תקלה בתהליכי החלמה..מוכר למישהו?

נשימה

New member
תקלה בתהליכי החלמה..מוכר למישהו?

בשנה האחרונה חלו שינויים עצומים בחיים שלי, הרבה בזכות ליווי פסיכולוגי מעולה. השינויים שחלו הם בכל התחומים. שיניתי את כל מערכות היחסים שלי עם הסביבה שלי, עבודות חדשות שלא יכולתי לעסוק בהן קודם לכן, דלתות שנפתחו בכל תחום, תהליך רציף של התחברות והתבהרות. סיפרתי לכל חברי ולאחי מה עבר עלי, הוצאתי הכל ולהפתעתי כל מי שסיפרתי לו קיבל את הדברים בהרבה חום ואהבה ומאז אני ממש עטופה (יש לי הרבה חברים מאד קרובים), העובדה שסיפרתי רק קרבה והעמיקה את כל הקשרים שלי. אני אמנית אז גם בתחום הזה פרחתי השנה. ויחד עם זה אני עוברת עכשיו תהליך מוזר, מפתיע ומאכזב. אני הייתי בטוחה שברגע שאעבד את העבר שלי תהליך ההתחברות למשהו שלם יהיה קל ומהיר וזה לא כך. היות וכילדה בת 10 אבא שלי הפך יום אחד מאבא נפלא לגבר זר ואמא שלי מעולם לא תפקדה כאמא והתעללה בי עוד הרבה לפניו, כשזה קרה איתו, התפצלתי להרבה חלקים וכל חלק חי בנפרד לגמרי משאר החלקים. בשנים האחרונות אני הולכת ומתחברת ככל שההבנה והראיה שלי את העבר מתחדדת. אלא שעכשיו אני נתקלת בבעיה מחרידה. ההתחברות והיכולת שלי לראות את העבר בחדות עצומה, לראות את התמונה השלמה של אז ושל היום מעוררים את האימה של אז שהביאה אותי להתפרק ולהתפצל בדיוק משום שלא יכולתי להכיל כילדה את התמונה השלמה. כלומר שגם עכשיו כשנוצרת אצלי שוב תמונה שלמה מתעוררת האימה של אז והכל מתפרק לי. אני מוצאת את עצמי בתהליך סזיפי של פירוק והרכבה וזה מאד מתיש. אני חווה בשבועיים האחרונים טלטלות עצומות במצבי הרוח. מרגישה צורך עצום להשאר מחוברת אבל האימה מזדחלת והכל שוב מתפרק. זה מרגיש כאילו יש מלחמת הורדת ידיים בין הילדה שהייתי לבין האישה שאני היום וכרגע הכוחות שווים כך שרגע זו מנצחת ורגע זו ואין לי מנוחה ואני נעה במהירות עצומה קדימה ואחורנית בזמן. רגע כאן, רגע שם, רגע טוב לי ורגע רע. זה קרה פתאום בתוך תהליך ההחלמה שזרם כל כך טוב ואני מבוהלת כי אני מרגישה שאין לי שליטה על מה שקורה לי. כאילו בשלב האחרון של ההחלמה משהו השתבש, התחלתי לראות טוב מדי, יותר מדי ואי אפשר להכיל את זה והכל מתפרק ומצד שני אני לא מסוגלת להשאר מנותקת כי גם זה מעורר אימה בגלל תחושת הכאוס והמוזרות שמצבים מנותקים יוצרים. בקיצור אני מרגישה בחרדה איומה כי אני לא יודעת איך לזוז מכאן קדימה. זה מצב של לא לבלוע ולא להקיא. מישהו מכיר? .

שלום נשימה וברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

מה שאת מתארת בהחלט מוכר לכמה וכמה אנשים שעברו טראומה בילדות. הדרך שלך לא קלה, אבל למרות התנודות וחוסר היציבות, הרי שאולי דווקא בגלל הפיצול, החלקים החזקים שלך הם מאוד חלשים (בעוד שהחלשים מאוד חלשים). אבל מהניגוד הזה אפשר לשאוב כוח, אולי גם עכשיו, בשלב של ההתחברות אל הכאב המנותק, אל הזיכרונות האיומים מכדי לזכור, אל כל התחושות והרגשות שלא ניתן לתאר ובקושי ניתן להרגיש. את יכולה לקרוא במדור הזה באתר מקום כדי לקבל עוד ידע והבנה על מה שקורה לך, כמו גם להיווכח שיש אנשים נוספים שחווים דברים דומים. ואני שמחה מאוד שכתבת.

