תקלה בלוח המכשירים

shai g

New member
תקלה בלוח המכשירים../images/Emo10.gif

שלום לכולם אולי מישהו התנסה בבעיה הבאה, ויכול להציע פתרון מניסיונו: כאשר אני מנסה להדליק את לוח השעונים האלקטרוני (582 ,Six Chuter) הוא מראה נסיון להידלק אך כבה מייד. לפעמים לא נדלק כלל, ולפעמים מחזיק מספר שניות. זה קורה גם כשהמנוע עובד, ובאחת מהפעמים שהתצוגה החזיקה מספר שניות, היה נדמה לי שנתון המתח היה נמוך מאד. זה נראה כמו בעיית מתח (מצבר?) אבל העובדה שהמנוע עובד מפריעה להערכה הזו. מה דעתכם?

איתור תקלה ,

אל תיפול ברוחך שי, הכי פשוט לבדוק האם זה המצבר. חבר מתח ממצבר של מכונית עם כבלים לכניסת המתח של המכשיר עצמו . אם התופעה נעלמת (אפשר להרגע) סימן שאכן יש לך בעייה של מתח הזנה למכשיר וזו בעייה קלה לזיהוי. זה או המצבר או החיווט מהמצבר למכשיר (12וולט או אדמה) לכן חבר את אותו מצבר חיצוני (בלי שהמנוע עובד) למצבר שלך. אם התופעה נעלמה סביר שהמצבר שלך דפוק אבל סיכויים לכך קטנים. לדעתי כבל המתח או האדמה מהמצבר למכשיר רופפים וגורמים למכשיר לעבוד לסרוגין. בהצלחה ואנא עדכן אותנו מה היה שם . אהרון.

shai g

New member
להערכתי

להערכתי לא מדובר במגע רופף, שכן התקלה מופיעה כל הזמן ולא לסרוגין. דהיינו, שבכל הרמה של המפסק המכשיר נדלק לחלקיק שניה לפחות. זה דומה לתופעה של בטריה חלשה במחשב כיס. במקרה שלנו יש אלטרנטור שאמור לייצר את המתח הדרוש, כך שזה לא לגמרי דומה. כרגע אני מהמר בכל זאת על המצבר, ואני אנסה לבדוק זאת כמו שהצעת באופן טריויאלי (איך לא חשבתי על זה קודם...) ע"י מצבר חיצוני. תודה... ואל תדאג... רוחי איתנה

עוד בדיקה

עלה בדעתי שאתה יכול לקחת מנורה קטנה 12 וולט ולחבר אותה במקום המכשיר. אם יש לך נפילות מתח תראה זאת על המנורה - היא גם תהבהב או תחליש לסרוגין בהתאם לאיכות החוטים וגובה המתח . שוב בהצלחה. אהרון.

shai g

New member
התקלה אותרה ונפתרה

כמו שחשבתי, הגורם לבעיה הוא מצבר שנחלש. שימו לב שזה לא הפריע לכלי לטוס, ואפילו להניע עם הסטרטר. איתור התקלה: חיברנו כבלים למצבר הרכב כשהוא מונע, ואז המערכת עבדה ללא הפרעה. תיקון: קנינו מצבר חדש בחנות אלקטרוניקה. גם הטעינו אותו עבורנו במטען ייעודי למשך יממה. לאחר ההחלפה: המצבר הישן הראה 11.2 וולט. זה נמוך רק במעט ממה שצריך, אבל כנראה שזה הספיק.... המלצה: בחנות האלקטרוניקה המליצו להטעין את המצבר במטען ייעודי לפחות פעם בחצי שנה. אנחנו נטעין בעתיד את המצבר הישן, ונראה אם הוא יחזור לעצמו. שי

למעלה