כמובן שאתה לא תמצא כאן תשובה חד משמעית
למידה למבחן זה עניין מאוד אינדיבידואלי. אני אישית לא יכולה ללמוד בקבוצה. זה מסיח את הדעת ואני לא רואה בזה טעם. מבחינתי המצב היחיד ללמוד בקבוצה זה כשצריך לכתוב עבודה, אז אפשר לחשוב ביחד על טענות לפה ולשם.
 
החל מסמסטר ב' של שנה א' הפסקתי לקרוא פסיקה. קראתי רק פסקי דין מאוד מרכזיים, בעיקר כאלה שידעתי שהמרצה אוהב והולך לשאול עליהם שאלה, וגם אז הסתפקתי לרוב ברציו.
 
בכל תחילת שנה אמרתי לעצמי שהפעם אני אסכם, ובסוף שנה אעשה מחברת בחינה. בפועל זה מעולם לא קרה כי אני שונאת לסכם, אז חברים שלחו לי מחברות וכל הלמידה שלי הסתכמה בלקרוא אותן פעמיים (אם הספקתי).
 
מבחנים משנים קודמות לא היה לי כוח לפתור, אז הסתפקתי בלעבור על הקייס ולקרוא את הפתרון.
 
לי זה הספיק בשביל ציונים טובים. למישהו אחר אולי זה לא יספיק, אז תנסה ללמוד בדרך אחת, ומקסימום למועד ב' (חס וחלילה) תלמד בדרך אחרת.
 
מאוד חשוב לא להתפזר. הקטע הזה של לקרוא מלא מחברות בחינה שנכתבו על-ידי אנשים שונים לא מועיל, לדעתי. תרפרף על כמה מחברות, ותבחר אחת שנראת לך הכי ברורה ומלאה ואיתה תלך למבחן. אם המבחן בחומר פתוח, אז חשוב לדגלן ולעשות חוצצים, כדי שלא תבזבז זמן על לחפש את החומר הרלוונטי.
 
מעבר לזה, היו הרבה שרשורים בנושא, אז גם תעשה חיפוש פה בפורום ותראה מה הלך שם. בנוסף, למעלה יש רובריקה של "כלים ומידע", שם יש אופציה של מאמרים ויש שם סיכום יפה של אחת הגולשות על איך ללמוד למבחן מהניסיון שלה.
 
בהצלחה!