נשימה

New member
תודה על התגובה המהירה. קראתי...

את המאמרים והם מעניינים ומשקפים מאד את התהליך שעברתי ואני עדיין עוברת. אם זה לא היה ברור מהודעתי הקודמת אני נפגעת גילוי עריות, נפגעתי על ידי אבא שלי. מה שניסיתי לומר שכדי להתחבר ולהחלים חייבים קודם להיות מודעים שיש ניתוק ואחר כך להביט בחלקים השונים, כדי להביט יש צורך לפזר את הערפל וכשהערפל על העבר מתפוגג ורואים פתאום הכל חד וברור ומחברים לאט לאט את החלקים נוצרת תמונה שלמה, ברורה וחדה של כל מה שהיה ולעיתים מה שרואים הוא כל כך מחריד לא פחות משהחריד בילדות למרות המרחק של הזמן. מה שמחריד כל כך במבט הנוקב הזה בתמונה השלמה על העבר זה שהיא מתחברת גם להווה ואפשר לראות באותה חדות ובהירות את כל ההשפעות של העבר כמעט על כל תחומי החיים בהווה וזה יותר מדי, קשה לי מאד להחזיק את התמונה השלמה לאורך זמן מבלי לחוש את האימה והזוועה. אני מדברת על זה כאן ובכלל כדי שהפעם התמונה השלמה תשאר אצלי ואני אשאר מחוברת לתמיד. זה רצוני להשאר מחוברת אבל מבלי לחוש את הזוועה והאימה ממה שאני רואה. לא בטוח שזה אפשרי והספק הזה מעמיד בסימן שאלה את כל תהליך ההחלמה שלי ואת כל ההישגים העצומים שהשגתי בשנתיים האחרונות. יכול להיות שההתחברות היא כמו אימון של שריר רפוי שמעולם לא הופעל. כשמפעילים שריר שלא פעל זמן רב בהתחלה יש התכווצות שרירים שמביאה אפילו לצליעה ולאט לאט האימון החוזר מאריך את השריר עד שהוא מתפקד. אני מקווה שנושא ההתחברות והחיים עם התמונה השלמה הוא מהסוג הזה ושאם אתעקש להתחבר שוב ושוב למרות שהאימה מפרקת אותי כל פעם מחדש, בסופו של דבר אהיה מסוגלת להכיל את הכל ולהשאר מחוברת. אני מצטערת שאני כותבת כאן מגילות אבל אני חווה בימים אלו שוב ושוב את האימה של אז, בכל פעם שאני מנסה לחבר את כל החלקים. עבורי להיות מחוברת מבלי להתפרק זה נצחון על המקום שממנו אני באה. תודה

תהליך ההחלמה

אני זוכרת שמישהו פעם אמר לי שתהליך ההחלמה או ההתפתחות האישית הוא כמו סיפרלה. ההתקדמות היא לא כל כך ברורה. אבל כל עוד את עוברת תהליך של התקרבות אל טוב יותר, אל אמיתי יותר, גם אם זה כואב - זה משהו שיהפוך את חייך ליותר שלך. כי את מרגישה, כי את חיה אותם באמת. ותכתבי מגילות, למה לא, זה בסדר גמור.

נשימה

New member
תודה שענית, ....טריגר!

