תקון קטן להודעות מסוימות בשרשור

הודעה של M o n a L i s a:שלום לכולם

שלום לכולם, יש לי משהו לומר!ו M o n a L i s a √ רציתי לשתף אתכם במשהו....... אני עובדת במוזיאון בתור שנת שירות והיות קרה לי דבר נוראי ופשוט הזדעזעתי. אני בת 18.5, יש לי חבר. היום הדרכתי קבוצה של חרדים, ואחד מהם התנהג מוזר מאוד... קודם כל הוא ישב עם רגליים XXXXXXX (תיקון מנהלת הפורום: ביצע מעשים מגונים בעצמו) בלי שום בושה בעודו מסתכל עליי במבט מלא זימה, וזה כלום..........הוא כל הזמן נצמד אליי, אפילו שבהדרכה כולם יושבים הוא עמד לידי וניסה לגעת בי, והתחכך י ואני כמעט הקאתי...... הייתי המומה איך בן אדם, שלובש ציצית ומתפלל יכול להתנהג בצורה כזו בוטה ולא צנועה.........אני עדיין עם צמרומורת! פשוט מבחיל!!!

הודעה של אלישיר: קל ופשוט...

קל ופשוט...ו אלישיר √ בעזי"ת תחילה, אני מביע את סלידתי מאותו אלמוני, ויה"ר שתתגברי על החויה הלא נעימה במהרה. קל ופשוט, כי לכל פושעי ישראל עד לדורות האחרונים, היו את כל הסממנים החיצוניים של יהודי ירא שמים ר"ל. מוכר הביטוי "עושה מעשה זמרי ומבקש שכר כפנחס". מוכר הסיפור על פלוני, שהגיע בערב שבת לאותה עיירה, והפקיד את כל כספו למשך השבת אצל פלמוני -שהיה מעורר אמון דווקא משום שהתפלל בדבקות עטור בטלית ותפילין. על פי הסוד, התהליך של יוצאים בשאלה, וחוזרים בתשובה, כחלק מהיסורים של חבלי משיח, בא על מנת שכל מי שאין תוכו כברו, לא יוכל להשאר כמות שהיו הוריו, לטוב ולרע. דתי צבוע, יהיה חילוני, וחילוני מאמין יהיה דתי, ולא תהיה ברירה. אז אלמוני שלך הוא דתי צבוע. גם לדתן ואבירם היו זקן ופיאות, ואיתם הם ירדו חיים שאולה. אותו אלמוני, בוודאי הוא חברו של זה שדנים בו בשירשור שבדיוק נמצא למטה: ""תיקון שרשור כדי לרצות את כל הצדדים"". עייני שם.

הודעה של rafi4733: מה אני יגיד

מה אני יגידו rafi4733 √ תשמעי בכל חברה יש את כמה חברה שהם כך ומה לעשות גם אצלינו יש את זה ואני בתור בחור ישיבה אומר לך שיש לו מזל שההורים שלו או הראש ישיבה היו שם(אם הם היו נמצאים שם הוא ודאי לא היה עושה את זה) ואם חרדי אחד עושה את זה את לא צריכה לסמן את כל הציבור החרדי.

הודעה של א77: סיפור מעניין

סיפור מענייןו א77 √ האמת שאני בחור חרדי. והזכרת לי שפעם נסעתי באוטובוס כמעט ריק. וישבתי על הספסל שיש למולו ספסל עם הפנים לאחור, ובדיוק שם ישבה בחורה ח י ל ו נ י ת ש... וש... קודם כל היא ישבה עם ------------------------- בלי שום בושה בעודה מסתכלת עליי במבט מלא זימה, וזה כלום..........היא כל הזמן נצמדה אליי, אפילו שבאוטובוס יש המון מקומות, היא ישבה מולי וניסתה לגעת בי, והתחככה י ואני כמעט הקאתי...... הייתי המום איך בת אדם, שלא לובשת ציצית ולא מתפללת יכולה להתנהג בצורה כזו בוטה ולא צנועה.........אני עדיין עם צמרומורת! פשוט מבחיל!!! רק שבמקרה שלי חשבתי שהבחורה לא פסיכוטית ולא חולת נפש. אבל במקרה שלך, כשמדובר בבחור שעשה זאת ולא פחד ולא בוש גם לא מכל הקבוצה עמם הוא הופיע, הרי שהוא לא נורמלי. לכן נראה הסיפור מתאים יותר לפרסום בפורומים של חריגים וחולי נפש, ולא בשלוש או ארבע מקומות שם פירסמת והעתקת את זה. בכל מקרה אל תשכחי בכל מקום לפרסם שהבחור הולך עם ציצית ומתפלל. אגב אני לא משוכנע שהוא מתפלל כשם שאיני משוכנע שהבחורה עם הסיפור שלי, אינה מתפללת. ובעצם שני הסיפורים כה דומים. ממש אותו דבר. ואוליי שניהם דמיוניים, ואוליי שניהם אמיתיים, ואולי שניהם אמיתיים למחצה ולשליש ולרביע. העיקר מועדים לשמחה, ובשורות טובות.

