תקדים מעניין

efroch99

New member
תקדים מעניין

אשה ללא בעיות פריון הורשתה להקפיא ביציות אולי שמעתם בחדשות. שימו לב לדברי העו"ד שפעלה לטובת העניין: "היא הסבירה כי לפי החוק, על-מנת להקפיא ביציות, האשה צריכה להיות בטיפולי פריון. "רק פריון הוא סיבה, רווקוּת לא", אמרה. "במדינות אחרות אין חוק כזה, אבל גם אין את הלחץ להביא ילדים בכל מקרה." אבל האמת.... באיזשהו מקום אני מבסוטה מהעניין. לכו תדעו, אולי עוד 10 שנים גם אני ארצה להקפיא איזה ביצית... על כל מקרה שלא יבוא....

gertrude

New member
באמת מעניין

מצד אחד, מפריע לי שהמדינה בכלל מתערבת בדברים כאלו; מצד שני, אני שמחה בשבילה; מצד שלישי, נראה לי לא נכון שאנשים מפסיקים לקבל את עובדות החיים הבסיסיות (למשל גיל הפריון או אפילו מוות - היה לפני כמה ימים סיפור על הורים שרוצים לשתול את הזרעים של בנם המת ועכשיו מחפשים עציצה); מצד רביעי, מעצבן אותי שהרפואה מתקדמת בצעדי ענק, אבל נדמה שהאתיקה הרפואית לא מתקדמת אתה יד ביד, כפי שראוי שיהיה; מצד חמישי, אני לא סומכת על המדינה שתקבל החלטות בעלות אופי מוסרי, בלי שום קשר לרווחים צפויים; מצד שישי, כל התקדמות מדעית לאורך ההיסטוריה היתה מלווה בצווחות ריאקציונרים המתנגדים לכך ואני לא רוצה לגלות בעתיד שהייתי בדיוק כזו; מצד שביעי, מי אני שבכלל אביע דעה לגבי מה שהיא רוצה לעשות עם הביציות שלה?; מצד שמיני, נמסתי מהאופטימיות שלה
. בקיצור, נראה לי מעולה במקרה הפרטי, אך עשוי להיות בעייתי כתופעה חברתית.

למעלה