תקדים מסוכן

paradan

New member
תקדים מסוכן../images/Emo18.gif

אבטחת אירועי פסטיבל "בראשית" הועברה מידי מד"א לידי חברה פרטית. את הפסטיבל, הנמשך שלושה ימים, היו אמורים לאבטח: נט"ן,3 אמבולנסים רגילים ותער"ן. עקב אי הסכמה בנוגע לעלות האבטחה מד"א לא יאבטחו את הפסטיבל אלא חברת פרטית אמבולנס חדרה/גדרה (לא זוכר איזה מהם). אני לא הייתי רוצה להיפצע שם. מה אתם אומרים?

nsr

New member
דעתי

החלטה מאוד טיפשית. כואב לשמוע. אבל הרי מדובר פה בכסף...
והכסף תמיד במקום הראשון במדינה שלנו. את ההחלטה שלהם הם עשו, נכונה או לא נכונה, כל אחד יחשוב בעצמו. נקווה שהם לא יצטרכו אמבולנסים בכלל. שנה טובה

Action force

New member
פסטיבל הג´אז..

אז דני יקירי, בוא ואספר לך על פסטיבל הג´אז: השנה, פנתה הנהלת הפסטיבל לחברת אמבולנסים פרטית ולמד"א לקבלת הצעת מחיר. (מדובר על אט"ן+2 לבנים- למשך 3 ימים) כמובן שמד"א הייתה היקרה ביותר, אז החברה הפרטית זכתה במכרז. לחברה הפרטית אין דיי אמבולנסים או כוח אדם מספק בכדי לבצע את האיבטוח הזה והחברה הפרטית פנתה למד"א בהצעת עבודה. מד"א איבטחה את האירוע וקיבלה סכום כסף יותר גבוהה מהמקורי שדרשה. אבל כשהגענו לפסטיבל 15 דקות לפני הזמן המיועד. שאלנו אותנו: "מה אתם עושים פה?, אנחנו הזמנו את חברת X" הנהלת הפסטיבל התעצבנה עד מאוד. אבל לא היה לה מה לעשות בנידון, אז המשטרה ושת"פ מרהיב של הנהלת הפסטיבל. קבעו כך: שבכל אולם שבו מתבצעת הופעה חייב להיות צוות עזרה ראשונה יושב בכניסה (רק בכניסה, אסור לנו להיכנס ואסור להסתובב) זאת אומרת שמשעה 20:00 ועד שעה 02:15 2 צוותי עזרה ראשונה נדדנו מאולם לאולם, נהגי האמבולנס תמיד ישנו על יד כיסא הנהג, שהפראמדיק תמיד יושב באט"ן מאחורה, ושהאיש קשר תמיד בחפ"ק ושמפקד הצוות תמיד מסתובב... לעומת שנים קודמות שהיינו חצי צוות בנקודה וחצי מסתובב בין האנשים... תבינו איזה סבל היה לנו השנה... ודני, לגביי זה שחברות אחרות לוקחות את האיבטוח אין לנו מה לדאוג, בכל מקרה אסור להם לפנות פצועים והם מזמינים את מד"א... בברכה יונתן

liron rotlain

New member
בהמשך לשיחתינו...

כמו שאמרתי לך כשדיברנו על זה ביום חמישי... אני חושבת שאם הייתי צריכה להגיע את הפסטיבל כאורחת, בידיעה שמד"א אינו המאבטח של האירוע...הייתי מוותרת על התענוג של הבילוי במקום, ומעדיפה שלא לקחת את הסיכון, שחס וחלילה יתרחש שם אירוע, ולא לדעת בידי מי אני מפקידה את חיי! כמו כן אני חושבת שמשום שמד"א הוא ארגון ממשלתי, איבטוחי אירועים מסוג זה צריכים להיות שמורים אך ורק לו! לירון

berrale

New member
תיקון קליל

מד"א הוא, אולי, ארגון ממלכתי אך לא בדיוק ממשלתי... ולא השתכנעתי שתחרות לעניין אבטוחים אינה דבר חיובי. זה מכבר הוכח שתחרות רק מטיבה עם כולם, בייחוד עם הצרכנים, וכן - גם בעניין בריאות וראו ערך למשל קופת חולים (בפרט, הכללית). הבעיה היא אחרת לטעמי- חוסר פיקוח ובקרה על החברות הפרטיות, מה שמביא בדר"כ לרמת שירות ירודה במיוחד. ואגב, יש גם אזורים במד"א שלפחות כלפי חוץ מספקים רושם רע מאוד לגבי איכות השירות וצורתו...אני מניח שהרבה תלוי במנהלים.

paradan

New member
בכללי אתה צודק

תחרות רק דוחפת קדימה ומשפרת את השירותים כך שיוכלו לעמוד טוב יותר כנגד המתחרים. אך במקרה זה היתה העדפה של הזול יותר על פני האיכותי יותר! נכון לעכשיו תחרות בתחום לא ריאלית. עד שלא יהיה פיקוח מספק ורישוי של בעלי המקצוע!

