תקופת ממשלת רבין /הסכמי אוסלו

תקופת ממשלת רבין /הסכמי אוסלו

הייתי חבר פעיל מאוד בתנועת הליכוד . באותם ימים , כשהסכמי אוסלו היו חדשים לנו בישראל ונראו "כמפלצת מאיימת" , עמד בראש הליכוד דאז ביבי נתניהו . הליכוד כשיטת עבודה "הוציא " את כל תומכי הליכוד לצמתים להפגנות ענק כנגד ההסכמים דאז . בין אלה שההשתתפו בהפגנות וחסימת הצמתים דאז היו : 1. תנועות הליכוד ותנועות הימין למינהן . 2. מועצת יש"ע - על כל גווניה (היציאות היו באוטובוסים ממומנים) . 3. תנועת זו ארצינו - בראשותו של פייגלין . שיתוף הפעולה היה מלא ומטה ההסברה והפעולה היו משותפים בהנהגת פעילי שטח ומנהיגים מהליכוד כמו משאר המפלגות כיום עומד פייגלין "לבית משפט שדה " ממי שהיה מראשי המנהיגים דאז , ביבי נתניהו , מי שלמעשה היה מנהיג תנועת הליכוד דאז . מעבר לאי ההסכמות שיש לי עם תנועת הליכוד היום (מורדים/ימין קיצוני/ וכו'... ) אני דוחה את הניסיון להדיח את פייגלין בשל היותו "בעל עבר פלילי " זאת במיוחד לאור העובדה שבזמנו היה פייגלין האיש שהשתטח על הגדר למען המטרה שהיתה מטרתם של כל אנשי הימין ונתניהו בינהם . נראה לי תמוהה עוד יותר , שרבים מבין תומכי הליכוד מקבלים את הדין הנ"ל כאילו היה "האמת היחידה " של התנועה . הליכוד בחר דרך , לצערי דרך שאיני מסכים איתה במצב הפוליטי הנוכחי היום בעולם ובמדינה , אבל הוא בחר דרך . הדרך בה בחרו אנשי הליכוד היא זאת שגרמה לראש הממשלה המכהן אריאל שרון לקבל החלטה אמיצה עם מספר לא מבוטל של חברי כנסת ולפרוש מהנהגת הליכוד ולהקים מפלגה חדשה " קדימה" לשלטון . מעניין אותי לדעת כיצד ינהגו כיום האנשים הבאים : ביבי נתניהו - כשידע שאין לו ממש רוב לקבל החלטה שכזאת !!!! לנדאו - שהיה ראש המורדים ונתמך בפייגלין לאורך כל הדרך , כשלמעשה לנדאו מקורב בדיעותיו יותר לפייגלין מאשר לנתניהו . סילבן שלום - שהכריז שהליכוד אינו יכול לקבל את פייגלין ודרכו של שלום היא דרך מתונה יותר הקרובה יותר לתנועת קדימה היום מאשר לליכוד בו נשאר . בעברית יש מילה בשם " בושה" מעניין אם כולם מכירים אותה ימים יגידו

גם אתה יודע,

שפייגלין הוא נטע זר בליכוד (למרות ה 12.4 אחוז שהוא קיבל בפריימריז לראשות הליכוד > וזה לא 15, במידה ואתה מתכונן לחזור על המספר הזה <). ממש בלי קשר לעברו הפלילי. להזכירך, שותפו של פייגלין לראשות זו ארצנו, הוא חה"כ בני אלון, שהיה "במולדת" של גנדי, ועכשיו באיחוד הלאומי. שם גם מקומו של פייגלין. גם אתה יודע ששרון עזב את הליכוד, כי הוא רצה להמשיך לקבל החלטות לבד ("המפקד תמיד בודד"), למרות שהוא נמצא במסגרת של מפלגה עם מוסדות ומצע מוסדר ומוסכם (יש דרכים מסודרות לשנות את המצע לאחר הבחירות, אם באמת רוצים). בתור איש קדימה אתה מדבר על בושה? מעניין אם החברים שם יודעים מהי.

