תקלה במזגן : אין סיכוי שיתקנו לך את המזגן

כל זה צריך שיופנה ליוסי...
יוסי רואה את מה שאנו כותבים כאן ולא מגיב . מי שרוצה מזגן פונה לגוגל . יהיו הרבה מתקינים . שיתחזו לחברי האיגוד . כמו שהיחזו למקבלי תעודה מיצאתה צדיק . גם הראו את זה בתוכנית של חיים הכט

אז כך : יוסי
כאשר הזמנתי את הטכנאי הראשון . אמרתי לו שהזיזו את המזגן מהריצפה . כי התקינו יריות על הגג . כניראה שעשו סדק בצנרת. אמר אין בעייה . עלו 2 "טכנאים" חזרו אמרו גילו את הסדק קיצרו מעט את הצינור . והינה זה עובד . קירר שבועיים .
המזגן הוא טורנדו . חייגתי לחברת טורנדו . ביקשתי תיקון מטכנאי מטעם החברה אמין וטוב . הפקידה ענתה הטכנאים רק שלנו. לא עובדים עים קבלן מישנה .
ביקשה 300 ש"ח . רק על מנת שתישלח טכנאי + מחיר תיקון . הייתי בטוח שבזה העניין יגמר . בא טכנאי מטעם חברת טרנדו . אמר שהוא קבלן מישנה . עלה לגג . כניראה הכניס גז . אחרי שבועיים אין קירור . וזה טכנאי של טרנדו . הם שלחו אותו . לא חפר . נתן חשבונית עים אחריות . חייגתי אלו . בא עוד פעם במיסגרת האחריות . מילא עוד פעם גז . אחרי שבועיים. וכמובן 2 הטכנאים שיכנעו אותי שהם יתקינו לי מזגן חדש כולל התקנה . אז הרווח הוא בהתקנה . ורווח גדול . אים נציג של חברת טרנדו. רימה אותי . או שלא פעל כמו שצריך. אז למה אני פרייר? . אני לא הבנתי בעניין של מזגן וגז ונתתי אמון בטכנאי של טורנדו . והוא רימה אותי . אני חשבתי שמזגן חדש מגיע מסין ללא גז בפנים . חבר סיפר לי . שהמזגן מגיע כבר עים גז בפנים. לא צריך למלא כלום .

מצפייה בכמה סירטונים ביוטיוב . ראיתי שהתקנת מזגן זה יותר קל מהתקנת צלחת לוויין . מעט סבלות חור גדול בקיר . מחברים 2 צינורות . פתוחים 2 וינטלים . והמזגן מקרר . איך אמר אבא שלי ז"ל . שאני לא ילמד להיתגלח על הזקן שלי . אז למדתי . שכולם גונבים . בבנק הפקידים . אפילו פקיד מס הכנסה גנב מענק קורונה . וחייב אותי ושינה את חשבון הבנק לשלו לזיכוי
אז אני לא פרייר . אני עצמאי מישנת 1964 . כן 64 . בשנת 1969 פתחתי תיק במס הכנסה
אים הייתי מעט יותר צעיר . הייתי מתחיל להתקין מזגנים בייתיים . כי כלים יש לי. ידע צריך פחות מאשר לדעת להתקין צלחת . כי צלחחת צריל לכוון על חוא השערה . עים ציוד מדידה . הגז כבר בתוך המזגן. 2 וינטלים לשחרר . ויש קירור בבית . חבל שלא ידעתי את זה ליפני הבלגן שהיתחיל אצלי. הייתי מתקין לעצמי . מזגן חדש וחוסך את כול הבלגן
שבוע טוב ומורך

