תקופת ה- Franceca Haiti

Eyal Ezra

New member
תקופת ה- Franceca Haiti

שלום לכולם, אשמח מאוד אם מי מיכם המחזיק בחומר כלשהו, בין אם מוסיקלי ו/או היסטורי, קישורים או כל מקור מידע אחר על תקופת ה"פראנסקה אהיטי Franceca Haiti" (בהתייחס לסגנונות הקונגה והטומבה פרנסקה) ישאיל לי חומר זה. בתודה רבה רבה !

גרי רשף

New member
מתוך סקרנות- למה זה קשור?

אלו אינן סגנונות מוזיקליים ארגנטינאים.

Eyal Ezra

New member
קשר היסטורי תרבותי ומוסיקלי

SuzieRS ו: יפיקה שלום, ראשית, אני מאוד מודה לכן על העזרה שנתתן במידת האפשר. שנית, הלאדינו הוא תוצר של התפתחות תרבותית המושפעת מתרבויות כדוגמת הלאטינו. ממהלך ההיסטוריה, התפתחויות שקרו בעבר בתרבות הלאטינית לקחו חלק מהשפעה על היוצרות הלאדינו. גרי רשף שלום, לשם הבנה כללית, מדובר על התקופה שהשפיעה בעיקר על הסגנון הרומבה הקובנית, אשר מימנה השתלשלו מרבית (וכמעט כל) הסגנונות הלאטיניים המוכרים, ביניהם גם הארגנטינאיים. אני חוקר תקופה זו ואת השפעותיה מבחינה היסטורית תרבותי ומוסיקלית ואת השפעותיה הישירות לאותה לשנים שאחרי הכוללת גם תרבות ארגנטינה. כרגע ההתמקדות היא גם העולם הארגנטינאי, זהו הקשר. בכל אופן, תודה על המאמצים השונים, אצטרך לפתח את החיפוש למישורים רלבנטים אחרים בהם ייתכן כי שם מופיעים פרטי מידע בנושא. תודה תודה !

גרי רשף

New member
ותעדכני אותנו?

אני לפחות אשמח מאוד לשמוע. אני יודע שהמוזיקה הקובנית כמו כל המוזיקה מהאיים הקריביים הושפעה מהמקצבים שהעבדים הכושים הביאו מאפריקה. דווקא במוזיקה הארגנטינאית ההשפעות האפריקאיות מועטות: אני יודע רק על מקצב ה-Candombe וזהו.

Eyal Ezra

New member
הרחבת אופקים

גרי רשף שלום, ברשותך, אבקש שתקבל את התנצלותי הכנה לאור העובדה ששמתי לב שערבבתי בתשובתי אליך תגובה לשאלה דומה מפורום אחר, סלח לי ! שנית, אני מאוד שמח לדעת שאתה מגלה עניין בנושא, מעשיר ידיעותיך בתחום ומרחיב אופקים. הרשה לי להמליץ לך על אתר ישראלי, מאוד מקצועי, המדבר על נושא הלאטין בישראל ובעולם כולו ובו "מילון המושגים הלאטיני השלם הראשון בישראל", שמסביר ומפרט את מרבית סגנונות המוסיקה הלאטינית שאנו מכירים מהעבר ומהווה.

למעלה