להזכירך מי שעמד בראש הליכוד אז

היה נתניהו . אם היית אז בתנועת הליכוד ואם הייתי גם פעיל לבטח אתה יודע שפייגלין לא היה לבד !!!!!! איני מסכים עם דרכו של פייגלין היום כפי שאיני מסכים עם דרכו של נתניהו (יש לו דרך? ) . אבל פייגלין היום הוא חבר תנועת הליכוד , היה מועמד התנועה לראשות המפלגה , ואפילו קיבל 12.4% תמיכה !!!!!! כפי שידוע לך , היה פייגלין מהתומכים החזקים יותר "במורדי הליכוד" בראשות לנדאו (נתניהו הצטרף אליהם אח"כ לא ? ) . אבל ידידי , כפי שאמרתי וכתבתי ימים יגידו. באחד ההודעות שכתבתי לפני כחודש אולי פחות העליתי בדיוק את הסוגיה הנ"ל "מה יעשה בליכוד לאחר הבחירות לראשות המפלגה " ?!! כפי שכתבתי אז אני שואל שוב : מה יעשה לנדאו ? מה יעשה שלום ? מה יעשו מורדי הליכוד המזוהים עם פייגלין ? מה יעשה פייגלין ? מה יהיה בגורלה של תנועת הליכוד , בזמן ולאחר "משפט השדה לפייגלין" ? לאן פייגלין שייך אתה שואל אותי ? מסתבר שלליכוד לצערי , זה שפעם היה גם הבית שלי .

נתניהו עמד בראש הליכוד,

ועמד גם בראש המפלגות הימניות שהתנגדו לדרך אוסלו. זה ממש לא סותר. ביבי והליכוד שיתפו פעולה עם פייגלין בדיוק כמו שהם שתפו פעולה עם המפד"ל ומולדת. עם פייגלין ועם בני אלון. עם ליברמן ועם שרון (שהבינו שמקומם הפוליטי הוא לא בליכוד, ועזבו לטובת מפלגה חדשה שהקימו. כל אחד מסיבותיו הוא). אם היית מסתכל על הגרף הפוליטי - מקומו של פייגלין הוא ליד בני אלון. אבל הוא בחר להתפקד לליכוד. שיהיה בריא. לא יותר. אישית, גם אני אינני אוהב את תשומת הלב המוגזמת שנותנים לפייגלין. בתור פעיל לשעבר בליכוד, בטח תוכל להזכיר לכולם איפה הוא סיים בפריימריז הקודמים (למרות שרץ גם לראשות התנועה). במצב נורמלי, גם בפריימריז הקרובים הוא לא היה מגיע לעשיריה הראשונה. גם לא השניה או השלישית. אבל במצב של הליכוד עכשיו, כשא"א לדעת מי מבין מתפקדי הליכוד ומהצביעים בפריימריז הקרובים, באמת רוצים את טובתו של הליכוד - או רוצים להשפיע עליו לרעה (וכן, הצבעה מכוונת לפייגלין כדי להראות את הליכוד כמפלגת ימין קיצונית, ע"י מתפקדים בעבר שעברו למפלגת קדימה, היא הצבעה מגמתית). ואתה יודע בדיוק מה עושים תומכי עמרי שרון במרכז ובין המתפקדים. גם בליכוד יודעים, אבל אין משהו שהם יכולים לעשות.

ערב רב

New member
פרס ושרון ממשיכים בדרך אוסלו

של פרס ורבין, הם אומרים זאת בגלוי. פרס תמך וממשיך לתמוך באוסלו, שרון הוא זה שהפך את עורו ומהתנגדות לאוסלו הולך כיום בדרך אוסלו ואף בדרכים גרועות ממנה (רבין לא העלה בדעתו להשמיד את גוש-קטיף, למשל).

