תקופת המשנה והתלמוד- עזרה דחוף!

טאנ

New member
תקופת המשנה והתלמוד- עזרה דחוף!

שלום לכם! אני תלמידה שצריכה לענות על שאלה שתשמש לי כמרכיב משמעותי לציון הסופי. השאלה עוסקת בתקופת המשנה והתלמוד. ידוע לי שלאחר מרד בר כוכבא המרכז היהודי עבר לגליל, בגלל הרומאים שגירשו את היהודים מיהודה. היה אדם אחד שאמר "תנו לי את יבנה וחכמיה", שכן המרכז היהודי היה אז ביבנה. שאלתי היא מיהו אותו אדם? ולאן ברח? ולמה ביקש את יבנה וחכמיה?

ר' יוחנן בן זכאי

הוא הצליח לברוח מהעיר הנצורה ולהפגש עם אספסינוס, והוא ביקש רק את יבנה כי חשש לבקש יותר מדי.

יוסי ר1

Active member
רבן יוחנן בן זכאי

כפי שציין גבי רשף, רבן יוחנן בן זכאי ניסה ליצור אלטרנטיבה ופולחן המקדש, בתחליף של לימוד וביסוס מעמדם של תלמידי חכמים, על סמך הפסוק "ונשלמה פרים שפתינו". ר' יוחנן גם תיקן תקנות רבות , על מנת לשמר את זכר הפולחן, כמו ליטול במדינה לולב 7 ימים ועוד. מגמתו עלתה בידו. עד היום, 2000 שנים לאחר החורבן, היהדות מקדשת אותם טקסטים, מתפללת תפילות שנוצרו אז (רבן יוחנן הטיל על שמעון הפקולי לתקן תפילת שמונה עשרה), ולימוד תורה הוא עיסוק מרקזי אצל החרדים לדבר השם.

פלגיה

New member
שלום לך

אני חושבת שבנושא הזה יוכלו לעזור לך בפורום תושב"ע (1420).

גרי רשף

New member
הדבר נאמר ערב חורבן בית המקדש

מכיוון שהוא הבין שבית המקדש הולך להיחרב ושהדבר עלול להחריב גם את היהדות (שהייתה אז שונה לחלוטין מזו של היום ובמרכזה עמד המקדש ועבודת הקודש)- הוא ניסה ליצור אלטרנטיבה רוחנית לחורבן הפיזי, ובכך הניח את הבסיס ליהדות כפי שהיא עד היום.

למעלה