תקופת מלווה והגבלת נוסעים לנהג חדש

tsofia11

New member
תקופת מלווה והגבלת נוסעים לנהג חדש

עברתי אתמול טסט 1 וברישיון כתוב לי שיש לי מלווה עד עוד חודשיים בלבד, ולא כתוב שום דבר על הגבלה של 2 נוסעים. השאלה שלי היא אם וכאשר יחדשו את החוק האם הוא יחול גם עליי?!? ועוד שאלונת- מה זה ה-136 ש"ח האלה שרשום לי לשלם לבנק???

wil

New member
תשובות

1. הגבלת נוסעים לא היתה כתובה ברשיון לאף אחד, כמו שלא כתוב ברשיון שאסור לנהוג בשכרות. 2. כרגע חל עליך מלווה לחודשיים ואתה יכול להסיע עד 8 נוסעים (מגבלת רשיון מדרגה 02) 3. אי אפשר לדעת איך ייראה החוק הסופי, ייתכן שיחולו עליך הגבלות שונות ומשונות וייתכן שלא. תקווה שלא. 4. 136 ש"ח אגרת רשיון נהיגה - הרשיון בתוקף רק מרגע התשלום (!!!) האגרה הנ"ל היא לשנתיים הראשונות. כרטיס הפלסטיק יישלח אליך בדואר ללא תשלום נוסף בתום תקופת המלווה + שבוע שבועיים.

טעות !

לצערנו הרב התקנה של מספר הנוסעים בוטלה , אנו צריכים להתפלל ולקוות ש . . . טפו . . . טפו

wil

New member
לקוות ש...מה?

אפשר לחשוב שהתקנה האוסרת נהיגה בשכרות בוטלה. בסך הכל מותר להסיע רכב מלא, מי ישמע. למה לא להגביל לכולם את מספר הנוסעים ל-0, ככה בלי הסחות דעת יהיה יותר טוב
ואם לאיזה נהג חדש יש טיול עם 4 חברים שהוא רוצה לעשות, אני ממליץ לו לעשות אותו מחר-מחרתיים, כי יש חקיקה קבועה בצנרת שתחזיר את ההגבלות, ויש כנראה איזשהו לחץ בכנסת להעביר את זה בהקדם האפשרי. (שנתיים ישבו ולא עשו כלום, עכשיו רצים בשיא המהירות להעביר את זה. דפוקים)

isra533

New member
חוסר הבנה

לא "בסך הכל מותר להסיע רכב מלא", ההוראה לאפשר לנהג החדש להסיע רק שני נוסעים באה מהטעם של הסחת הדעת אצל הנהג החדש כאשר נמצאים ברכב מספר רב של נוסעים, מה שלא קיים אצל הנהג הוותיק, כך שאל תזלזל בהוראה של הגבלת מםפר הנוסעים. מה שחסר עדיין בהוראה זו הוא הגבלת שעות הנהיגה של הנהג החדש כלומר לא לאפשר לנהג החדש לנהוג מעבר ל 11 בערב (שהיא חלק מההוראה כפי שיצאה בארה"ב במקור ומיושמת בחלק מארה"ב). ההוראה של הגבלת מספר הנוסעים צריך לבוא בראש וראשונה מצד המורים המלמדים את נושא התחבורה בכיתות י"א וי"ב כדי להעלות את המודעות אצל הנהג שבדרך לנושא, מצד מורי הנהיגה כחלק מהוראת הנהיגה, ממש להראות את השפעת מספר הנוסעים על ריכוז הנהג בכביש בזמן הנהיגה ובסוף ההורים שיכולים לתת את חלקם לנושא ע"י התנית קבלת הרכב בנהיגה אחראית. אם נחכה שאלה שלמעלה יעשו את העבודה, לצערי הרב נצטרך לשלם מחיר יקר מדי.

shlish2004

New member
ישראל שלום

כאדם המרצה בפני נערים בכיתות ט' - י"א במסגרת חינוך תעבורתי אני יכול להעיד על כך שהמורים שאני עבדתי מולם אכן מדברים על הנושא של השפעה חברתית בזמן הנהיגה. כמו כן הם הביאו אותי להרצות בפני התלמידים על המקרה הפרטי של משפחתי - שכלתי את אחותי בתאונת דרכים לפני שנה - כדי שיבינו כי מעבר למספרים שמפורסמים על תאונות ומס' נפגעים ישנם גם אנשים ומשפחות שלמות שנפגעות מכך. הנושא חייב להגיע לתלמידים בשנים הרבה יותר מוקדמות מאשר בכיתות י"א - י"ב ואז אולי הדור הבא יהיה יותר ממושמע. לגבי אחריות ההורים אני מסכים עמך בכל מילה ומילה - הורה שלא סומך על בנו או ביתו שינהגו בזהירות שלא יהיה שותף לדבר עבירה ויתן את המכונית המשפחתית לילדו.

wil

New member
חבל שאתה לא זוכר

אתה וותיק יותר ממני ואמור לזכור טוב מאוד את הגבלת השעות שהיתה בתוקף על נהגים צעירים לפני קצת יותר מעשור. האם אתה יודע על מה אני מדבר, ויודע למה ביטלו את ההגבלה? אם אתה לא יודע אשמח לפרט (אבל עוד יותר אשמח אם יפרט מישהו שהיה נהג בזמן שהתקנה ההיא היתה בתוקף ויוכל לספר מנסיון אישי ולתת יותר פרטים)

למעלה