תקיפת כלב

LrZt1986

New member
תקיפת כלב

היי כולם, יש לי שאלה: היום בבוקר יצאתי לרוץ ובדרך חזרה כלב פשוט קפץ עליי במפתיע ותקף אותי. מה שמביא אותי לשאול שתי שאלות: 1. איזה בדיקות אני צריך לעשות? כלומר, גם אם זה כלב בית של מישהו (לא שמתי לב אם יש עליו קולר), הוא עדיין יכול לשאת מחלות, לא? (למרות שהוא לא נשך אותי ויש לי בעיקר רק סימנים של שריטות). 2. במידה ומדובר בחיית בית אני יכול להגיש תלונה כנגד הבעלים, אבל אם מדובר בחיה שלא שייכת לאף אחד, מול מי צריך להתלונן ומה יש לדרוש? בתודה, ליאור

rockarin

New member
אין לי תשובה לאף שאלה,../images/Emo168.gif

אך אני מציעה לך לנסות לדבר עם בעל הכלב במקום להיכנס למקומות חוקיים יותר, שלא תתפתח מריבה, כי אולי אפשר לפתור את העניין בצורה אחרת ורגועה יותר.

LrZt1986

New member
המממ...

אני חושב שאני אישית ארגיש הרבה יותר טוב אם רשות חוק תחייב את בעל הכלב לשים עליו רסן ולקשור אותו ככה שלט יטריד עוברים ושבים חפים מפשע. אם היא תקנוס אותו על זה שהפעם הוא לא עשה את זה - בכלל טוב, ככה הוא ילמד
ואם זה כלב משוטט חופשי שלא שייך לאף אחד, אני חושב שצער בעלי חיים או רשויות העירייה יכולים להרחיק אותו מהציבור וככה הוא לא יפגע בעוד אנשים... בכל מקרה, רשויות החוק יפתרו את זה בצורה הטובה ביותר. ליאור

sigal46

New member
תקיפת כלב

היי ליאור. דבר ראשון מעציב ומכעיס אותי לראות שאנשים שלא מבינים לוקחים על עצמם אחריות כל כך גדולה ואומרים משהו כמו, עדיף לדבר עם בעל הכלב ולא לערב את הרשויות!!! נכון, יכול מאוד להיות שמדובר סך הכל בסריטות ולפעמים אפילו לא אבל כלבת אומר לכם משהו? לצערי לא כולם רצים עם הכלבים שלהם לוטרינר לקבלת חיסונים ולא כולם דואגים שכלביהם לא יסתובבו חופשיים ברחובות. אז כך, קודם כל, אם מדובר בסריטות, חתכים בהם הכלב קרע את עורך וירד לך דם, מומלץ לשתוף היטב במים ולחטא את האיזור באלכוהול (אולי ישרוף לך אבל רק לשניה), דבר שני תבדוק מתי הפעם האחרונה שקיבלת זריקת טטנוס ואני ממליצה לגשת לרופא המשפחה לבדיקת האזור והמשך טיפול או ייעוץ. למרות הרצון הטוב להימנע מסיכסוך בין שכנים אני בטוחה שהשכנים שלך יודעים היטב את ההשלכות של כלב משוחרר חופשי... תחשוב על האחריות שיש לך... אם לא עליך הוא היה קופץ אלא על ילד בן 4\5 שלא יכול להגן על עצמו? יש להתקשר למועצה המקומית או לעיריה (תברר בהתאם לאיזור מגורך), הכלב צריך להיות בהסגר כדי לוודא שהוא לא נגוע או חולה בשום דבר ובנוסף בעליו ילמדו כיצד נכון לגדל כלב ומהן ההשלכות לכלב חופשי ברחובות... בהצלחה רבה, מקווה שעזרתי,

rockarin

New member
אני זו שכתבתי את מה../images/Emo29.gif

שמכעיס ומעציב אותך לפי דבריך, אבל אני רוצה להבהיר כמה נקודות- לא ניסיתי לברוח מאחריות או מהתייחסות לזה כאל סתם מקרה, אבל במקום שיערבו את הרשויות וישלחו את הכלב להסגר, אפשר לפתור את זה בשיחה אחת פשוטה ותרבותית (אם זה יצליח עם השכנים, רובם עושים סתם בעיות כי לא בא להם
) וזה לא יקרה שנית.

