תקלה בטוטולינק

ninok

New member
יש לי את הA3002RU, מחובר לאנלימיטד דרך הכניסת WAN. ממנו יוצאים כבלים למספר צרכנים וגם יש וויפי פעיל.
הוא מוגדר באופן שגרתי (מוד פעולה ROUTER, מוד DHCP CLIENT, מצב DNS מוגדר על LAN SIDE ROUTER IP).
התחילו לי ניתוקים שמפילים את כל הצרכנים בו זמנית, אז עשיתי לוג של פינג ל8.8.8.8 כל שנייה.
בדקתי מתי יש רצף של יותר מפינג אבוד אחד וגיליתי שלוקח בדיוק 5 דקות בין כל ניתוק.
אציין שהתקלה קורית רק דרך הראוטר, בחיבור ישיר של מחשב לשקע של אנלימיטד אין ניתוקים.
חיפשתי בהגדרות אם יש משהו עם TIMEOUT של 300 שניות אבל לא מצאתי.

רעיונות מה זה יכול להיות?

k-don

Well-known member
יש לי את הA3002RU, מחובר לאנלימיטד דרך הכניסת WAN. ממנו יוצאים כבלים למספר צרכנים וגם יש וויפי פעיל.
הוא מוגדר באופן שגרתי (מוד פעולה ROUTER, מוד DHCP CLIENT, מצב DNS מוגדר על LAN SIDE ROUTER IP).
התחילו לי ניתוקים שמפילים את כל הצרכנים בו זמנית, אז עשיתי לוג של פינג ל8.8.8.8 כל שנייה.
בדקתי מתי יש רצף של יותר מפינג אבוד אחד וגיליתי שלוקח בדיוק 5 דקות בין כל ניתוק.
אציין שהתקלה קורית רק דרך הראוטר, בחיבור ישיר של מחשב לשקע של אנלימיטד אין ניתוקים.

בדקת שאתה בגרסת firmware האחרונה?

rafid1

Active member
מנהל

אם אתה מנוי דרך אנלימיטד ל 018 - הבעיה מוכרת (לא ברור אם זה קשור לאנלימיטד או 018) . הפתרון שלי - היה להחליף קושחה, לזו של DLINK 825. זה תהליך לא כ"כ פשוט, אבל בסוף - עובד. יש מדריך בפורומים רוסיים...

פתרון נוסף - תתקשר לאנלימיטד ותבקש נתב שלהם בהשאלה, עכב חוסר תאימות (וחינם...) . גם זה עובד, לאחר מאמצי שכנוע...

הסיבה לבעיה - יש 5 דקות RENEW לLEASE TIME של DHCP אצלם, ומשום מה חושבים שהנתב "חדש" ודורש החלפת כתובת.

ninok

New member
אם אתה מנוי דרך אנלימיטד ל 018 - הבעיה מוכרת (לא ברור אם זה קשור לאנלימיטד או 018) . הפתרון שלי - היה להחליף קושחה, לזו של DLINK 825. זה תהליך לא כ"כ פשוט, אבל בסוף - עובד. יש מדריך בפורומים רוסיים...

פתרון נוסף - תתקשר לאנלימיטד ותבקש נתב שלהם בהשאלה, עכב חוסר תאימות (וחינם...) . גם זה עובד, לאחר מאמצי שכנוע...

הסיבה לבעיה - יש 5 דקות RENEW לLEASE TIME של DHCP אצלם, ומשום מה חושבים שהנתב "חדש" ודורש החלפת כתובת.
לפי הזיהוי שלך על אנלימיטד\018 כנראה שאתה צודק. בינתיים העברתי אותו למצב של AP וכיביתי את הDHCP ואז שאר הנקודות מקבלות IP בסגמנט של אנלימיטד, נראה שזה התייצב.
הזוי שזה ככה, אני לא מתכוון להיות עם ראוטר שכובל אותי לסלקום - יש המלצות על ראוטרים במחיר סביר? לא צריך פיצ'רים משוגעים, רק שיהיו יציבים ותואמים לתקנים מודרניים.

rafid1

Active member
מנהל
קח מה שהם שיתנו לך (יש להם ,dlink או tp-link, שניהם ac1200 סבירים.). אגב, סלקום גם נותנים נתב שלהם חינם (בהשאלה), רק שלא תקבל חבילה סימטרית...
נב: אגב, לא בטוח שמותר לקבל יותר מIP יחיד מבחינת הספקית...

נערך לאחרונה ב:

ninok

New member
קח מה שהם שיתנו לך (יש להם ,dlink או tp-link, שניהם ac1200 סבירים.). אגב, סלקום גם נותנים נתב שלהם חינם (בהשאלה), רק שלא תקבל חבילה סימטרית...
התכוונתי ראוטרים לקנייה, לא להשכרה. נגיד עד 100$.

ninok

New member
אין טעם לקנות אם משאילים חינם.
התקשרתי לנסות, לא משאילים חינם ("השאלה זה רק למי שעבר דירה או שכבר היה לו ראוטר של אנלימיטד"). ניסו להציע "הנחה" של הראוטרים במחיר של 300 שקל (בהתחלה רצו יותר יקר ועוד תוספת על ביקור טכנאי).
אז...אני חוזר לשאלה שלי - איזה ראוטרים מומלצים?

rafid1

Active member
מנהל
מציע בחום שתנסה שוב, באסרטיביות (אולי, תגיד שאתה עובר לסלכלום, ושם נותנים חינם...)
TPLINK ARCHER C6 מחולק על ידם, ועובד אצלי טוב.

אני הייתי מהמר (כן, כן... שווה את הכסף...) על (ב25$ במבצע נכון להיום) של TENDA AC8:

נערך לאחרונה ב:

k-don

Well-known member
מה זה יכול להיות ?
ראוטר דרעק.
אבל זה לא ראוטר שקיבלת בחינם מהחברה

הצעת לו להחליף את הקושחה של איזה ראוטר ל DLINK 825, לטוטולינק?

rafid1

Active member
מנהל
בטוטולינק את של DIR 825AC , כמו בהסבר שבלינק... (להחלפת הDHCP client של IPV4 בעצם)

למעלה