תקופה קשה

תקופה קשה

מתנצלת מראש אם זה יהיה חופר אבל חייבת לפרוק...
יש לי בעיה שמטרידה אותי כבר זמן רב והיא ההורים שלי. הכל התחיל שנה אחרי השחרור, התחלתי לריב איתם הרבה ובמשך הזמן הגעתי לתובנות עם עצמי- שכל הזמן הזה ניסיתי לרצות אותם ולא את עצמי. מצאתי את עצמי מחליפה עבודות כמו נעליים, מתחילה תואר שלא התאים לי ולא התחברתי אליו, עזבתי את התואר והתחלתי תואר שדווקא כן מעניין אותי, ההתחלה של התואר לוותה בחוסר פרגון של ההורים שלי "מה תעשי עם התואר הזה?", "את בטוחה?", למה עזבת את התואר הקודם?הוא התאים לך, חבל", תחשבי שוב" וכו'(אלו הן המילים הרכות יותר, בעיקר מצד האימא). זו הפעם הראשונה שקיבלתי בחירה משל עצמי בעניין התואר. ההתנהגות שלי בבית היא בלתי נסבלת- אני עצבנית, חסרת סבלנות, מדברת לא יפה והאווירה לא נעימה בבית כבר כמה שנים. כל פעם שהם זורקים לי איזו הערה אני מגוננת על עצמי ולא נותנת להם לדבר, אני לא משתפת אותם בדברים מכיוון שהם גורמים לי לתסכול. אמא שלי משתמשת הרבה במונח "טיפשה" שמאוד מרגיז אותי. כל הזמן במקום לעודד ולפרגן אומרת לי "בסוף את תפלי בין הכיסאות", "שום עבודה לא מעניינת אותך". אני מבינה שזה נובע מתוך דאגה אבל כרגע אני בתהליך עם עצמי, לומדת לתואר ועובדת אז איך היא מעזה להגיד לי שבסוף אפול במקום לבוא ולתמוך. אף פעם לא הרגשתי באמת תמיכה, אפילו לטיול בחו"ל שעשיתי קיבלתי הערות וביקורת. לא קיבלתי מספיק עצמאות בחיים ואכלתי הרבה חרא בגלל זה. אני אפילו לא מסוגלת להביע רגשות כלפיהם, לא זוכרת אפילו את הפעם האחרונה שבאתי ונישקתי את ההורים על הלחי. הם קוראים לי "קרה", "קפואה", הם אומרים לי שאני לא אוהבת אותם. האמת שיש בזה משהו, מאוד קשה לי להביע רגשות אליהם, אני עצורה מאוד בעניין הזה. כרגע רבתי עם ההורים, הריב הכי קשה שהיה עד היום. אני לא מדברת איתם כבר כמה ימים, מתה לעוף מהבית אך זה לא אפשרי מבחינה כספית. לדבר איתם כבר דיברתי כמה וכמה פעמים זה לא ממש עוזר.
כל החברות שלי מלומדות, עובדות במקומות טובים, יש להם בני זוג ואני מרגישה שרק אני כמו "עז שחור". אני חושבת שגם המצב של ההורים פגע בי מכל הבחינות, גם מבחינה זוגית. בקיצור המצב בקאנטים=\
מה עושים?

סאטוריס

New member
יש לי הצעה

אבל את צריכה אומץ ולהיות בוגרת.
תגידי להוריך - הקשר שלי אתכם חשוב לי, אנחנו לא יכולים לגור יחד, זה לא עובד. אני מבקשת שתעזרו לי לממן דירה שכורה ואני מבטיחה לשתף פעולה. אפילו ללכת לטיפול משפחתי שיעזור לנו להתקרב מחדש.

spaysi8

New member
תראי..

מצד אחד, מובן שהם אומרים שאת קרה והכל אם את באמת מודה שאת כזו, ומובן לגמרי שהורים דואגים לעתיד ילדיהם,
מצד שני- אני לא חושבת שזו הדרך הנכונה לדאוג לך בעיקר שאת באה ואומרת שפוגעת בך ההתנהגות הזו..
אולי שווה לנסות להתעלם, עם כמה שזה קשה.. הרי- אלו החיים שלך, לא שלהם.. להפסיק לנסות לרצות, להפסיק לענות כשהם מותחים ביקורת, ופשוט לחשוב לרגע מה טוב לך, ומה מעניין אותך.. קחי את הזמן- כל החיים לפנייך :p

oromer

New member
מנהל
תהיי חזקה ונחושה

רק את תאלצי להתמודד עם ההשלכות של הבחירות שלך בחיים. את צריכה להתמיד בעבודה, ועבודה שתרוויחי בה לא מעט כדי שתוכלי לעזוב את הבית ולעמוד בהוצאות החודשיות (שלא נגמרות רק בשכ"ד). לרוב מומלץ שהוצאות על דיור לא יהיו מעל 30% מההכנסה החודשית.
תנסי ללמוד באוניברסיטה/ מכללה או לעבוד בשעות שהם בבית. בבית תבואי רק לישון.