לא מסכימה לגבי שיחה. מנסיוני האישי,

נינשכתי ע"י כלבה של שכנה ובגלל שריחמתי עליה (על הכלבה) ביקשתי רק שישמרו עליה היטב במקום הסגר ואף הבהרתי שאם הכלבה תיעלם איאלץ לקבל זריקות נגד כלבת (אולי לא אבל היה לי חשוב שיישמרו היטב
). עשרת הימים הללו היו מאוד ארוכים ומדי פעם בדקתי שהכלבה עדיין שם. למרות שלטענתם הייתי הראשונה שנינשכה הכלבה נשכה עוד 3 אחרי, הרביעי התעקש על הסגר והם לא לקחו אותה חזרה (סביר להניח שהורדמה או נלקחה למקום
אחר). הכלבה לא היתה תוקפנית, גדלה עם ילדים ונינשכתי אחרי ש'העזתי' להפסיק ללטף אותה. רוב האנשים מודעים לחוק ולמשמעות של שיחרור כלב ופשוט שמים פס. אולי השיחה תעזור הפעם אבל בד"כ לא ימנע מצב שימשיכו לשחרר אותו.

AntilopA2

New member
בשום אופן לא להתלונן

כי הכלב ייכנס להסגר. אם אתה רוצה לעשות בדיקות אתה יכול להגיד שזה כלב רחוב ואתה לא יודע איפה הוא. אם זה כלב בית והוא לא מת אחרי 10 ימים, אין לך סיבה לדאגה.

LrZt1986

New member
הכלב ייכנס להסגר. ו... ?

אם זה כלב רחוב, שאף אחד לא מטפל בו, לא עדיף שהוא יהיה בהסגר מאשר שהוא יתקיף מישהו שלא יכול להגן על עצמו כמו ילד קטן?? ואם זה כלב של מישהו, אז למה אין עליו קולר? וגם אז... לא עדיף שהוא יהיה בהסגר מאשר שהוא יסתובב חופשי ברחובות? עם כל יופי הנפש שיש בדברים שלך... כלב בהסגר עדיף על כלב רחוב משוחרר...

AntilopA2

New member
דווקא לא

בהסגר מעבר לתנאים, הכלב גם יומת תוך 10 ימים אם לא יבואו לקחת אותו. עדיף לו ברחוב. חוץ מזה שאתה לא יודע אם יש לכלב בעלים.

LrZt1986

New member
המממ... באסה?

לא היית מעדיפה שכלב יומת תוך 10 ימים מאשר שבמהלך עשרת הימים האלה הוא יתקיף ילד ויהרוג אותו? הרי זה סה"כ כלב... כנראה אחד שלא שייך לאף אחד... החיים שלו שווים הרבה פחות משל הילד...

rockarin

New member
איזה זלזול../images/Emo4.gif../images/Emo29.gif

החיים של הכלב לא פחות חשובים מהחיים של הילד, אפילו שווים לו
תתבייש לך על הזלזול שיש בדבריך, אני לא מאמינה שבלי בושה אתה מעז בכלל לחשוב על ה...מחשבה הטיפשית הזו. אסתפק בזה.!

LrZt1986

New member
סליחה?? מה זה השטויות האלה??

חיים של כלב *שווים* לחיים של ילד? איפה את חיה?! את באמת רוצה להגיד לי שהצער שתרגישי על כלב דרוס הוא אותו צער שתרגישי על בן אדם שנהרג? או יותר מזה... אם הכלב המשפחתי שלכם ייהרג חלילה, תרגישי את אותו צער שתרגישי אם חלילה תאבדי בן אדם קרוב אלייך?? תחשבי על הדברים שאת אומרת... ליאור

צער גדול יותר

ואשר לכלבה שלי, בהחלט אובדן של בן משפחה (כאשר גם בני המשפחה אינם זהים מהבחינה הזו).

LrZt1986

New member
רק שניה...

וזו תגובה ד"א לכל מי שהגיב לדברים שלי... אני אנסח את זה יותר בפשטות: אם יגידו לכם שצריך לחסל אדם אנונימי, או שצריך לחסל כלב אנונימי מהרחוב, והבחירה בידיים שלכם - באמת הלבטים יהיו גדולים מדי? כלומר, החיים של הכלב באמת יהיו שווים לחיים של האדם עד כדי כך שתצטרכו לגרד בראש ולחשוב פעמיים לפני שתתנו תשובה? יתרה מזאת (נועה) - אם מישהו יבקש ממך לבחור את מי את מעדיפה שיקחו ממך, את הכלבה שלך, או בן\בת מהמשפחה הגרעינית שלך. באמת תצטרכי להתלבט יותר משניה? אני מבין עד כמה אפשר להיקשר לכלב, ועד כמה הוא יכול להיות חשוב כחיית מחמד. אני גם לא דוגל בהתעללות חלילה או רצח של בע"ח סתם ככה... אבל מכאן ועד להשוות את ערך החיים שלו לערך חיי אדם הדרך ארוכה מאוד.

moonbear

New member
אמנם לא שאלת אותי..אבל חשבתי..

