תקופה קשה במיוחד

MeMyselfNI

New member
תקופה קשה במיוחד

היי
שמי נטע ואני בת 25... אני האמת שאני לא ממש יודעת למה אני כותבת כאן ומה אני מחפשת, אבל הרגשתי שאני חייבת לנסות
לאחרונה אני עוברת תקופה קשה ושחורה
אני בחורה צעירה וכל חיי עברו על מי מנוחות, הייתי אדם שמח ובגדול לא חסר לי כלום. הייתי מוקפת באנשים והייתי בריאה פיזית ונפשית, לא סבלתי מדכאונות קיצוניים.
לאחרונה אני עוברת תקופה איומה ואופפת אותי תחושה שהחיים זימנו לי את כל הדברים הרעים בבת אחת. זו כולל לאבד אנשים קרובים, אם מבחינת מוות או פרידות או להתרחק. חלק מהדברים היו בשליטתם אך רובם לא, ומצאתי את עצמי בבור שחור ועמוק של בדידות וחוסר תכלית. הגעתי למצב שאני מרגישה שאין לי למי לפנות עם צרותיי (שרק הולכות ונאספות), אין לי כתף תומכת או אדם לשתף אותו... קצת קשה לי לתאר מה אני עוברת כי אני לא רוצה להכנס לפרטים ספציפיים מחשש לחשיפה אבל בגדול אני חיה בתחושה שהחיים הטובים שהיו לי הולכים ומתפוררים בלי שיש לי שליטה על זה
אני כבר לא יודעת מה לעשות. עוברות לי מחשבות מאוד שחורות ואפלות, ואני מתחילה מאוד לפחד מעצמי. אני רוב הזמן והיום לבד ואין לי איזה משהו מרכזי בחיים שלי שעושה לי טוב, ואני מוצאת את עצמי שוקעת בבדידות הזו ורק מתרחקת יותר מהאנשים הבודדים שהיו סביבי. אני מאוד מפחדת מעצמי ומהמחשבות שעוברות לי בראש כי הגעתי למצב שאין לי תקווה ואני באמת מרגישה שכבר לא נותר לי בשביל מה ובשביל מי להמשיך, ופשוט בא לי שהכל ייגמר.
ניסיתי ללכת לטיפול פסיכולוגי אבל הפסיכולוגית הייתה מאוד חסרת רגישות בעיניי והכניסה אותי למצב יותר גרוע ממה שהייתי בו. ניסיתי שיאצו וזה גם לא עשה משהו משמעותי.
אני מרגישה שכל דקה וכל שעה בתקופה האחרונה קשות עליי ומכבידות עליי ואני עושה מאמצים עילאיים רק לעבור כל יום ביומו. אני יודעת שאם אני אעבור את התקופה הזו, בסופו של דבר דברים יישתפרו ואני מקווה מאוד שיהיה קצת פחות רע בעתיד, אבל את התקופה שאני נמצאת בה כרגע אני פשוט לא מצליחה לעבור. כל יום עוברות לי מחשבות אחרות בראש איך לגמור את הכל ואני מרגישה שכל האנרגיות שלי הולכות על להשתיק את המחשבות האלו ולא נשאר לי אנרגיות לשום דבר אחר.
לפני שהלכתי לפסיכולוגית לפני כחודשיים לעולם לא הייתי בטיפול, לכן אני לא יודעת בדיוק מה אני צריכה וגם לא יודעת למי לפנות בעניין. כיוון שאין סביבי אנשים קרובים אין לי עם מי להתייעץ בעניין או לקבל המלצות. אני לא יודעת באילו מקרים ואם זה המצב בו אני צריכה ללכת לפסיכיאטר ואולי לנסות טיפול תרופתי? זה מאוד מלחיץ אותי הרעיון של תרופות פסיכיאטריות כי זה משהו שלעולם לא נתקלתי או שקלתי אותו אבל הרבה יותר מפחידות אותי המחשבות שלי והפסימיות שלי לגבי המצב...
אשמח לעצה או שתיים... תודה מראש

יש בחיים תקופות ,אם לא היו עליות וירידות

אי אפשר היה להגדיר אותנו כחיים..
הגעת לגיל שהעומס המחויוביות והאחריות גבוהים יותר ,,ייתכן שמעולם לא חווית את התחושות ולא נאלצת להתמודד עם אותם קשיים(מבלי לדעת את הפרטים) ,החוכמה היא להבין שבד"כ זה חלק מהחיים שלנו ולקבל אותם בהבנה ובהתבוננות ואם מרגישים ממש אבל ממש בתוך תהום,בתחושה של "חנק" ואי יכולת לנשום מותר ואף מומלץ לפנות לעזרה מקצועית ולפעמים גם לתקופה להעזר בטיפול תרופתי ,מנסיון אישי שלי היו לי תקופות שהרגשתי שאני צריכה את הפלטפורמה הזאת שתרים אותי מעל פני המים כדי שאוכל לראות יותר טוב את העולם המקסים שסביבנו ולא לצוף על הגב רק כדי לנשום......זה לא הופך אותנו למשהו אחר...זה לא שובר את מי שאנחנו זה סה"כ כלי עזר....ואז עם עזרה כמו פסיכולוג,כמו אימון ולפעמים אפילו בלמידה עצמית כמו בקורסי מודעות או קריאת ספרים(זה תלוי בנושא שהביא אותך למקום הזה) לומדים ומנקים והרבה פעמיים מרגישים אחרי תקופה שאין צורך כבר בקביים וממשיכים בחיים היפים פשוט עם תובנות ונקודות מבט אחרות שמחזקות אותנו ועוזרות לנו להתמודד יותר טוב... ואפשרי גם שכלי העזר אותם קבים ילוו אותנו תקופות ארוכות ואף כל חיינו וזה גם בסדר,
ב ♥ תזכרי תמיד שהכוח נמצא בנו אנחנו רק צריכים לפנות קצת לכלוך כדי למצוא את אותו יהלום שפועם ומחזיק אותנו.

