תקיפה במועדון

gz20

New member
תקיפה במועדון

שלום... לפני כשבוע הייתי במועדון,באמצע הערב הלכתי לאוטו לישון (לא משכרות אלא מחוסר מצב רוח) לפתע איזה שיכור בא והשתין על האוטו יצאתי אמרתי לו לזוז,הוא לא זז אמרתי שוב והדבר הבא שקרה זה שהתעוררתי בתוך האוטו עם חבלות בפנים ובאוזן. כנראה שבא איזה מישהו או הבן אדם עצמו וחבטו בי בעזרת עצם כי איבדתי את ההכרה. מסתבר שהשומרים בחניה (הכל שם מסודר מכווני חניה מאבטחים בחניה וכו') מצאו אותי על הרצפה והחליטו שאין צורך לטפל בי רפואית והחזירו אותי לאוטו. כמו כן השיקול לא לטפל בי נבע מכך שאמרתי שאני רק רוצה לישון והם חשבו שזה קרה מכך שהייתי שיכור ומעדתי. ׁ שקמתי התקשרתי לחברים שלי והם לקחו אותי למיון עשו לי צילומים ורק כדורים קיבלתי ושלושה גימלים. (חייל) לאחר חמישה ימים חזרתי לרופא צבאי שהפנה אותי למיון שם עשו לי שוב צילומים וגילו שיש איזו תזוזה באזור הצוואר והתפתחה דלקת. בעקבות כך אמרו לי להיות עם צווארון רך במשך שבועיים ולחזור לבדיקות וגם להמנע מכל פעילות עם מאמץ או עבודה.(בלי גימלים) עכשיו למי שהיה לו כוח והגיע עד לכאן. אני חייל שעובד כשליח,המשכורת מגיעה לסביבות ה3000+ (בלי טיפים) נכון לעכשיו לא עבדתי כבר שבוע וכנראה שגם עוד שבועיים לפחות לא אעבוד. השאלה היא האם יש פה עילה לתביעה,ואם כן איך מתחילים לבסס אותה ולמי אפשר לפנות שיעזור לגבש תביעה. תודה רבה רבה מראש.

white owl

New member
מנסה לעזור...

תקיפה היא אכן עבירה פלילית ויש כאן עילה. הבעיה היא אחרת: את מי תתבע? יש לך דרך לאתר את אותו אדם שתקף אותך? יש לך דרך להוכיח שהוא תקף? בכל מקרה תמתין לעוד תגובות. אני סטודנטית למשפטים, אולי עדיף לקבל תשובה מעו"ד מוסמך...

I T A L Y

New member
קודם כל תגיש

תלונה במשטרה, בתקווה שהם יחקרו את המקרה ויגיעו לשמות של חשודים- אותם אפשר יהיה לתבוע בתביעה אזרחית על פיצויים. במקביל, והיות והמשטרה עלולה גם לסגור את התיק מחוסר עניין- תשקול לאסוף פרטים ושמות של העובדים שעבדו שם באותו ערב.

אני הייתי מרחיבה ביצירתיות ואומרת:

הי לך, אני הייתי בודקת, כמובן אחרי הגשת תלונה במשטרה, בדיקה עצמאית של שמות אנשים- כל התשובות שנאמרו כבר, את האפשרות של תביעה כנגד המאבטחים, והמועדון. בברכה,

gz20

New member
תודה רבה

דבר ראשון תודה רבה התשובות המהירות... לא יצא לי להפסיד יותר משלושה ימי עבודה ככה שאני אעשה חושבין עם עצמי אם כדאי בכלל ללכת לכיוון הזה תודה רבה בכל מקרה

aviadbns2

New member
מנצל שרשור זה על מנת לקבל עזרה

אני קיבלתי מכות מבחור מגודל עקב סכסוך חניה. הבחור ניפח לי את הפנים ונשלחתי לבית החולים שם קיבלתי 5 ימי גימלים " חייל גם כן" כשהוא הרביץ לי הוא הרס לי משקפיים בעלות של 1000 ש"ח בנוסף נלקחתי ע"י אמבולנס לית החולים. מספר הרכב שלו נלקח, יש לי 3 עדים שמוכנים להעיד שהוא הוציא סכין אז שאלתי היא האם יש עילה לתביעה? לאן אני פונה ? בתודה מראש אביעד

aviadbns2

New member
שכחתי להוסיף

האם כדאי לחזור לעבודה לפני תום ה"גימלים" או לחכות עד גמר ימי המחלה?

I T A L Y

New member
אז כמו שנאמר פה מקודם

להגיש תלונה במשטרה ולמססור להם את כל הפרטים שאספת- בתקווה שגם יחקרו ויגישו נגדו כתב אישום ואז תתנהל תביעה של המדינה נגד אותו עבריין. אתה לעומת זאת יכול להגיש תביעה אזרחית בה אתה תובע סעד של פיצויים מאותו עבריין. הפיצוי, בהנחה שלא נגרמה לך חלילה נכות, יהיה כאב וסבל, עלות המשקפיים (כנגד קבלה), אין לך הפסד שכר כי היית חייל בגימלים. זו לא תביעה מאוד גדולה- אבל ככל תביעות הנזיקין היא באה להחזיר את שהפסדת ולהוסיף כמה אלפי שקלים בגין כאב וסבל.

I T A L Y

New member
אם יורשה לי רק להוסיף

לא תמיד שווה לתבוע עבריין מסוג זה- הכסף כמו שאמרתי לא יהפוך אותך לעשיר... ולפעמים עדיף להניח לדבר. מי אמר שהחיים פיירים? בשלב ראשון בכל אופן- אתה יכול להגיש תלונה במשטרה ויש לך 7 שנים לשקול אם לתבוע אותו אזרחית או לא.

צאט ניק

New member
ועוד תוספת

תמיד כדאי להמתין קודם ולראות אם המשטרה נוקטת כנגד התוקף הליך פלילי ואם כן מה תוצאתו. והסיבה? על פי פקודת הראיות הרשעה במשפט פלילי מהווה ראיה חזקה מאוד במשפט האזרחי (בגלל מידת ההוכחה הרבה יותר הנדרשת בפלילים). לפיכך, אם התוקף הורשע במשפט פלילי אתה מגיש את ההרשעה שלו במשפט האזרחי ובכך "סוגר" כמעט לחלוטין את הקייס נגדו וכל מה שנשאר לך להוכיח הוא את מידת הנזק שנגרם לך מהתקיפה.

I T A L Y

New member
נכון מאוד

אם כי, (ופה אני לא מתייחסת למרה הספציפי המדובר, אלא בכלל), החקירה והמשפט הפלילי לוקחים שנים!

למעלה