הודעה של רצסמיזדא: מה נומר?

מה נומר?ו רצסמיזדא √ לכל חברה יש שוליים ויש חולי נפש, ההבדל ביניני (חרדים) לבינהם שאנו מניפים בחוצות דגל "אצלינו אין" בעוד הם מודים- יש בעיה!

הודעה של לוי יעקב: אז זהו שלא !!!

אז זהו שלא !!!ו לוי יעקב √ גם בציבור החילוני יש מגזרים שלמים שלא מוציאים כלום החוצה , וסוגרים הכל בפנים . למשל בקיבוצים , בתי ספר מפורסמים, שכונות יוקרה, וכ"ו .

הודעה של M o n a L i s a ל א77

תגובה ל א77ו M o n a L i s a √ הסיפור שלי אמיתי והוא קרה היום, ואני לא התכוונתי להכפיש את הציבור החרדי ולרמוז משהו מסוים. אמרתי את זה כי ממש הייתי בשוק........תמיד היה לי ויש לי כבוד לאנשים חרדים ואני יודעת שיש בכל חברה אנשים חריגים פשוט אתה צריך להבין שבאותו רגע דוקא בגלל שהוא היה דתי זה גרם לי להרגיש צביעות מצידו. בחורה חילונית שעשתה לך דבר כזה היא ממש לא בסדר, אך עצם זה שהיא חילונית,ואני לא מנסה להצדיק אותה, היא כנראה בן אדם חופשי מידי. האדם האחרון שהייתי מצפה שיעשה לי דבר כזה הוא חרדי כי לפי כללי ההתנהגות של המגזר שלכם,אני מניחה שזה אסור. סליחה אם פגעתי בך :)

הודעה של א77:אכן זה אסור לפי המגזר

אכן זה אסור לפי המגזר שלנו ו א77 √ וכמדומני שגם בכל המגזרים, פרט למגזר סדום טרם הפיכתה. הביטי, הסיפור שלי אמיתי. כשזה קרה לי הייתי כבן 19 בלבד. אלא שמעולם לא ניסיתי לספר. באתי בתגובתי זו, ואספר לך סיפור אגדה, שתביני משהו מתחושותיי בעקבות פרסום סיפורך (שאיני שוללו כלל). היה היתה אמא לביאה שחינכה גוריה הקטנים שהם הכי הכי הכי גבורים על פני בריות תבל. ואין להם לחשוש מאף אחד. יום ראשון יצאו הם לסיור קטן בלוויית אימם ביער. ביום השני העיזו לצאת לבדם לסיור קצת יותר גדול. והנה אחרי כמחצית השעה שבים הם חיוורים כסיד ההיכל. ואמא לביאה שואלת, מה קרה? טיפסנו על חלון בית שבקצה היער, והנה ראינו ציור תלוי על הקיר, ובציור, שמשון הגבור משסע את הארי, ונחרדנו. הרי אין אנו הכי גבורים כפי שהדרכת אותנו... טיפשונים שלי, אומרת האמא לביאה בחיוך. הרי אם עשו מאירוע שמשון ושיסוע הארי ציור, ואף מציגים זאת לראווה ולגאוה, הרי זו הוכחה כי מקרה חד פעמי היה זה. מקרה חד פעמי, ולזה גאוותם, על כי פעם אחת הצליח האדם לנצח את הארי. סיפור זה הסביר לי: מדוע כשנתפס 'חרדי' על שחיתות. מדוע כשנתפס 'חרדי' על אונס. מדוע כשנתפס 'חרדי' על גניבה. מדוע כשנתפס 'חרדי' על השתמטות. מציירים את זה בדפוסי העיתונות, ותולים את זה בעמוד הראשון או בעמוד בולט אחר. אף שקורה גם שעורבא פרח. ונזכר אני מהאשה החרדית הבני ברקית המסכנה הנשואה לכהן ש'נאנסה', רחמנא לצלן. ורחמנא ליצלן ולישיזבן, בהוראת הרבנים נאלצה להתגרש מבעלה, שהרי הוא כהן, ואסור לגרושה ולכל מרעין בישין וכו'. הסיפור התפרסם בעיתונות החילונית לפני כשבע שנים כמובן ללא פרטים מזהים, עד ש... התברר שאין כלל פרטים מזהים, כי הסיבור הינו בדותא של כתב עיתון חילוני שחיפש סקופ. והרי לפי ההלכה אין בעלה חייב לגרשה, וכו' וכו'. לא היה ולא נברא. אז לפעמים יש שמשון וארי, ולפעמים אין צורך לפחד כלל וכלל, כי השמשון והארי לפעמים לא היו ולא נבראו. בכל אופן, אם היה ואם נברא, הרי מעצם פרסום הדבר בתקשורת, זו הוכחה כי כלל הציבור והמגזר הזה טהור יותר מהאחרים. אמנם, תלמיד חכם שנמצא על רבב על בגדו... ודורשים מהציבור הזה יותר. אבל בכל זאת, יש לי במה להתגאות.