אני מרגישה כל כך רע הלילה......אני שמחה שענית לי כי אני לא יכולה להרדם ומרגישה עצב, כזה עצב. לא כעס ולא שנאה ולא זעם רק עצב. לא תארתי לעצמי שכשאתחבר אראה משהו כל כך מכאיב, כל כך מחריד. אני חושבת שאני באבל על החיים שלי, על היתמות. היה לי אבא נפלא עד גיל 10, אמא מעולם לא היתה לי. היא מעולם לא תפקדה כאם אלא רק כבת, כילדה. שניהם ניצלו אותי לצרכיהם ובגדו בי והשתמשו בי ולא היו גבולות, הייתי שקופה והתכנסתי פנימה והשתתקתי. המצאתי עולם פנימי וחייתי כמעט רק בו. אולי את צודקת ותהליך ההחלמה הוא ספירלי ובאמת מה שמעודד זה שאני מרגישה וחיה והחיים שלי מלאים, מגוונים ומרגשים בין הנפילות. אבל עכשיו אני מרגישה כזה אובדן, אולי זה אובדן הפנטזיה שהיתה לי כל עוד הדברים היו מפורקים, שמה שעברתי לא היה כל כך נורא, שאולי הגזמתי וכשאחבר את החלקים אגלה זאת. מה שגיליתי הוא שזה היה הרבה יותר נורא משחשבתי. עכשיו עולים גם עוד זכרונות בגוף ואין להם מילים, רק תחושות קשות. היה שם עוד משהו מלבד כל מה שאני זוכרת ואני זוכרת הרבה. קר לי, כל כך קר לי. אני לא ילדה. אני די מבוגרת וזה כל כך מביך שהילדה הזו שהייתי חיה לצידי במקביל. היא קפאה לה שם בגיל 10 ולעולם לא תניח לי. אני מצטערת עובר עלי משהו קשה עכשיו. אני רואה הכל, רואה חד מדי. תודה על ההקשבה ועל התמיכה

נשימה יקרה

אני כל כך מבינה את הכאב שלך, ואת ההרגשה שקפאת שם בגיל 10. את יודעת יש ימים קשים שזה חוזר אלינו ומכה בנו בכל הכוח, וזה קשה ורע. אבל החוכמה היא לדעת שמחר זה יום חדש ולקוות לטוב יותר, להרגשה טובה יותר, להקלה, לדברים משמחים שמחכים לנו ויגיעו. אני שמחה לשמוע ממך שבין הנפילות החיים שלך מלאים ומגוונים, זה נותן כח להמשיך, ותנסי לחשוב על הטוב בחייך, אני מקווה שזה ירכך את הקושי. שולחת לך חיבוק וכח.

נשימה

New member
תודה, אישה בלבן אני יודעת .......

שזה יעבור, שזה בא בגלים ובאמת בין הנפילות החיים שלי מאד מלאים, מגוונים ושמחים. למזלי לא נפגעה לי בכלל היכולת להנות וכשאני במצב מאוזן אני נהנית מכל רגע אפילו יותר מרוב הסובבים אותי. אבל המחיר הוא נפילות איומות שקשה לשרוד אותן. אני עוברת מהתרגשות והנאה מהחיים לתהומות שכמעט אין מהן מוצא. הטלטלות האלו מאד מתישות. עכשיו אני כבר יומיים במצב רע. יומיים לא יצאתי מהבית. למרות שיש לי הרבה חברים קרובים שמכירים את הסיפור שלי והבטחתי להם שכשארגיש כך אתקשר, אני לא מסוגלת. כל כך רגילה לעבור את זה לבד. נבוכה שיראו אותי כך, רועדת מקור גם כשחם, מתקפלת באיזו פינה על הרצפה ולא יכולה לזוז ובוכה. לא מסוגלת לשתף אף אחד בזה גם לא כשחייתי בזוג. תמיד מסתירה את החלק המפורק. תודה

נשימה יקרה

יש לך מזל גדול שהרבה חברים קרובים שלך מכירים את הסיפור, זה נורא חשוב, ולדעתי את צריכה לאזור כח וכן להתקשר לאחד מהם, לאחד שתרגישי נוח לדבר איתו ולפרוק את המתח הזה. את יודעת ביחד זה תמיד יותר קל. אני לצערי לא מדברת על זה כמעט עם אף אחד, חוץ מחברה אמיתית אחת שיודעת מה קורה איתי, וגם זה לסירוגין, כי באמת לא תמיד יש את אפילו את הכוח לדבר על זה עם עוד מישהו, אני כל כך מבינה אותך. מה שאותי אוכל, זה שבעלי, שכמובן יודע "מהמקרה" ובזמנו מאוד עזר לי להישאר שפוייה כשזה "נגמר" דוקא איתו כבר שנים לא דיברתי על זה והוא לא יודע את סערת הרגשות שאני עוברת יום יום. השגרה נמשכת, המשחק הכפול והחיים הכפולים נמשכים. מצד אחד חיים טובים ושמחים ומצד שני הרס פנימי מבפנים, והרגשה נוראית שמלווה אותי כל יום, כמעט כל היום. את נשמעת טיפוס אופטימי עם שמחת חיים, וזה מה שחשוב. בסופו של דבר אסור לנו להישבר, נכון שיש רגעים קשים, אבל אנו חייבות להמשיך, חייבות להמשיך להיות שמחות, ליהנות ולברך על מה שהשגנו בחיים. אז קחי נשימה עמוקה ותרגישי את הכח שאני שולחת אלייך. אוהבת

