תקוה

איל1לשם

New member
תקוה

היה לי הרבה תהיות על השיר הזה סה"כ הוא דיי קשה להבנה משמע- אני לא מצליח להבין אותו בכלל . אבלל עלה לי פעם רעיון שהשיר מדבר על ארץ ישראל הרי "התקוה" זה הרי המנון המדינה והליכה אם תקוה מסמלת את האהבה לארץ והפטריות הגדולה. לעומת זאת ההליכה עם בלומה מסמלת אדישות למדינה. הרעיון עלה לי לראש מכיוון שיש הרבה דברים שמזכירים את מדינת ישראל בשיר הרי "מופלאת גמישותה בין קויה שכמה מהם מופרזים כמו מספר מאהביה" לא מזכיר קצת את מדינת ישראל .... "פעם היא חץ פעם קשת" - איך נראית המפה היום ואיך היא נראה לפני 67 לא קצת חץ וקשת? "פתאם פה נפצה קול יוצא ואז לרבים היא נודעת" לא מזכיר קצת את הכרזת העצמאות . ספינה ממוקשת - אולי האלטלנה? כך שטה ספינה אין חושב- לא מזכיר קצת את ישראל שקברניטה חושבים בעיקר על כסאותיהם? מצד שני המון פרטים בשיר כלל וכלל לא מסתדרים אם התאוריה שלי לשיפוטתכם ..... אבל ה

funky chef

New member
לדעתי אתה צודק לזה גם אני הגעתי

לאותה המסקנה כולל אלטלנה שזה לדעתי לא משתמע לשתי פנים, וגבולתיה הגמישים, אבל אני לא סגור לחלוטין על אנדראוס החתול "גנב לי את כל הליבוב המתנמנם באיבריה" יש לך רעיון?

LauraLF

New member
יכול להיות ששניכם צודקים וזה דווקא

פירוש מעניין אבל יש כמה דבים שלא מסתדרים עם זה

LauraLF

New member
אמממ...

גם אני חשבתי על אותו דבר כמותכם וחוץ מהמחשבה הזו לא ממש היתה לי מחשבה אחרת... אז ויתרתי כי זה פשוט לא כל כך מסתדר עם התקווה יש הרבה דברים שלא הצלחתי לקשר...

ק ו ב י 3

New member
דומה ברעיון לשיר כאב

ובתפקיד הערבי המשכיל (הצלע השלישית)- נמצא אנדריאו החתול הקפריסי. אבל למה אנדריאו? למה חתול? למה קפריסי? אם מאיר היה פה... תתארו לכם.

LauraLF

New member
תתארו לכם....

אהבתי מה שאמרת.. אבל יש עוד משולש..עם בלומה....

חומר ויצר

הרעיון שמדובר בארץ ישראל הוא חדש לי, והוא מאוד מסקרן (חשד מתחיל להתנקר..)... הבנתי את השיר כמציג דילמה מהותית של גבר: מצד אחד, להיכנס לתלם, להסתדר והתברגן, ומצד שני - הפזילה אל היצר, הרפתקאות, החופש והעולם הגדול. בלומה בולמת את החופש, מסרסת את הגיבור ההרפתקן, בלומה היא מצב סטטי. לעומתה, תקווה מעלה במספר את הרוח של הים, את ההרפתקאות, את העולם הגדול, שכמו הים יכול להיות קפריזי - הכל מתקשר מסביב לעולם הדימויים של המלח ההפרתקן מול הטבע, הים. תקווה היא דינמית, היא תזזיתית, היא לא בטוחה - היא כל מה שמצפה לחיית טבע פראית. בלומה היא פודל מאולף בתוך הכלוב. המספר נמצא על קו פרשת המים ולא יודע אם לאזור אומץ ולצאת לים הגדול או להסתובב ולהיכנס הבייתה כמו כלבלב מאולף... בסוף הוא חוזר הביתה, ואוכל את הלב - "תקווה" נמצאת מעבר לדלת אבל בלתי מושגת. היא תהיה רק זיכרון שהוא יספר לחברים אחרי שהוא יצא לפנסיה - "הייתי יכול להיות ככה וככה" - נו תארו לכם...

למעלה