תגובה של M o n a L i s a: תשמע....

תשמע.......ו M o n a L i s a √ אין לי שום דבר נגד החרדים.....ממש לא......אני יודעת ומבינה שהמגזר החילוני אוהב לפרסם רכילות שכזו ולפעמים אף ללא הצדקה. אני שמחה שסיפרת את זה כי אחת הסיבות שסיפרתי היא לשתף ולשמוע מה בן אדם חרדי יאמר לי את זה... יש באיזור שלי דיעה שרווחת.......ותסלח לי אם אני בוטה...... שחרדי עלול להתנהג ככה (כמובן שמדובר בבחור צעיר) בגלל ההגבלות שיש לכם, ואולי הוא לא יכול ללמש את יצריו עם בחורות אז הוא מתנהג ככה.

הודעה של אלישיר: אז נעשה חוכא ו

אז נעשה חוכא ואיטלולא מהדעה הרווחתו אלישיר √ בעזי"ת "אבר קטן יש באדם... מרעיבו שבע, משביעו רעב", (סוכה נב:,ירוש' ה',ח'). תסמכו על חכמי היהדות הקדמוניים, הם יודעים ואומרים אמת לאמיתה. ואם לא עליהם, תסמכו על המציאות שאתם רואים לנגד עיניכם. יקום מי שראה אחרת. ככל שהחברה יותר פתוחה והוללת, כך התאבון המיני גדל. יתרה מכך, ככל שהטאבו נדחק, והפרה הקדושה ננחרת (נשחטת), הרי שבתבערת התאוה, ישברו יותר גבולות וכללים, כולל התנהגות עבריינית. מה לעשות... זו המציאות. אז תשפילו מבט ותסתכלו עליי, לפני שדעתניות כגון זו תתפוס מקום. שאם לא כן, אלישיר הקטן והטיפש, שלא הרים מרצונו וביוזמתו את העינים והביט באשה או ילדה זה 17 חודשים, יזכה למעקב משטרתי כאנס פוטנציאלי: "הרי כגודל ההגבלה בטח תהיה הסטיה". מאידך, לא אכפה על אף אחד לצאת החברה הפיאודלית-פרימטיבית-נבערת ("כפיה דתית", לא?). שיחשבו איך שהם רוצים; האמת תנצח תמיד (וכל אלה שידבקו בה). אבל את חטאי ופשעי אזכיר היום. אני אחד שיצאתי בשאלה. והיות שכך בהחלט הכרתי את דפוס ההתנהגות המצוי, שמי שמוותר על הצד הראשון של לוחות הברית, יוותר גם על הצד השני. אז אני סתם הייתי עבריין חסר מצפון. אבל בהחלט יש את כל סוגי הצואה והביוב בקרב פורקי העול(לא כולם, וברמות שונות ).

הודעה של אלישיר: המשך

המשך.ו אלישיר √ בעזי"ת הנקודה לגבי פורקי עול, היא שלא תמיד אם בכלל, הם טורחים להוריד כיפה פיאות, ציצית או לא יודע, בכניסה למכון העיסוי. אז אם תיראו מישהו נוסע בשבת עם כיפה שחורה גדולה, אל תפערו פה.