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אז כך : יוסי
כאשר הזמנתי את הטכנאי הראשון . אמרתי לו שהזיזו את המזגן מהריצפה . כי התקינו יריות על הגג . כניראה שעשו סדק בצנרת. אמר אין בעייה . עלו 2 "טכנאים" חזרו אמרו גילו את הסדק קיצרו מעט את הצינור . והינה זה עובד . קירר שבועיים .
המזגן הוא טורנדו . חייגתי לחברת טורנדו . ביקשתי תיקון מטכנאי מטעם החברה אמין וטוב . הפקידה ענתה הטכנאים רק שלנו. לא עובדים עים קבלן מישנה .
ביקשה 300 ש"ח . רק על מנת שתישלח טכנאי + מחיר תיקון . הייתי בטוח שבזה העניין יגמר . בא טכנאי מטעם חברת טרנדו . אמר שהוא קבלן מישנה . עלה לגג . כניראה הכניס גז . אחרי שבועיים אין קירור . וזה טכנאי של טרנדו . הם שלחו אותו . לא חפר . נתן חשבונית עים אחריות . חייגתי אלו . בא עוד פעם במיסגרת האחריות . מילא עוד פעם גז . אחרי שבועיים. וכמובן 2 הטכנאים שיכנעו אותי שהם יתקינו לי מזגן חדש כולל התקנה . אז הרווח הוא בהתקנה . ורווח גדול . אים נציג של חברת טרנדו. רימה אותי . או שלא פעל כמו שצריך. אז למה אני פרייר? . אני לא הבנתי בעניין של מזגן וגז ונתתי אמון בטכנאי של טורנדו . והוא רימה אותי . אני חשבתי שמזגן חדש מגיע מסין ללא גז בפנים . חבר סיפר לי . שהמזגן מגיע כבר עים גז בפנים. לא צריך למלא כלום .

מצפייה בכמה סירטונים ביוטיוב . ראיתי שהתקנת מזגן זה יותר קל מהתקנת צלחת לוויין . מעט סבלות חור גדול בקיר . מחברים 2 צינורות . פתוחים 2 וינטלים . והמזגן מקרר . איך אמר אבא שלי ז"ל . שאני לא ילמד להיתגלח על הזקן שלי . אז למדתי . שכולם גונבים . בבנק הפקידים . אפילו פקיד מס הכנסה גנב מענק קורונה . וחייב אותי ושינה את חשבון הבנק לשלו לזיכוי
אז אני לא פרייר . אני עצמאי מישנת 1964 . כן 64 . בשנת 1969 פתחתי תיק במס הכנסה
אים הייתי מעט יותר צעיר . הייתי מתחיל להתקין מזגנים בייתיים . כי כלים יש לי. ידע צריך פחות מאשר לדעת להתקין צלחת . כי צלחחת צריל לכוון על חוא השערה . עים ציוד מדידה . הגז כבר בתוך המזגן. 2 וינטלים לשחרר . ויש קירור בבית . חבל שלא ידעתי את זה ליפני הבלגן שהיתחיל אצלי. הייתי מתקין לעצמי . מזגן חדש וחוסך את כול הבלגן
שבוע טוב ומורך
לו קראת לי או התקשרת אלי, הייתי מסביר לך הכל. אני מתקין מדי פעם מזגן או שניים. לא ממש כפרנסה אבל לכיף, ואני משתדל לעבוד נכון.

לא ממש טוב שלא עשו ואקום. יוסי יסביר לך למה. וטוב שהשתמשו בחור הקיים.
המתקין האחרון הייה מלא בהתקנות . הייתי צריך לחכות לפחות 5 ימים עד שיגיע להתקין. וגם שינה לי שעה . אז יש המון עבודה בענף . מתקין גז חייב רישיון. לא יתקין טוב יהייה פיצוץ . יותר מסוכן מחשמל . מתקין מזגן ףלא יתקין טוב לא יהייה קרור זה הכול. לא מסוכן כלום
שבוע טוב ומבורך
לו קראת לי או התקשרת אלי, הייתי מסביר לך הכל. אני מתקין מדי פעם מזגן או שניים. לא ממש כפרנסה אבל לכיף, ואני משתדל לעבוד נכון.
בזמן האחרון . הפסקנו להיתכתב . ולך תדע שאתה עוסק בזה. דיברנו המון. לא היזכרתה את עניין המזגנים . כמו שכתבתי . התקנה זה 2 צינורות חיבור . ו2 וימטילים לשחרר. אני הייתי בטוח שצריך להכניס גז בישראל. ושהמזגן מלא בגז לא דעתי . אז יש לנו בחברה עוד מתקין מזגנים

