תצפיות נדירות - ינואר - חלק ב'

RedBishop

New member
תצפיות נדירות - ינואר - חלק ב'

אז היה חרטומית בינונית או לא ? .. .. כנראה שלא.

ומה זה חשוב

ברמה הפילוסופית מה זה חשוב אם היתה חרטומית ירוקת ציצית או לא? נגיד שהיתה תצפית ו... מה עכשיו? ואולי לא היתה מה המשמעותו של מידע רב ערך זה?

RedBishop

New member
ברמה הפילוסופית....

זה באמת לא חשוב, אבל לצורך העניין, ב"רמה הפילוסופית" אין ש-ו-ם ד-ב-ר חשוב. אבל.. לעניין התצפית, לטעמי יש חשיבות רבה לתצפית על ציפור שעל פי מספר הערכות מתמעטת, ובטח כשמדובר בתצפית חורף, דבר שלא היה מעולם בארצנו. אין צורך להתייפף ולדון בכובד ראש בפקטור ה"מדעי" של צפרות (טוויצ'ינג בהקשר הזה), הרי בסופו של דבר כל מה שרבים וטובים רוצים זה להוציא תמונה טובה של איזה First For Israel, ובכול זאת, כבר היום יש שימוש רב באוסף התצפיות השונות, שאני די בטוח שאוסף זה תורם גם ברמה האקולוגית.

כנראה שלא

התצפית תורמת למי שראה אותה למי שפירסם אותה ואולי למי שקורא אותה. לא נראה לי שאיזה מאמר אקולוגי יכתב על חרטובי"צ כזו או אחרת שמישהוא ראה או לא. הכי חשוב זה לצאת ולצפר, מה לעשות עם המידע הזה ? יאללה שיקום מי שיקח את כל התצפיות ויוציא חוברת עדכון לספר של הדורם נו.... מי קם? לצערי אני לא רואה אף אחד ולכן ראה או לא? מה שה חשוב?!

RedBishop

New member
אולי לא עכשיו...

אבל בעוד 5 שנים (אם ניקח תסריט פסימי), כשיסתכלו אחורה ויגידו שזו הייתה התצפית האחרונה בחרטומית שמנה בארץ, (ראה תצפיות בחרמשון דק-מקור) אז יכול מאוד להיות שתהיה לזה משמעות בנסיונות לשיקום האוכלוסיה הטבעית של המין. תראה, אני לא אומר שכול תצפית היא תצפית חשובה, אבל איסוף רב ושיטתי של נתונים מאפשר חיתוכים חשובים מאוד שמראים אל טרנדים עולמיים ואל שינויים בעולם החי שאין דרך אחרת לדעת עליהם. השורה התחתונה לטעמי היא שאי אפשר להגיד באופן חותך "מה זה משנה". אם זה משנה או לא, רק בעוד מספר שנים נוכל להגיד. וכן, יכול מאוד להיות שלא יהיה לזה שום משמעות גם בעתיד.

למעלה