בוקר טוב נשימה

אני מניחה שעם בוא הבוקר באה גם השינה (משום מה החושך מביא עמו את הכאב ואור הבוקר מאותת שעכשיו מותר לישון). מקווה שיתנו לך לישון קצת, בכל זאת שבת ולא חייבים ללכת מוקדם לעבודה. הניתוק הזה בין חלקי האישיות אינו קורה סתם, הוא בא להגן עליך מדברים שאחרת אולי היו מפרקים את נפשך. בזכותו צמחת ובנית לך חיים, התחזקת ועכשיו, בזכות החוזק הזה את יכולה להשלים את התהליך של ההתחברות אל העבר. הרי אחרי הכל, העבר נמצא שם, הזיכרונות חיים מאוד ואמיתיים והם פוגשים אותך, תרצי או לא תרצי, בהזדמנויות שונות. אפשר להבין את הרגשת המבוכה שלך, נוכח החלקים הילדיים שלך שנמצאים שם, אבל מצד שני, תזכרי שכלפי חוץ זה הרבה פחות גלוי. מה שאת רואה מבפנים, הוא חזק וברור הרבה יותר ממה שרואים אנשים מבחוץ. אולי זה יפחית לך מעט את המבוכה. וכן, יש הרבה על מה להתאבל. אז קחי את הזמן, תני מקום לרגשות האלה, הם הרי שם וחייבים התייחסות בזמן זה או אחר והתייחסות ישירה היא עדיפה, כי אז את באמת מתמודדת, חושבת, מבינה כפי שהבנת עכשיו את אופי היחס שקיבלת בבית. ומתוך המקום הזה את יכולה להשוות למה שאת היום ולעשות בחירות אחרות.

נשימה

New member
תודה, את ואישה בלבן ממש עזרתן......

לי לעבור את הלילה הזה. זו הפעם הראשונה שאני מרשה לעצמי לדבר באינטרנט באופן מפורט כל כך על רגשותי בשעת נפילה. רק לפני שנה בפורום אחר דיברתי קצת כשהיה לי התקף חרדה אבל מאז אני לא חושפת את החלק הזה אלא רק בפני המטפלת שלי. אתמול לא רציתי להפריע לה, זה בכל זאת ערב שישי אז ניסיתי כאן. מאד מרגשת הדרך שבה עניתן לי ואני מודה לשתיכן. מצער אותי שהכרתן אותי כך. אני במצבי הרגיל שמחה ואוהבת חיים באופן מיוחד. מאלו שנהנות ומתרגשות מכל דבר. הבוקר אני מרגישה כאילו הייתי בעין הסערה של סופת טורנדו. עייפה ועדיין מאד עצובה. את צודקת שאת החלקים של הילדה בת ה-10 שקפאה בתוכי אף אחד לא ממש רואה בחוץ. למרות שיש משהו ילדי גם באופי שלי אבל זה חלק שהסובבים אותי אוהבים. משם אני יוצרת ומשם אני יכולה להנות ולהתרגש גם בגילי (40 ). מוזר מזמן לא הרשתי לעצמי להיות בצד המקבל, הנתמך גם לא בפורומים. כבר תקופה ארוכה שהרגשתי הרבה יותר טוב ובחודשים האחרונים רק תמכתי. בדרך כלל אני נבוכה כשאני נזקקת לתמיכה אבל עשיתן את זה בכזאת תשומת לב ועדינות שהיה לי מאד נעים ולא מביך למרות שאנחנו עדיין לא מכירות. כן אני כנראה ממש באבל. אתן לעצמי לעבור את זה מבלי להתנגד אולי זה ישחרר אותי בסופו של דבר. תודה היית בשבילי כאן אתמול ממש בזמן. אני לא יודעת לאן דברים היו מתגלגלים אם לא היית עונה לי. מותר לשאול מי אתם בצוות מקום? חיפשתי אינפורמציה בראש הדף אבל לא מצאתי. האם אתם רבים שמתחלפים, מתנדבים, אנשי מקצוע או נפגעים? בכל מקרה תודה על התמיכה הייתי מאד מאד זקוקה