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מתקין גז חייב רישיון. לא יתקין טוב יהייה פיצוץ . יותר מסוכן מחשמל . מתקין מזגן ףלא יתקין טוב לא יהייה קרור זה הכול. לא מסוכן כלום
כאן בדיוק מתחילה הטעות שלך... קודם כל, נכון, טכנית זה "לחבר שני צינורות" אבל יש גם חיבור חשמלי בין היחידות וכבר היו חאפרים שפישלו בהידוק המוליכים וגרמו לשריפות.. נראה שאתה קצת מזלזל בנושא החשמל וזה "לא מתאים לך"...
שנית, חשוב מאד לבצע שאיבת ואקום, ורוב החאפרים חוסכים את זה מעצמם. מה אכפת להם שבמערכת יישארו אדי מים וחמצן (שמקצרים את חיי המדחס)? יתקלקל? תזמין עוד אחד חדש. נחמד להם דווקא. ועד שיתקלקל? יצרוך יותר חשמל ועדיין יקרר. אתה לא תרגיש שקיימת פשלה. שלישית, לאחרונה החלו לייצר מזגנים שגז הקירור שלהם הוא גז דליק (כמו גז בישול). אז מי שמטפל במזגנים האלה חייב שיחזיק ברישיון בדומה לרישיון של טכנאי הגז. אז נכון. עדיין לא יצאה בישראל תקינה בנושא, ולכן אין עדיין אישור לייבא את המזגנים שמכילים גז דליק. מיודענו יוסי זיו, שהוא אחד המתקינים הוותיקים והמנוסים בתחום יוכל לספר לך רבות על כך.
בזמן האחרון . הפסקנו להיתכתב.
לצערי זה נכון...
ולך תדע שאתה עוסק בזה. דיברנו המון. לא היזכרתה את עניין המזגנים.
גם לא הזכרתי כמה חברות היו לי, גם לא סיפרתי לך על נישואיי הקודמים שעלו על שרטון וגם לא אמרתי לך כמה ילדים יש לי... אבל כמו שסיפרת לי על הצרות עם המגבר, יכולת לשתף גם ש"יש לך בעיה עם המזגן". שיח של חברים כזה. תמיד עצה טובה יכולה לעזור, גם אם איני מתעסק בתחום. אם חברים. אז חברים עד הסוף, לא?
בכל מקרה, תוכל (אולי) לתבוע חלק מההוצאות על הטיפול בפגר הישן מקבלני הנחת היריעות על הגג. אם הם חיבלו, זה מגיע לך. ואם יש לך חשבוניות על הטיפולים הכושלים בפגר, צלם את הנזק ואת החשבוניות ולך עם זה הלאה. רק את תגיד שכבר פינו את הפגר הישן ולא צילמת כלום.... כי אז אתה תהיה בבעיה.
ואם כבר רכשת מזגן חדש לחדר השינה, למה לא רכשת אינוורטר? היה יוצא לך הרבה יותר "נעים" בחדר, כשהטמפרטורה יציבה ולא משתנה לאחר כל הפעלה או כיבוי של מזגן ON/OFF. נכון. האינוורטרים יותר יקרים, אבל תאמין לי, אחרי שהתקנתי בביתי 3 כאלה, זה פשוט עולם אחר. בסלון יש לי עדיין מזגן רגיל, וכולנו מקללים אותו. גם מרעיש וגם הבדלי הטמפרטורה בין כיבוי להפעלה ממש לא נעימים. תדיראן 3 כ"ס 3 פזות... יקר וקקה... וגם היה כבד אימים להרים את היחידה החיצונית לגג......
כמו שכתבתי . התקנה זה 2 צינורות חיבור . ו2 וימטילים לשחרר. אני הייתי בטוח שצריך להכניס גז בישראל. ושהמזגן מלא בגז לא דעתי . אז יש לנו בחברה עוד מתקין מזגנים
נכון. ביחידה החיצונית היצרנים ממלאים את כל כמות הגז הנחוצה להפעלת המזגן ומיד לאחר התקנתו משחררים את הברזים והמערכת עובדת. ביחידה הפנימית היצרנים ממלאים חנקן, כדי למנוע (חלק) מהצרות שעלולות לצוץ אם לא שואבים ואקום. כי בחנקן אין חמצן ואין אדי מים. אז מי שמרוקן את החנקן ומחבר את הצרנת במהירות, יכול אולי לוותר על הואקום, כי אז נותר חמצן ואדי מים רק בצנרת המגשרת בין היחידות. לא ממש טוב אבל פחות רע... בכל מקרה, כשהמרחק בין היחידות גדול, צריך גם להוסיף גז כדי לפצות על המרחק. יש טבלה שמציגה כמה גז יש להוסיף לכל תוספת אורך גם לפי קטרי הצנרת.

