תקוע...

תקוע...

הדמות שלי תקועה... היא עומדת לגלות תגלית אוניברסלית עם משמעות שתשנה את העולם... תרעיש בעולם הדת ותערער את עולם המדע... השלחות התגלית ידונו במשך הסיפור.. אבל איך לעזאזל מגיעים לתגלית בסדר גודל כזה? זה לא יכול ליהיות במקרה זה חייב ליהיות "וואו", ושהדמות תהיה בהלם כאשר יורכב הרעיון במוחו/מוחה. אחד הרעיונות הם סמים.. אך איני בטוח שזה המסר שאני רוצה להעביר:) וחוויה חד פעמית ..לא חושב שיכולה להוביל לפיצוץ אינטלקטואלי בראש הדמות... לא שסמים יכולים להוביל למשהו בכלל. חלום זה נדוש מדי... ו... לא יודע, יש עצות?

Boojie

New member
השאלה שאתה שואל נורא מנותקת.

איך אפשר לתת לך על דבר כזה תשובה פרודוקטיבית, כשאין לנו מושג לא לגבי העלילה ולא לגבי הדמות? איך אנחנו יכולים לדעת אם מדובר בחוקר קוטב נועז שיוצא כל הזמן למסעות, או בילדה שהולכת לבית הספר, או בפקיד בנק משועמם שנוסע כל יום לעבודה באוטובוס? אתה ברצינות חושב שהתגלות כלשהי שיכולה לצנוח על בנאדם תהיה מנותקת לחלוטין מאורח חייו, מאורח מחשבתו, מהאדם שהוא?

ביקשתי רק עצות לגבי "התגלות"

הדמות היא פשוטה, בסיסית...אחד העם. ההארה שהוא אמור לקבל היא רוחנית ומדעית גם יחד ואין לה קשר ישיר לתחום יחיד ומיוחד. (לא אחשוף את התגלית) הבחור הוא צעיר, חי את חייו בשעמום מסויים ולמרות שחייו מסודרים בערך, הוא לא ממש... קשה לי לפתח כאן את הדמות כי הסיפור בחיתוליו. השאלה היא, כיצד מגיעים לתגליות מרעישות ללא מחקרים קדחניים? איזה מצבים אפשריים?

Rivendell

New member
איך מגיעים לתגליות?

זה כמו לשאול "איך מתאהבים". כל אחד עושה את זה אחרת. אני מניחה, מכיוון שאמרת שהתגלית הזאת היא בסיס כל הסיפור שלך, שעל התגלית עצמה כבר חשבת. אז תנסה לשחזר מה גרם *לך* לחשוב על דבר כזה, ואז תנסה לשים את עצמך במקום הגיבור שלך, ולשים אותו בסיטואציה שתגרום לו לחשוב על התגלית שלו. אנשים מגלים דברים שבכל מיני דרכים, ראה הסיפור על תפוח אחד קטן שנפל. יש עוד כמה סיפורים כאלה (תגליות באמבטיה, וכו'). להגיד "פשוטה ובסיסית" זה לא לתאר דמות. "אחד העם"? אני לא מכירה אנשים שדומים לכל אחד אחר. כל אדם הוא שונה, וכך גם כל דמות.

הדמות שונה ממני,

כמובן שעקב העניין שאני הוא הסופר ישנן השלחות על אישיותו. אך קו הזמן שלו, חייו כחבילת חוויות שונה שלי ולכן תהיה זאת טעות לקחת את עצמי כמודל דיוק. אך לגבי "איך מתאהבים" לדוגמה ישנה נוסחה כללית מובהקת במיוחד בספרות: תקשורת->איחוד<->אירוע. כך שבדרך כלשהי אכן הדברים ניתנים לניסוח.

Rivendell

New member
לדעתי זה לא נכון

יש אנשים שמתאהבים בלי להפגש. יש אנשים שלא נפרדים לעולם. יש מליוני נוסחאות, והכי חשוב - אין נוסחה אחת לאיך מרגיש אדם מאוהב. אין לי מושג איך הדמות שלך מגיעה לתגליות. בדיוק לכן אתה הכותב. אתה זה שאמור להכיר אותה הכי טוב, ולכן אתה צריך לדעת מה יגרום לה לגלות משהו. בהצלחה.

Yuli Gama

New member
אני אוהבת את ההתנסחות שלך :)

תודה שהדמות היא שיקוף שלך בכתיבה וזהו, יהיה לך הרבה יותר קל. א) תחליט מה התגלית. ב) האם אדם "פשוט העם" מסוגל בכלל להגיע אליה? ג) האם אתה היית מסוגל להגיע אליה? ד) איך אתה הגעת אליה? )תיזכר, תבנה מסגרת של מצבים. תשנה ,או אל תשנה ,ותשים את הדמות באותו מצב. אם אתה לא בטוח מה התגלית (ורק רוצה להגיד שהוא גילה משהו "חשוב ומיוחד) אולי עדיף לא לעשות זאת בכלל, זה פשוט לא יהיה אמין. במדריך לטרמפיסט, יש את הבחורה שמגלה את הפיתרון לכל הצרות, לא מפריע לנו שאנחנו לא יודעים איך היא הגיע לרעיון הגאוני, או מה הוא בעצם הרעיון, כי כדה"א מושמד כמה שורות לאחר מכן.

תודה רבה:)

התגלית ניתנת לגילוי ע"י כל אחד אבל כדי להבין אותה יתכן שיש צורך בידע בכמה נושאים ומדעים שאינם קשורים ביניהם. אותה דמות שחווה "שיעמום" כללי שכזה(כמוני:) התנסתה בעברה בחיפוש אחר ידע ש"ימלא" אותה. לכן.. הצד האינטלקטואלי לגילוי קיים, הבעיה היא הנקודה, הרגע, הזמן בו כל חלקי הפאזל מתחברים(במקרה או לא במקרה). אמשיך לעבוד על זה...

למעלה