תצריף איכתיוזאור - מעמד ראשון

meron4

New member
תצריף איכתיוזאור - מעמד ראשון

ביולוג וסופר בשם ארתור קסטלר הציב בפני הקהילה המדעית שאלה קצת קשה. הוא שאל: כיצד יכולה להסביר האבולוציה מעברים בין מחלקות בחולייתנים, למשל מזוחלים ליונקים אם מעורבים כאן שינויים שלא בהכרח תלויים זה בזה. ניתן למעשה לשאול מה קדם למה - הביצה או התרנגולת? במעבר מזוחל ליונק היו צריכים להתרחש שלושה שינויים בסיסיים: 1. ייצור חלב אם 2. הופעת פטמות 3. אינסטינקט יניקה של הוולד כיצד ניתן להסביר את התפתחות כל השלושה (ההכרחיים לשינוי הזה) אם הם בלתי תלויים זה בזה. כי לא מתקבל על הדעת שבהכרח אם נולד צאצא המסוגל לייצר חלב אזי נולד לו צאצא שיש לו אינסטינקט יניקה. ואם אינסטינקט היניקה לא הופיע, אזי חלה על תכונת ייצור החלב התנוונות בדרך הברירה הטבעית. זוחלים רגילים לאכול את מה שהם רגילים מרגע היוולדם, כיצד אם כן ניתן לחשוב אפילו על צאצא שבמקום לחפש את מזונו במקום אחר החל לפתע לחפש חלב אצל אימו? אז מה הפיתרון מר דארווין, או שמא אין לברירה הטבעית מנגנון מוסבר בנושא הזה?

Takasim

New member
כמו???

מתי עבר זוחל ליונק? לא שמעתי על זה,ודרך אגב-הביצה קדמה לתרנגולת כי זוחלים הטילו ביצים עוד לפני הציפורים הראשונות

אני חושבת שהיו הרבה שלבי ביניים

ממעבר של זוחלים ליונקים. כמו שהברווזן הוא מן שלב ביניים מיונק לציפור (?). אני חושבת שלשני השלבים הראשונים אחראיים ההורמונים הניקביים של האם. לגבי שאלתך השינוי לא קרה בין רגע.

Charles Darwin

New member
אויויוי, הברווזון הוא לא שלב ביניים

בין יונק לציפור, כי אין כזה דבר ומעולם לא היה. ציפורים ויונקים התפתחו מזוחלים אבל יונקים לא התפתחו מציפורים וציפורים לא התפתחו מיונקים... הברווזון הוא יונק. אם כבר, הוא שלב ביניים בין זוחל ליונק. אבל זה גם לא מדויק. קיצר, הוא יונק פרימיטיבי.

אולי הוא בכלל זן נפרד...

לא ביניים, לא? אבל מה גרם לאבולוציה לפתח אותו בצורה זו שהוא לא כך ולא כך?

Charles Darwin

New member
האבולוציה לא "פיתחה" אותו

הוא התפתח לבד. תביני ענבלי, אבולציה זה לא אלוהים...

בסדר, אז התבלבלו לי קצת המילים

חחחחחח. כי הרי הברווזן מטיל ביצים ויש לו מקור כמו לעוף, ומצד שני צאצאיו יונקים חלב אם. זה מוזר לא?

Levos

New member
הוא מטיל ביצים כמו זוחל

ויש לו מקור כמו לברווזן

netbird

New member
המקור

הערת אגב, גם לצבי ים ולצבי ביצה יש מקור. הגדרה של מקור היא חומר קרני היושב על חומר גרמי. צבי ים הנוגסים במדוזות זקוקים לו. בקיצור, לא כדאי להכניס אצבע לפיו של צב ביצה/ים. התכונה האופיינית רק לעופות היא נוצות.

Takasim

New member
מקור היונקיםשהשש ש

המקור של היונקים הם בזוחלים שפיתחו שיער כדי לשמור על חום גופם,הם ניצלו את זה כדי לצוד חרקים בלילה,עד שלפני 215 מיליון שנה בערך,התפתחו היונקים האמיתיים. הם היו בגודל של חולדה,היתה להם פרווה ודם חם,לסתות חזקות ומפותחות והניקו את הצאצאים שלהם. התיאוריה שלי אומרת שהיונקים הראשונים הניקו את הצאצאים כי בתקופה ההיא שלטו הזוחלים שהיקשו על הציד,אז כמזון ראשוני התינוקות אכלו חלב

Levos

New member
לא חייבים להתחיל מחלב ופטמות

ניתן לחשוב שבתחילה הייתה הפרשה מזינה כלשהי, למשל שומן, מפתח כלשהו, למשל נקבי הזעה. הוולדות של זוחלים נולדים הרבה יותר מפותחים מוולדות יונקים, ומסוגלים לחפש מזון מייד עם הבקעם, כל שכן ללקק חומר מזין מאימם. כלומר אינסטינקט היניקה ופטמות אינן הכרחיות בשלב המעבר המוקדם בין זוחלים ליונקים. מספיק היה שחומר מזין יופרש מגוף האם, ושהאם תהייה בקרבת הוולדות בזמן הבקיעה. משלב זה ניתן להסביר בשלבים איטיים כיצד החומר המופרש הפך מזין יותר ונוח יותר לייצור והפרשה.

למעלה