מוישה רואים בכתוב שיש לך ידע בנושא . תיראה אני עצמאי מישנת 1969 . כן 69 במרוצת השנים הפסדתי הרבה כסף בעסקים. אבל לסיכום השנים. עליתי על דרך המלך . אז המזגן זה גם אחד ההפסדים של הלמידה . לא נוראה . מדובר בכמה אלפי שקלים זה הכול . כסף קטן . אני עוד עשיתי עסקים בכיתה בבית הספר . מכרתי חוברות לילדים. ,הצופה לילדים " בשנת 1960 . ב64 היתגיסתי . ואחרי מלחמת ששת הימעם. התחלתי לעשות עסקים. מעולם לא הייתי שכיר

מוישה רואים בכתוב שיש לך ידע בנושא . תיראה אני עצמאי מישנת 1969 . כן 69 במרוצת השנים הפסדתי הרבה כסף בעסקים. אבל לסיכום השנים. עליתי על דרך המלך . אז המזגן זה גם אחד ההפסדים של הלמידה . לא נוראה . מדובר בכמה אלפי שקלים זה הכול . כסף קטן . אני עוד עשיתי עסקים בכיתה בבית הספר . מכרתי חוברות לילדים. ,הצופה לילדים " בשנת 1960 . ב64 היתגיסתי . ואחרי מלחמת ששת הימעם. התחלתי לעשות עסקים. מעולם לא הייתי שכיר
מוישה . המזגן מקולקל מעל 4 שנים . אני הייתי מישמש רק עים הרוח וזה היספיק לי . אבל מה לא עושים בשביל האשה . היתחילה לקטר שחם לה . אז טיפלתי בזה גם

evike

Well-known member
מנהל
הטכנאי קרמר, כל התלונות שיש לך על טורנדו תפנה לרותם סלע, היא הרי מבטיחה ניסים ונפלאות על החברה...:p

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הטכנאי קרמר, כל התלונות שיש לך על טורנדו תפנה לרותם סלע, היא הרי מבטיחה ניסים ונפלאות על החברה...:p
לא הבנת את העיקר:
חברה שזקוקה לרותם סלע כזו, לא תוכל לספק יותר ממה שהותם סלע מסוגלת לשיר.
אבל בינינו? יש לי חבר אחד, שהתעקש להחליף 2 מזגני טורנדו אינוורטר שסרחו ב-2 מזגני טורנדו אינוורטר חדשים. אולי בגלל רותם? חה!

מעניין יוסי לא התייחס לשום דבר שכתבתי בתגובה למה שהוא כתב עלי שאני :פרייר" . וגם איך מגיעים לאיגוד הזה שהיתארגן

מעניין שיוסי לא הגיב על כלום שניכתב כאן. וגם על זה שכתה שאני פרייר . כאשר פניתי לקבל שרות מחברת טרנדו . והטכנאי רימה אותי

למעלה