פרדי
למען האמת, רציתי לפתוח כזה שרשור מזמן, ולא ידעתי איך להגדיר מה אני רוצה, אז טוב שעשית זאת
אני אוהבת את פרדי בתחילת שנות השבעים. נכון, הוא עם שיער ארוך ועקבים ובהרבה מאוד תמונות הוא נראה (באופן די מטריד) כמו אישה, אבל אני לא בטוחה שזה סגנון "נשי" - זה פרדי מרקיורי, והוא ייחודי ומיוחד בדיוק כפי שהיה אח"כ. אני חושבת שבכלל, שבאופן כללי, יש המון המון הבדל בין השנים. מעבר לכך שהיה פרדי של היום-יום, האדם הפרטי והיה הפרסונה הבימתית פרדי מרקיורי, גם פרדי מרקיורי שינה את פניו - כמו שאמרת. קודם כל להמראה, שנטה לכיוון יותר ויותר "מחוספס" וגברי עד אמצע שנות השמונים (ולאחריו הייתה איזושהי נסיגה לאחור), וכן היה לו קול כל כך שונה. הקול הגמיש, שהשתנה מגבוה לנמוך כל אימת שפרדי רצה, הפך לקול כריזמטי, קול נחוש בדעתו, קול ש"מתאים לאיצטדיונים" בשנות השמונים. היה איזשהו תהליך, כמובן, אבל זה מה שקרה. גם הלהקה השתנתה - ככל שהשנים עברו הם שרו פחות ופחות שירים מהשירים ה"ישנים" (אלה שכן נכללו בהופעות המאוחרות עברו "שיפוץ") והסכימו לעשות סגנונות שבעבר דחו (ולהכניס סינתיסייזר!
זה כל כך מדגיש את מה שרציתי להעביר כאן), ופרדי די עזר לזה - כלומר, לפי מה שקראתי (גם כאן), פרדי נטה יותר לסגנונות של שנות השמונים (ושומעים זאת גם בשירי הסולו שלו) ובריאן נטה יותר לסגנונות המוקדמים יותר, הרוק הכבד (את השירים של בריאן עוד לא שמעתי - אני חייבת לעשות שיעורי בית, זה לא טוב!
). אבל נראה לי שפרדי של תחילת שנות השבעים נטה לסגנונות שבריאן נטה אליהם, לפנטזיה, להרמוניות, לשילוב של יותר כלי נגינה ופחות אלקטרוניקה. בקיצור, אחרי הקשקושים שלי (ואתם בטח מכירים ויודעים כבר את כל מה שכתבתי, פשוט רציתי לפתח דיון), אומר רק שאולי במקביל למה שכתבתי פה - אני אוהבת את פרדי של ההתחלה, את השירים המוקדמים, את המראה המוקדם (וגם את זה של סוף שנות השמונים) - ממש קשה לי לראות את הדמיון בין פרדי של ההתחלה לבין פרדי של שנות השמונים, וגם אני לא אוהבת את ההופעות ואת השירים והקול של שנות השמונים.