תקופת מקארתיזם בארה"ב

לוו

New member
תקופת מקארתיזם בארה"ב

מקארתיזם. החלה רדיפת אנשים שנחשדו באהדה לקומוניזם. החלו לחקור אנשים שנאשמו בפעולות לא-אמריקניות. לטענת סאנטר מקארתי הסתננו קומוניסטים מוסווים אל תוך הממשל. לדבריו ה"אדומים" במשרד החוץ הסגירו את סין לקומוניסטים. מקארתי עורר "בהלה אדומה". על סופרים, מורים, אנשי קולנוע, פקידי ממשל, הופעל לחץ קשה. הם פוטרו מעבודתם ונודו חברתית. צנזורה מחמירה הוציאה "ספרים אסורים" מספריות ציבוריות ואוניברסיטאות. המקארתיזם הגיע לסופו לאחר שמקארתי החל בחקירת אנשי צבא. אנשי הצבא דרשו הוכחות לטענות על אי-נאמנות. אז הוחל בשידור החקירות בטלביזיה ושיטות מקארתי נחשפו. ב – ´54 גונה מקארתי ע"י הסנט והועבר מתפקידו.

Anthropos

New member
בקשה

ההודעה הזאת קשורה (במידה רבה) להודעתך הקודמת והיה עדיף אם היית משרשר את ההודעה שלך להודעה הקודמת - ככה דיונים אחרים נדחפים מחוץ לדף.

לוו

New member
לאו דווקא זה באמת נושא אחר

אגב ואם מדברים כבר על שורשור אז כל השאלות של ביגרות צריכין לשרשר בבקשה מנהל !

hastings

New member
אדוארד ר. מורו

אין להמעיט בחשיבות השידורים שלו בחיסול המקארתיזם. ההתנגדות הנחרצת והקולנית שלו, עבודת התחקירים המעמיקה וההשפעה שהיתה לו באותה תקופה בארצות-הברית היו חלק חיוני בתהליך זה.

מקארתיזם

למקארתיזם שורשים עמוקים בהיסטוריה האמריקאית מימיהן הראשונים של המושבות הפוריטניות במסאצ´וסטס בהן נערך "ציד מכשפות".כך היה גם בנות ה-20 של המאה ה-20.זו היתה דינמיקה של תערובת של ציניות פוליטית עם פחדים אמיתיים של מקארתי שהתחבר עם החרדה של הציבור בעקבות המלחמה הקרה.לפעמים המניע הראשוני מתחלף באמונה ובאובססיה המובילה את האדם לסופו.מאקרתי לא עצר ולכן נעצר.

פראזניק

New member
וסתם הערה קטנה...

כל הסיפור עם מק´קארתי התחיל התחיל בעקבות דו"ח FBI מיושן (בן שנתיים) שראה, על חדירת הקומוניסטים לזרועות הממשל... טוענים שאייזנהאור נלחם בו מאחורי הקלעים, טוענים שידע שהגורם העיקרי להצלחתו, היא מלחמת קוריאה שגרמה לעליית החשש והחרדה מבריה"מ, ממילא, קודם כל סיים את המלחמה ואז הוריד את מק´קארתי מהבמה הציבורית. בכל אופן, הביוגרפיה של המק´קארתי הזה מרשימה מאד, מלאה סילופים ושחצנות...

"האדומים"../images/Emo91.gif

"האדומים" זהו סרט עם וורן ביטי ודיאן קיטון (וקצת ג´ק ניקולוסון
). הסרט מספר על ג´ון ריד, עיתונאי אמריקאי שנכנס לקטע של הקומוניזם עמוק מאוד, על אהבתו המיוחדת עם הגברת שאני לא זוכרת את שמה (שמשוחקת על ידי דיאן קיטון), יש שם גם קטעים של המשפטים שלהם במסגרת המצוד אחר הקומוניסטים באמריקה. ויש גם לנין אחד שמלמד אותו לשים מלח על הלימון שאחרי הוודקה. זה בקצרצרה... אבל הסרט נורא נורא ארוך אגב...

אבל זו תקופה אחרת, יקירה.

הסרט "אדומים" מתאר את ימי המהפכה הרוסית, ומק´ארתי פעל בשנות החמישים. הסרט זכה באוסקר, ובכל זאת אני ממליץ עליו.

ברררר... אופס אופס אופס

אבל גם בסרט יש את המשפטים שהאמריקאים עשו לקומוניסטים אויש פדיחה... אז האמריקאים בעצם מאז ומתמיד רדפו את הקומוניזם, לא?

כן ../images/Emo45.gif

ולמען הדיוק, בשנות החמישים לא היו משפטים לקומוניסטים, אלא ועדות חקירה, ומי שסירב להופיע בפניהן איבד את מקום עבודתו וסבל מנידוי. אבל מה, עדיף שירדפו את הקומוניסטים ולא ירדפו יהודים, לא ?

יש - אין יהודים וקומוניזם

ראשית, בתור יהודי אני לא שמח שרודפים אף אחד - לא אותי ולא אחרים. לעניין המקרטאיזם - הרי שהייתה יותר מאשר נימה אנטישמית בוועדה זו ורבים מאוד מן האנשים אשר הואשמו בקומוניזם הואשמו כך משום תפיסה בסיסית של קשר בין כל היהודים (ראה "פרוטוקולים של זקני ציון"). תקופה זו הייתה אחת הגרועות בהיסטוריה של ארה"ב והייתה מנוגדת לכל סעיף כמעט בחוקה ובהכרזת העצמאות האמריקאית. מאיר

עטלף77

New member
הקפצה בשביל לוו ../images/Emo105.gif

לוו, אני חושב שהמנהל שלנו יודע לבד שהוא צריך לשרשר. אני מניח שהוא לא יכול להיות פה כל הזמן ולכן יש מצבים שיש חורים ואז אין שרשורים. אני בטוח שכשהוא יחזור הוא יעשה סדר
. לכן אתה יכול לחסוף את החזרות החוזרות ונשנות על הבקשות, גם ככה מדובר באנשים שבאים לשאול שאלה ונעלמים ככה שהם לא יודעים מה הולך פה. ושוב, תודה רבה על הקישורים
.

למעלה