אלישיר

New member
אז נעשה חוכא ואיטלולא מהדעה הרווחת

בעזי"ת (אריאלה, ישר כח גדול גדול על הכל, ירבו כמוך בישראל ) "אבר קטן יש באדם... מרעיבו שבע, משביעו רעב", (סוכה נב:,ירוש' ה',ח'). תסמכו על חכמי היהדות הקדמוניים, הם יודעים ואומרים אמת לאמיתה. ואם לא עליהם, תסמכו על המציאות שאתם רואים לנגד עיניכם. יקום מי שראה אחרת. ככל שהחברה יותר פתוחה והוללת, כך התאבון המיני גדל. יתרה מכך, ככל שהטאבו נדחק, והפרה הקדושה ננחרת (נשחטת), הרי שבתבערת התאוה, ישברו יותר גבולות וכללים, כולל התנהגות עבריינית. מה לעשות... זו המציאות. אז תשפילו מבט ותסתכלו עליי, לפני שדעתניות כגון זו תתפוס מקום. שאם לא כן, אלישיר הקטן והטיפש, שלא הרים מרצונו וביוזמתו את העינים והביט באשה או ילדה זה 17 חודשים, יזכה למעקב משטרתי כאנס פוטנציאלי: "הרי כגודל ההגבלה בטח תהיה הסטיה". מאידך, לא אכפה על אף אחד לצאת החברה הפיאודלית-פרימטיבית-נבערת ("כפיה דתית", לא?). שיחשבו איך שהם רוצים; האמת תנצח תמיד (וכל אלה שידבקו בה). אבל את חטאי ופשעי אזכיר היום. אני אחד שיצאתי בשאלה. והיות שכך בהחלט הכרתי את דפוס ההתנהגות המצוי, שמי שמוותר על הצד הראשון של לוחות הברית, יוותר גם על הצד השני. אז אני סתם הייתי עבריין חסר מצפון. אבל בהחלט יש את כל סוגי הצואה והביוב בקרב פורקי העול(לא כולם, וברמות שונות ). הנקודה לגבי פורקי העול היא, שלא תמיד אם בכלל, הם טורחים להוריד כיפה פיאות, ציצית או לא יודע, בכניסה למכון העיסוי. אז אם תיראו מישהו נוסע בשבת עם כיפה שחורה גדולה, אל תפערו פה.

הודעה של wow1: א77 יקירי.

א77 יקירי. אם יורשה לי להתפלמס אזיו wow1 √ עצם הפרסום בתקשורת איננו מוכיח דבר מלבד שהתקשורת אוהבת לתפוס חרדים בקלקלתם ( אפילו אם הסיפור מצוץ מן האצבע ) ואולי לחרדים חלק בנטיה התקשורתית הנ"ל מפני נטייתם להסתיר ו"לסגור עניינים ( כאשר ישנם דברים בגו) בתוך הקהילה" גם כאשר החוק וטובת הצדדים מחייבת חשיפת העניין ברבים. איל.

א77

New member
wow1 יקירי. מה נעשית רציני?

הרי אתה כן מכיר אותי. אתה כן יודע באיזה רצינות או אי רצינות ליתר דיוק, יש להתייחס לרצינותו או אי רצינותו של א77
האמת שלפני שאני מגיב לאדם שאיני מכיר, הריני נוהג לבדוק בכרטיסו האישי מתחילה. פשוט צרם לי במעט שהדבר פורסם על ידיה במספר העתקים, במספר פורומים. זה כעין פרסום מיועד ליעד ולמטרה מסויימת. ואני גם הרי עם ציצית ונוהג להתפלל. עוד יהיה מי שיחשוב שאני עשיתי גם כזאת.

wow1

New member
לעתים אני אוהב לעמוד על קוצו של יוד

( האמת, לעתים קרובות ), אבל הבריות אינן אוהבות טיפוסים וכחניים ובפורום זה נראה גרוע יותר מאשר פנים מול פנים. אז לקחתי את ההזדמנות להתפלמס שלא בפורום הבית.
איל.

בקשה קטנה מלא דתיים שכותבים כאן

כאן זה פורום חרדים ולפורום חרדים יש כללים, בין השאר כללי הצניעות. לכן אחד הכללים בפורום חרדים זה: 3. נא לא לכתוב על נושאים לא צנועים ונא לא להשתמש במילים שאינן צנועות. אז אם עלה כבר נושא כואב מאוד שיש מי בעייתיות מבחינת הצניעות, נא לכבד אותנו ולא להשתמש במילים שאינן צנועות. הודעה שתכיל מילים שאינן צנועות - המילים יצונזרו. מתנצלת שאני צריכה לנהוג כך אבל זה פורום לחרדים, לכן נא להשתמש בשפה נקייה. זה אפשרי גם כשמרגישים שחייבים לדבר על נושא מעין זה. ובקשר לנושא עצמו, אגיב בעזרת ה' וב"נ אחרי שמחת תורה.

למעלה