תקועה בבסיס של הווקטורים:\

Billy Shirs

New member
תקועה בבסיס של הווקטורים:\

היי,
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני לא מבינה את העיקרון ולא יכולה להתקדם ככה לשום מקום...
השאלה היא כזאת:

שני כוחות שגודלם הוא 4 ו-6 מחוברים יחדיו. מהו הכוח השקול אם הזווית ביניהם היא:
0? 45? 90? 150? 180?

תשובה

השיטה לפתור היא לחבר את הוקטורים "זנב לראש" (ראי ציור מצורף, נניח שהכוח של 6 הוא השחור ו - 4 הוא האדום). מזיזים אחד מהם תוך שמירה על כיוונו, עד שזנבו מתחבר לראשו של השני.
במקרה של 0 מעלות (וגם 180) זה פשוט: שניהם על אותו קו, לכן עבור 0 מעלות יש לחברם ועבור 180 מעלות (כשהם פונים בכיוונים מנוגדים) יש לחסרם - אז התשובות יהיו 10 ו - 2 בהתאמה (אם נניח שהכוח של 6 פונה בכיוון החיובי).
במקרה של זוית שאינה 0 או 180 (כלומר הם לא על אותו קוו) מחברים את זנבו של השני לראשו של הראשון ונוצר משולש - ראי החץ הכחול עבור 45 מעלות ועבור 150 מעלות.
החץ הכחול הוא הכוח השקול, ומחשבים אותו לפי טריגונומטריה: לפי משפט הקוסינוסים או ע"י משפט פיתגורס. למשל עבור 150 מעלות:
הזוית בין הוקטורים היא 30=180-150 לכן לפי משפט הקוסינוסים:
zz R² = 6²+4² - 2*6*4*cos30 zz
כאשר a ו - b הם הוקטורים.
או לחילופין ע"י משפט פיתגורס:
zz R² = (6-4*cos30)² + (4*sin30)² zz

Billy Shirs

New member
תודה על התשובה המושקעת,

עזרת לי מאוד

jsaada100

New member
התמונה קטנה (אולי רק אצלי? :/)

אולי תעלה את התמונה שוב בפורמט גדול יותר...?

עזרה

כיוון שלא נתון שיש חיכוך, נניח שהקיר חלק ואין כוח חיכוך.
סעיף א': רושמים משוואות כוחות:
כיוון אופקי:
zz F*cosα = N zz
כיוון אנכי:
zz F*sinα = m*g zz
zz F = m*g/sinα zz
סעיף ב': לא ניתן לדעת אם הגוף במנוחה או בתנועה קצובה - לפי החוק הראשון של ניוטון, גוף ששקול הכוחות עליו אפס ימצא בתנועה במהירות קבועה, או במנוחה - ולא ניתן להבדיל ביניהן ע"י הכוחות.
סעיף ג': הביטוי מתאים למצב שבו הזוית שווה 90: הכוח יהיה אנכי ויתמוך את הגוף כנגד משקלו (הסינוס שווה ל - 1).
סעיף ד': אם הזוית אפס, הכוח יהיה מאוזן ולא יתמוך את הגוף כנגד משקלו - והגוף ייפול. המשוואה בכיוון האנכי לא תהיה תקפה.
סעיף ה': לפי המשוואה בכיוון האנכי - ככל שהזווית תגדל, יגדל גם הסינוס שלה. לכן יש להקטין את הכוח כדי לשמור על איזון עם המשקל.

Billy Shirs

New member
שוב תודה

וכל הכבוד שהצלחת לקרוא את התמונה הקטנהXD רק עכשיו שמתי לב שהיא התמזערה איכשהו.

למעלה