טומי*

New member
../images/Emo31.gifאתמול שנסעתי צפונה ראיתי...

מסע אופניים של כמה עשרות רוכבים שניידת שחל נוסעת בעקבותיהם. פעם היה הוראהשל ממש שרק מ.ד.א. יכול לאבטח ישנם ערים בארץ שגם במגרשי כדורגל אפשר לראות אמבולנס פרטי. האמת שמ.ד.א. נהיה יקר מאוד ואנשים עושים שיקול כלכלי טומי

טומי*

New member
נב: האמפי בקיסריה...

מזמינים קבוע אמבולנס פרטי להופעות שם שלמה ארצי כדוגמא ו/א ריטה ואחרים טומי

amitp

New member
כמי שרכב פעם במסע הנ"ל

אם אני לא טועה אתה מתכוון לחוצה ישראל, שצריך להערך בתקופה הזו (בסביבות סוכות) - המסע ממומן בחלקו על ידי שח"ל ולכן האבטחה מבוצעת על ידי ניידות שח"ל (באופן רשמי הוא גם נקרא מסע שח"ל). אישית אני לא מוצא כל פגם בכך ששח"ל או נטל"י יאבטחו אירועים, מדובר על חברות גדולות ואיכותיות ולא על אמבולנס XXX נטול פיקוח (למרות שהם כבר הוכיחו הלילה שגם הם יודעים לדרוס אנשים... :( ).

amitp

New member
אה, ודרך אגב - טומי

- ככה מבקרים בפתח-תקווה ולא אומרים שלום?? :)

קצת על נטל"י

דוד או משהו כזה של מע"ר אצלנו בתחנה הוא הבעלים של נטל"י באופן כללי לנטל"י יש בין 10-20 ניידות רובן ניידות די ישנות... הפריסה שלהם סבירה... שתי החברות הנ"ל הן חברות טובות אבל בהמון מקרים הם קוראים למד"א כי אין להם את הפריסה המספקת כמו שיש למד"א מה גם ששח"ל ונט"לי הן חברות של עובדים שרוב המנויים הם אנשים מבוגרים עם נטייה למחלות וכו´ בניגוד לעובדה שהאוכלוסיות של מד"א הן מגוונות וכך גם הצוותים... עוד דבר זה שיש יותר נגישות למד"א.... בעיקרון איבטוח על ידי חברות פרטיות יכול לפתוח את השוק ובאיזשהו מקום זה דבר חיובי אבל אני חושבת שעל החברות שמשתתפות במכרזים לחעבור סינון קפדני ביותר וכן ביקורת תקופתית... נכון שיש חוק מד"א ומד"א הוא ארגון ממלכתי אבל אין סיבה שלא יהיו איבטוחים וחברות אמבולנסים פרטיות כל עוד הן איכותיות ומתפקדות אצל אוכלוסיות מבוגרות ואיבטוחים בצורה הנכונה... אני די חושבת שמה שיונתן תיאר שהיה בפסטיבל הג´ז הוא די בזיון בסך הכל חברה זוכה במכרז היא צריכה לעמוד בהתחייבות שלה ולא להשתמש בחברה המתחרה שלה מה גם שזה יוצר מרמור אצל בעלי הארוע כמו שקרה במקרה הנ"ל... העיניין הוא שגם בעלי האירוע לא היו בסדר בעיניין כי הצורה בה בם הכריחו את הצוותים לעבוד היא גם מסוכנת וגם קצת מטופשת... אבל עד שמשהו יקרה אנשים לא ידעו.... אנחנו עובדים כאן על המודעות ל-101 אבל אנשחם בכלל צלריכים להיות מודעים שבריאות היא לא עיניין של משחק ושל שיקולים כלכליים.... ויש מספיק עדויות לכך.... גמר חתימה טובה

הבעלים של נטל"י

הם קבוצת הכשרת הישוב אז סביר להניח שזה לא בדיוק שייך לדוד שלו אבל זניח בעיקרון אני יודע לגבי שחל שבכל תחנה יש להם 4 נטנים פעילים מבחינת הבדלים בציוד לשחל יש ערכת אנזימים וסטרפטופקינז כמה הם פותחים זאת זה כבר משהו אחר לנטלי אני חושב אין תרופות טרומבולטיות לגבי ניידות גם שחל וגם נטלי החליפו את רוב הניידות הישנות שלהם מבחינת איכות צוותים הבנתי שנטלי איכותיות הרבה יותר משחל אבל זה לא עקרוני אני לא רואה סיבה לעשות מנוי לשירותים שלהם אולי רק עם זה משתלם מבחינה כספית

למעלה