אל תשווי את עצמך לחברות. כל אחת עוברת דרך אחרת. למצוא מקום עבודה טוב- זה קשה. אני מחפשת המון זמן עבודה טובה ולא מוצאת (עשיתי תואר בכלכלה). לא כולם עושים תואר, חלקם לומדים לימודי תעודה או לימודים אחרים. למצוא עבודה טובה זה לא קל וגם זוגיות.

ברגע שלך לא טוב יהיה לך קשה למצוא עבודה טובה וקשה למצוא זוגיות.

Puskas

New member
לדעתי?

תושיבי אותם לשיחה רגועה ותגידי להם שהקשר שלך איתם חשוב לך מאוד ושאת לא רוצה שתהפכו להיות מהמשפחות האלו שברגע שהילד עוזב את הבית אז נהיה סוג של קשר מרוחק על סף נתק.. אז תגידי להם שלמרות שהם דואגים לך, ואת מבינה את הדאגות שלהם ברמה מסוימת, אבל אלו החיים שלך ושאת עושה מה שטוב לך.
תבהירי להם שאת אדם בוגר ושאם בסוף יהיו בעיות עם הבחירות שלך אז אלו הבעיות שלך.

oromer

New member
מנהל
בנוסף,

את יכולה להגיד שאת תמיד תשמחי לשמוע לדעתם (הם הרי מכירים אותך... ורוצים בטובתך, ואולי יהיו להם תובנות שלא חשבת עליהם) אבל ההחלטה תהיה רק שלך...

בנוסף, תבקשי שהתשובות שלהם יהיו מנומקות.... יכול להיות שאם הם יצטרכו לחושב למה הם חושבים ככה, הם כבר לא יחשבו..

תראי, לבחירת מקצוע יש השלכות על המשך החיים. תשאלי אותם, אתם מוכנים לקחת אחריות על האושר שלי? שלא יהיה לי טוב במה שאני עושה? שאני לא אהיה מספיק טובה ולכן לא אצליח?

לפני כמה ימים, קראתי כתבה באינטרנט (של עיתון the marker) וכתבו שכדאי לבחור מקצוע לפי נטיית הלב. מה שמעניין אותך... רוב הסיכויים שתצליחי במה שמעניין אותך

היי

אני מאוד מודה לתגובתך, היא מאוד עניינית ועוזרת אך לא הבנתי משהו אחד. רשמת לבקש שהתשובות יהיו מנומקות, לא הבנתי למה הכוונה, אשמח אם תסביר

oromer

New member
מנהל
תשובות מנומקות

היי,

סתם להגיד שזה לא מתאים לך, או תעשי ככה או אחרת לא מספיק טוב. תסבירו. אפשר להגיד לדעתינו מתאים לך ללמוד את התואר הקודם שעשית כי..... ולהגיד שזה מתאים לך יותר זו לא סיבה. שיסבירו למה. למה לדעתם כדאי לך לעשות משהו אחד ולא אחר.

יכול להיות שתקבלי את ההסבר שלהם. יכול להיות שלא..

אבל להנחית עליך עצות או דרישות מה לעשות- יגרום רק רע. את לא תרצי לעשות כי לדעתך השינוי לא נחוץ, וגם יצור אנטיגוניזם.

אני חושבת שאנחנו אנשים שונים בדרך שלנו, בקצב שלנו, ואת עוד צעירה. מותר לך לבדוק, ולחפש מה מתאים לך. עדיף שתעשי עכשיו ולא בגיל מאוחר יותר... אבל מצד שני תתחילי להתכוונן. תתמידי ותשקיעי בלימודים תתמידי בעבודה...
שיראו שאת מצליחה ויודעת מה את רוצה ירדו ממך.

Guy950

New member
הורים הם מאוד מגוננים

ייתכן שאחרי שהחלטת לשנות את מסלול החיים שלך ההורים שלך התחילו להרגיש שאת מתפרקת להם ובתגובה הם תקיפים כלפייך כדי שתחזרי למסלול שהם מאמינים שהוא יותר טוב בשבילך.
אפשר מצד אחד להבין את הצד שלהם, אבל מצד שני ברור שאפשר גם להבין למה את כועסת.

לדעתי את צריכה להציע להורים שלך ללכת לפגישה פסיכולוגית איתם, או יועץ. ממה שאני רואה קשה להם לשמוע את הצד שלך ממך וזה יכול מאוד לעזור אם יהיה מגשר שיסביר להם את הצד שלך ויסביר להם שהתהליך שלך הוא נורמלי. את מנסה למצוא את עצמך ואין סיבה שהם לא יבינו את זה. הם פשוט צריכים שמישהו ירגיע אותם.

למעלה