והיא צודקת. כלב = בנאדם.מה לעשות..לא כולם מרגישים וחושבים באופן דומה..אני ואתה למשל..ממש שונים.

AntilopA2

New member
זה כבר לא קשור לכלב/לא כלב

אם יהיה מדובר בכלבה שלי זה יצער אותי יותר מאשר תצער אותי פטירה של דוד שלא הייתי קרובה אליו. אולי גם מאדם קרוב,אני מאוד קשורה אליה. זה לא שאלה של כלב/לא כלב, כלב הוא בן משפחה. שים לב שאף אחד לא מסתובב והורג סתם אנשים. מה שאי אפשר להגיד על חיות. אם מבחינתך זה בסדר להרוג רק כי ככה יותר נוח לך, ממש גועל נפש בעיני. אי אפשר להחליט להכניס בן אדם להסגר ולהרוג אותו. מה שכן אפשר לעשות לכלב.זה אומר שזה בסדר לעשות את זה?

LrZt1986

New member
את באמת לא רואה את ההבדל?

כלומר, לא נראה לך הגיוני שייקחו נגיד אמסטף שהוא יצור חסר כל רסן ועכבות ויכול לקרוע ילד בן 5 לשניים (אם אני לא טועה הלסת שלו יכולה להגיע לנעילה של חצי טון או משהו בסגנון) מהרחוב כי הוא פשוט נזק פוטנציאלי לסביבה? בעולם המושלם שלך היית מעדיפה שהאמסטף הזה פשוט יישאר ברחוב ויוכל להתקיף כאוות נפשו עוברים ושבים תמימים והפיץ מחלות? זה לא שהורגים את הכלבים האלה כי זה פשוט יותר נוח... הורגים אותם כי זו הדרך היחידה שיש לטפל בהם במסגרת המשאבים הזמינים לרשויות. העובדות הן שכלב הוא לא יצור שיכול לשלוט על עצמו, ואני חושב שמה שקרה לי השבוע ממחיש את זה יותר מהכל. לא התגריתי בכלב, אפילו לא שמתי לב אליו עד שהוא התנפל עליי. את באמת חושבת שהוא חשב על הרווחה שלי כמו שאת חושבת על הרווחה שלו? ואם את חושבת שהיחס לבני אדם צריך להיות זהה ליחס לכלבים, אני מזמין אותך לאכול בשר סוס מקערה על הרצפה כל יום...

AntilopA2

New member
כמה שטויות

כלבים לא מסתובבים סתם ותוקפים אנשים. אמסטף הוא לא כלב תוקפני במיוחד. אם יגדלו אמסטף ופינצ'ר ביחד לתוקפנות שניהם יהיו תוקפניים. הפינצ'ר פשוט יכול להזיק פחות. כלבים הם לא נזק פוטנציאלי לסביבה. אתה באמת חושב שזכותו של הכלב לחיים פחותה מזו שלך? מי קבע? ממש שטויות...זה לא קרימינל ולא מטורף, זה כלב. הוא לא מסתובב ותוקף אנשים בלי סיבה. אצל כלבים אין רוע ואין אכזריות. הם לא בני אדם. אולי לך נדמה שלא התגרית בכלב, אבל לו נדמה שאיימת עליו. כתה לא היית מנסה להגן על עצמך אם היית חי ברחוב? איזה תפיסה זאת...אין לך שום זכות להתלונן עליו,כי יפגעו בו.

sigal46

New member
כלבים מסוכנים.

כמעט כל כלב יהפוך להיות מה שבעליו יעשו ממנו אבל ישנם כלבים שזה בטבע שלהם, בשביל זה הם נוצרו, יש כלבים שפותחו ללחימה (פשוטו כמשמעו) יש כלבים שפותחו לקרבות כלבים, יש כלבים שפותחו לציד וגם אם זה נמצא אצלם באופן רדום, זה נמצא אצלם וכל דבר הכי קטן יכול לעורר את התוקפנות חסרת השליטה הזו...

AntilopA2

New member
מבחינתי,לא

הסיכויים שהוא חולה שואפים ל0. זה לא שזה או הוא או הילד. אני לא מאחלת שאף כלב יומת, ואני לא נוהגת להסתובב ולחרוץ את דינם של כלבים תמימים ואני מקווה שגם אתה לא תנהג ככה.

למעלה