Lady Stark

New member
היי

כמו שאמרת, מדובר באמת רק בתקופה, שללא ספק תצאי ממנה חזקה יותר.
התחושה הדטרמיניסטית ש"איבדנו הכל" או ש"אין דרך חזרה" מאוד מאפיינת מצבי דיכאון, וחשוב שתפנימי שזו תחושה והיא לא בהכרח משקפת את המציאות.
אני מצטערת על הניסיון המריר שהיה לך עם פסיכולוגית, אבל אני חייבת להעיד שאפשרי בהחלט למצוא מטפל טוב שיש לך הבנה איתו/ה. ממליצה לך לא לוותר ולחזור לטיפול לחוויה מתקנת. טיפול טוב יכול לשנות חיים לטובה בצורה מדהימה.

בכל מקרה, אנחנו כאן כל הזמן.
ואם תרצי לשתף אותי באופן פרטי ביותר פרטים, אני תמיד זמינה במסרים.

תרגישי טוב.

שלום!!!!!!!11!

לצערי, אין לי הרבה איך לעזור (למרות שאולי לכתוב על זה יעזור טיפה יותר) אבל אני סקרן לדעת משהו - הגעת לתקופה קשה בחיים ואין לך עם מי לשתף. לא היו לך אנשים קרובים (באמת קרובים) שאת יכולה לדבר איתם על דברים אישיים? בעבר או בהווה?
ואת יכולה לנסות להיפגש עם אנשי מקצוע אחרים.
אני יודע כמה שהעצות שלי בנאליות לההחריד, אני לא טוב בייעוץ\הכוונה\שיקום.

RAM 57

New member
המצב שבו את נמצאת לא התחיל לאחרונה

זהו המצב הטבעי שבו אנו חיים כל הזמן ובכדי לא להתמודד עם התחושות האלה שאת מתארת פשוט בנית סביבך מנגנוני הדחקה והגנה כמו - חברים, טלביזיה, בילויי סרק שמעבירים תזמן מטרות וציפיות ותקוות, הגשמת חלומות (שבדרך כלל התגבשו בתוכך כי מישהו אחר חלם אותם בשבילך - למשל בהוליווד - אבל הכל שקרים יקירתי) ושאר התעסקויות ותעסוקה. ופתאום, בום טרח משהו קרה וזה לא תמיד מגן עליך ואת חשופה לאמת היומיומית של בדידות, קשיי המציאות ללא התחפושות וההתעסקויות סרק הקטנות. את חייבת ללמוד להתמודד עם הקשיים היומיים בחיים לבד. ויש דרכים לכך, אני יכול לתת לך קצת כלים שבעזרתם תצליחי, אם תרצי, להתגבר ולהמשיך לחיות את החיים כאדם בוגר שמתמודד אל מול הקשיים שלך כמו שתארת. שום פסיכולוג לא יכול לעשות זאת רק את. הפסיכולוגיה שואבת את כוחה מהצורכים אותה ומעניקה להם את תחושת ההקלה כאקמול לכאב ראש. לא יותר מזה. הכל מתאדה אחרי זמן קצר.

Lady Stark

New member
אני רוצה להעיר על התגובה הזאת

אני מודה לך על הכוונה הטובה. אבל כדי להיזהר מניתוח חד משמעי של בני אדם כשאין לנו את התמונה המלאה.
אני מאמינה שכל אחד הוא אינדיווידואל ולכן אי אפשר לומר שככלל בני אדם מדוכאים תמיד היו כאלה ושמה שקורה אצלה עכשיו הוא רק מנגנון הדחקה שהתפרק.

אני גם רוצה להסתייג ממה שאמרת לגבי זה ש- MeMyselfNI צריכה להתמודד עם זה לבד ללא פסיכולוג. רובנו כאן נמצאים בטיפול פסיכולוגי שהציל אותנו ואם יש דבר שאני אישית יכולה להמליץ עליו הוא טיפול טוב.

**אני מבקשת בכל לשון של בקשה להיזהר עם אבחונים וטיפולים של חברים בפורום. זהו אינו פורום טיפולי. זה פורום תמיכה **

תודה רבה.

זה בערך מה שקרה לי.....

הייתי ילד שמח מאוד .....ונער שמח. עד שאמא שלי נפטרה . משהו כזה וכל העולם שלי התערער כי אהבתי אותה מאוד

במקום אמא שלי הטובה נכנסו אנשים רעים מאוד לחיים שלי
אני גם בן אדם יחסית בודד מאוד היום לפחות מרגיש ככה

אני כל יום חש תחושות ומחשבות של איין תקווה ויש יאוש גדול

זה כבר כמה שנים אצלי ואני כבר נעשה אדיש לגורלי.....

אני מכיר את הרגשתך ושולח לך רפואה שלמה וברריאות טובה

גם אני מרגיש לפעמים שאיין לי את מי לשתף לא בכל שעה

יש לי מחשבות שיום אחד אני אאלץ להזמין אמבולנס לעצמי מרוב פחד של סוף אחרון

בכל מיקרה מוזמנת לדבר איתי בפייסבוק אנ יאשמח לתת לך

למעלה