ועוד משהו, אני משער שזה לא מספיק בר

ברור. אני לא פעיל בליכוד ולא חבר בליכוד. אני בסה"כ מצביע מזדמן רגיל ופשוט. בבחירות האחרונות לא הצבעתי לליכוד (בניגוד להצבעות קודמות שלי), בגלל שרון (לא בגלל ההכרזות על פשרות כואבות, אלא יותר בגלל ההתנהלות שלו). (גם במפלגה שהצבעתי לה, לא אהבתי את הראש, אבל השיקול היה , בסופו של דבר, שהנזק שלו יהיה קטן מהנזק של שרון. מעניין ששניהם עזבו את המפלגות שלהם. אולי באמת התחושה שלי היתה אמיתית).

מי מפריד ומי מאחד- ולמה את/ה חותרים

זו השאלה המשמעותית שיש לבדוק היום- כצורך בסיסי בעם ישראל האם כוחנות תשתלוט-או כוח השכל,התבונה,המאחד את העם או רובו,השומר על חייו-או מוציא עליו גזר דין מוות?

מה ששכחת..

אחד מאלו שהנהיגו את המאבק באוסלו, אם לא המנהיג הראשי, היה אריק שרון. הדבר השני ששכחת הוא שאת מסע הדה-לגיטימציה נגד פייגלין ערך לא אחר מאריק שרון. הליכוד של היום, בסך הכל מתגונן מהמיתקפה המכוערת של שרון ואולמרט נגד הליכוד של הפייגלינים. הפייגלינים שייכים לשרון כמו לליכוד. האמת, שיש לי השגות על צורת המאבק בפייגלין. מקובל עלי שראשי הליכוד יעבירו החלטה, שלקיצונים אין מקום בתנועה, אך לא מקובל עלי שיכפישו את פייגלין כאילו יש לו עבר פלילי. הרשעתו היתה על רקע אידיאולוגי גרידא, כמו עבירת החוק של עזר וייצמן שנפגש עם אש"ף, וכמו עבירת החוק של צחי הנגבי שהתבצר בימית. לא כמו עמרי שרון שהורשע בפלילים! מושחתים נמאסתם!

mean girl 16

New member
שרון הוא זה שפתח מאבק בפייגלין

יחד עם אריק ברמי, בכל התקופה האחרונה הוא ניסה למצוא דרכים משפטיות בהם יוכל להעיף את פייגלין וחבריו מהליכוד. נתניהו רק ממשיך את דרכו.

נתניהו אכן שוגה שהוא ממשיך את דרכו

של שרון אדם שמכר את נשמתו לשמאל. המצב מורכב. פייגלין שגה כשניסה לרוץ לראשות התנועה. הוא קיבל בסך הכל 2000קולות יותר מהפעם הקודמת 7000 לעומת 5000. אבל התקשורת השמאל-קיצונית כפי שציירה את בגין ושרון כמפלצות בשנות ה-80 ונתניהו בשנות ה-90 ,עושה זאת היום לפייגלין. נתניהו לא חזק מספיק לעמוד מול מפלצות ההסתה האמיתיות שמצויות באליטות השמאל. נקווה שכשהוא יצבור כח בשנים הקרובות יהיה אפשר לרסן את אותם דורסי דמוקרטיה יותר מכל גורם אחר מימין ומשמאל.

הפאשיזם של השמאל : "יעקב אחימאיר"

פעם זה היה מנחם בגין ז"ל עד שנות ה-80. אחרי זה שרובכם לא נולדתם ההסתה נגד שרון בשנות ה-80' היתה דומה ציירו אותו כקיצוני וכרוצח המונים. איני מדבר על תקשורת ערבית אלא על העיתונות הישראלית. אריאל שרון :"אריאל שרון הוא איש שנהנה מדם , רוצח המונים " היתה אחת הפסקאות הפחות קשות למולו. אחרי זה הדחליל הוצמד לגיבור ישראל רחבעם זאבי ועכשיו לפייגלין. נכון שהיום התקשורת הישראלית היום מגלה סמממנים סטאלניסטים של סגידה לשרון, ולמעשה איילה חסון ובן כספית נאמנים לשרון יותר מכל חברי המפלגה שלו יחד . אבל זה אך ורק בגלל שהוא משרת אג'נדה מסויימת.

למעלה