תצריף איכטיוזאור - מעמד שני

meron4

New member
תצריף איכטיוזאור - מעמד שני

שמחתי לראות שהגבתם. דרך אגב, התאוריה לגבי בלוטות הזעה היא קצת בעייתית. נניח שבאמת בלוטות החלב הן תוצר של בלוטות הזעה. כיצד ניתן לחשוב בכלל על טריגר להתפתחות התכונה, אם הוולד רגיל למצוא את מזונו בחוץ כל הזמן. במילים אחרות - התכונה תתנוון מהר מאוד אם לא יהיה לה שימוש. כמו המעבר בין זוחלים לעופות - מה ניתן לעשות עם חצי כנף בלבד? הרי הזיעה מופרשת דרך בלוטות המפוזרות על פני הגוף ולא מרוכזות במקום אחד. בכל מקרה, המודלים הבעייתיים של קסטלר הן המפתח לתאוריה של תצריף איכטיוזאור. ואלו הם השחקנים העיקריים בתאוריה הזו: איכטיוזאורוס - זוחל שהסתגל לחיים במים. פלסיוסאורוס - זוחל שהסתגל חלקית לחיים במים. חדף מצוי - היונק הקטן בעולם. ברווזן - יונק ביב. מטיל ביצים. היונקים בכלל. המשך יבוא בקרוב.
 

Levos

New member
"חצי כנף"

או ליתר דיוק זרוע בעלת מאפייני כנף, שימושית לדאייה, כפי שניתן לראות גם בחיות הקיימות היום. כנראה שה"תאורייה" שלי בדבר התפתחות הפטמות מבלוטות זעה אינה בעלת סבירות גבוהה, אך בהתחשב בכך שהיא נשלפה תוך רגע אני משער שאפשר למצוא הסבר משכנע הרבה יותר.
 
התיאוריה שלך בעלת סבירות גבוהה מאד.

מפני שבלוטות חלב ובלוטות זיעה הומולוגיות. לגבי "חצי כנף", היא היתה קיימת הרבה לפני שהארכיאופטריקס, למשל, החל לעוף: נוצות שימשו לשמירה על חום הגוף, הזרועות אינן שונות מאלה של דינוזאורים אוכלי בשר קטנים אחרים, הצורה הכללית מתאימה לריצה מהירה.
 
למעלה