מחמם את הלב לשמוע את מילותיך

וחייבים מדי פעם לבוא ולדבר על שלנו, לא רק לתמוך... כי איך נתמוך אם לא נדאג לעצמנו מדי פעם, איך נתמוך ללא התנשאות אם לא נעמוד מדי פעם במקום של זה שזקוק ומקבל את העזרה? אז אנא הרגישי חופשייה. ואך תחשבי שלא ראיתי מעבר לכאב שלך את האינטליגנציה שלך, את כושר הביטוי והבגרות. כל זה ניכר ולא נעלם. וכאב הוא לא בושה. לדעתי גם היכולת לדבר עליו היא מעלה ולא חיסרון או חולשה. ומי אנחנו? את יכולה לקרוא עלינו באתר מקום. מי שעונה כאן זו אני, אילנה ודניאל, שכרגע לא נמצא כי הוא באמצע פרויקט מאוד תובעני. אבל כשישוב - גם הוא יענה. ומעבר לזה, לקחנו לנו את הנושא של תקיפה מינית כמשהו להלחם בבורות שיש סביבו, באמצעות הבאת ידע על הנושא, בעברית, לקהל הישראלי. זה בכללי. למה אנחנו עושים את זה? כי נמאס לנו מהשתיקה והבורות, כי הנושא חשוב לנו גם ברמה האישית וגם הרמה הציבורית. זו הדרך שלנו לעשות משהו בעניין. ואם יש משהו שחשוב לך עוד לדעת, הרגישי חופשייה לשאול

נשימה

New member
תודה, אני....

קראתי עליכם. זה באמת מפעל חשוב. מצטערת אזלו לי המילים. אני די מותשת. מנסה לקום מהמקום שבו אני נמצאת כבר שלושה ימים. זה מאד לא אופייני לי. בדרך כלל אני מתאוששת מהר וחזרת לתפקוד ולחיים רגילים. הפעם זה לוקח יותר זמן. אני קצת אבודה. מרגישה שאני לא רוצה כלום. זה יעבור. תודה על הכל ובפרט על המפגש הנעים.

נשימה

New member
לאישה בלבן, מאד......

כפי שכתבתי לצוות מקום מאד עזרתן לי את והיא. אני חושבת כמוך שיש לי מזל גדול שכל החברים הקרובים אלי מכירים את הסיפור שלי. סיפרתי להם לפני שנתיים. אני מדברת על זה איתם לפעמים אבל מקפידה לא להציף. אני יודעת שהתכנים האלו יכולים להכביד ואני משתדלת שהמינון יהיה נסבל. למה בעצם את לא מדברת על זה כמעט עם אף אחד אם זה מענה אותך שוב עכשיו ודברים כנראה חייבים לצאת. בעיקר עם בעלך שיודע ותמך בך בעבר. זה הרי כל כך טבעי שהתזכרונות האלו לא נעלמים הם צצים שוב בזמנים שונים בחיים וחשוב להוציא אותם ולטפל בהם אחרת הם יכולים להיות הרסניים מכל הבחינות. האם את בטיפול? החיים הכפולים שאת מתארת מאד מוכרים לי. מצד אחד תפקוד ושמחה על מה שיש ומצד שני הרס פנימי. מאד מעודדת אותך לדבר עם בעלך גם אם זה יערער קצת את הספינה. אי אפשר לחוות את העוצמות של החוויות שעברנו לבד. זה לא אנושי. אשמח להמשיך לדבר איתך. תודה נורית

כתבתי לך עכשיו מסר פרטי נשימה../images/Emo24.gif

שאלתי אם זו את... ורק בהודעה האחרונה שלך גיליתי שכן- זו את. כבר בהודעה הראשונה שלך זיהיתי את סגנון כתיבתך השוטף והמרתק.. נורית- את אדם מאוד מאוד מיוחד ואני קיויתי שנעלמת לי בגלל שהכל בסדר....אני מצטערת על הרגרסיה שעברת...גם אני עברתי חודשיים של רגרסיה. את אדם שלא נשכח בקלות נורית. תזכרי את זה! מי שנתקל בך אוהב אותך ודואג לך...כשנעלמת הותרת חור גדול... ברגעי משבר תזכרי שיש אנשים שאוהבים אותך והם פה בשבילך!

וכאמור- אני לא מאמינה במקריות-

חשבתי עליך הרבה לאחרונה, והנה משהו דחף אותי להכנס לפורום הזה...שמעולם לא הייתי בו!

למעלה