תקועה בפינת האוטובוס

תקועה בפינת האוטובוס

לפני אחת בחולצה ורודה שלא מפסיקה לשחרר גזים לידי אחת שלא מפסיקה לצרוח ברוסית לתוך הפלצפון חשבתי לעצמי אין לי דאגות בעולם כלל כי הדאגות - הן מתארעות בין האוזניים שלי והעולם - הוא מתארע מאחורי, שם מעבר לכתף שמאל. תודה על תשומת לבכם אחת בדרך.

o fri

New member
"..."

אני חיה עכשיו למי אכפת מי יכול בכלל לשפוט את זה למי יש את היומרה להחליט אם זה טוב או רע אני חיה זה חי הכל חי אמיתי טוב רע זה המצאה של מישהו שלא קיים במציאות שלא חי הנה זה הנה כאן עכשיו את מרגישה? מרגישה את הזבוב על הכתף? הוא כאן! העץ. החיים האלה. בעץ. בשי. בדבורה. בקריאה של העורב. בהתפרקות של העלה היבש, הנגמר. בי (למרות שקשה לי לראות) למי אכפת? זה קורה.

ita101

New member
היי עופרי

יכול להיות שפעם היה איזה אדם שהמציא את השיפוט - התחיל להצביע על ישויות ולומר טוב ורע עליהם. מאז התחיל לעשות הכל לפי השיפוט. בני אדם אחרים חויבו גם לאמץ את המנהג המוזר הזה לצורך הישרדות, לצורך התאמה לכללי המשחק. בכל אופן היום קשה לזנוח לגמרי את השיפוט שעוזר לנו להתקיים. חוץ מזה שיכול להיות שזה פשוט צורך טבעי של האדם. תארי לך עולם שבו אין שיפוט בכלל. איש הישר בעיניו יעשה, ללא חוקים, ללא שום מגבלות. והדברים שאת מדמיינת כעת אפילו לא מתקרבים למה שיכול לקרות במצב כזה. כי לא מדובר פה בביטול החוקים הבירוקרטיים בלבד או המסגרות השונות וחיים של הרמוניה - אלא מדובר פה על אינדיווידואליות מוחלטת ללא מעצורים שבמצב כזה היצר הרע (אופס נפלט לי) של האדם יבוא לידי ביטוי. המחלוקת - יצר האדם טוב\ רע מנעוריו רלוונטית. כנראה שטוב\ רע קיים באופן טבעי בתוכנו כבני אדם. אולי אם נחווה בגלגול אחר להיות משהו שהוא לא בן אדם נוכל "לחיות" על פי ההגדרה שלך, ללא שיפוט בכלל, חיים כמו בתמונות או בסרט, חיים שהם אולי ללא ערך כי אנחנו לא מסוגלים כנראה לצפות בסרט ללא הבעת שיפוט עליו. הכניסה שלך למצב של "חיות" בלבד הוא אולי כן מצב שיפוטי שבו את מצליחה להתבונן עמוק ולהיכנס לתוך ה"חיות" שברגע ולמצוא את הטוב שבו, את ההרמוניה. אפילו עקיצת הזבוב\דבורה יהיו "טוב" ברגע זה. ואולי זה רגע של התעלות. איתמר

imdark

New member
אני חושב שלא לזה היא היתקוונה

תאמין או לא בני אדם הם אלו שיצרו את החוקים נכון? ולפי כך בני אדם לא היו מתפתחים למה שהם היום בלי החוקים אלו החוקים ה"טוב" ו"רע" שהופכים אותנו לראים או טובים זה לא משהו שקיים המושג איש אשר ירצה יאשה אומר כמה דברים שקיימים דרך החוקים אצמם דברים כמו אנשים או דברים כמו רצון בני האדם יצרו את האשליות שהם אכשיו מפחדים מהם דברים כמו כאוס ואררכיה הם מושגים אנושיים למשהו שאין לו סיבה "הגיונית" הנקודה היא שכל העולם שלנו נוצר בלי סיבה הגיונית תורת הקוונטום הפכה את הכאוס לחלק בילתי נפרד ממשוואת הקיום מבחינה תאורטית רק המסתקלים יכולים לראות היגיון בגלל שבטבע הוא מעולם לא היה קיים חלקיקים מסתדרים מתוך כאוס בגלל מקרה כל המציאות שלנו היא מקרה רק מקרה מתוך הכאוס

ita101

New member
תחשוב אם אתה רוצה באמת לחזור לכאוס

של בני אדם שעושים מה שהם רוצים בכל עת ובכל צורה או שאתה מעוניין בשמירה על חוקים שנועדו ליצור ביטחון. ע"פ ההגדרה של ג'ון לוק ועוד כמה פילוסופים - חוקים נועדו להקנות לאדם ביטחון ולחזק את ערך החירות של כל בן אדם. זה מתקשר גם לאינדיווידואליות. ברגע שאתה מוגן ע"י חוק אתה אומנם גם מצטמצם ברמה מסויימת בחופש האפשרויות שלך אך זה מצב שהוא אולי second best (כלומר - השני הכי טוב) כאשר המצב האידיאלי כנראה איננו קיים למעשה. ברגע שאתה מוריד חוקים מסויימים חופש האפשרויות שלך גדל מצד אחד, אך יורד פלאים מצד שני, כאשר כל אדם יכול לעשות לך את הטוב בעיניו. אתה עלול להיפגע בדרכים שונות ומשונות ולחוות "חופש" לזמן קצר ביותר כאשר רוב הזמן תדאג לביטחונך ולהישרדותך כחייה הנשמרת מחיית טרף אחרת.

imdark

New member
...סליחה בטעות נלחץ לי ה"שלח"

אבל תראה אתה מציג את הכאוס כפי שאתה מכיר אותו בלי להבין את המשמעות שאליה אני מתקוון אתה מציג את הנושא מתוך עיניים של בן אדם ומתוך כתיבתם של סופרים אבל המוח האנושי הוא רק חלק מהעולם אתה אומר שבני אדם אושים מה שהם רוצים בכאוס ואתה מתקוון לסדר חברתי בו קיים כאוס אבל יש שוני בין איך שבני אדם חיים מושג לבין איך שהוא קיים תבין עם העולם היה ב"כאוס" כפי שבני אדם מבינים אותו לא היו בני אדם בני אדם היתפתחו למה שהם היום כאשר הם הרכיבו לאצמם חוקים אבל היום הוכח שאפילו דרך חוקי ההיגיון שלנו כאוס הוא האלמנט הראשי ששולט בעולמינו בין עם אנחנו רוצים בזה או לא

ita101

New member
לבוא לחלץ אותך? ../images/Emo13.gif

אני בא עם מסכת אב"כ בצורת עורב

עןרב זה פאסה

היום חרקים הולך חזק. תודה על תשומת לבך
אחת בדרך.

למעלה