תקלה בתוכנת Bleachbit

תקלה בתוכנת Bleachbit

הרצתי את התוכנה עם האפשרות Free disk space. כבר עשיתי זאת בעבר, כמה פעמים, במערכת ההפעלה Ubuntu 10.04, ולא הייתה כל בעיה, מלבד זמן הפעלה יותר ארוך (כעשר דקות לעומת כדקה). אבל הפעם, במערכת ההפעלה xUbuntu 14.04, התוכנה פעלה כרגיל כעשר דקות, ואז נתקעה בלי תגובה, ונורית הכונן האדומה דלקה ודלקה זמן ממושך, עד שסגרתי את התוכנה ידנית כעבור שלוש שעות!
אתחלתי את המחשב, ובמבט ראשון הכול פועל כרגיל, אבל כשאני מפעיל מחדש את Bleachbit, בלי האפשרות Free disk space, היא ממשיכה בכל זאת מהמקום שהפסיקה, כלומר היא שוב נתקעת, והכונן ממשיך לפעול בלי הפסקה, עד שסוגרים את התוכנה ידנית.

שאלותיי:
1. האם ייתכן שהדיסק הקשיח ניזוק בפעולה הנדונה? אם כן, איך בודקים זאת, והאם מחיקת המחיצה והתקנת מערכת ההפעלה מחדש (כלומר פרמוט והתקנה) יתקנו את הנזק?
2. בהנחה שלא נגרם כל נזק מלבד התקלה הנדונה ב- Bleachbit, האם יש דרך לתקן אותה, למשל, למחוק את הקובץ (איזה?), שבו נשמרת ההוראה לחזור על הפעולה?

תודה.

BravoMan

Active member
לא בהכרח בפעלה הנדונה.

ההתנהגות שאתה מתאר עלולה להצביע על כונן שגוסס או הצטברות של סקטורים פגומים.
&nbsp
דבר ראשון הייתי ממליץ לך להריץ בדיקת SMART - מערכת האבחון העצמי של הדיסק במצב "מקיף" ("ארוך").
ב-Ubuntu הרגיל יש אופציה כזו ב-Disk Manager, אבל אין לי מושג היכן היא בממשק של Xubuntu.
&nbsp
בדיקה כזו לוקחת בד"כ כ-15 - 20 דקות.
&nbsp
במידה והיא לא מצאה בעיה, אפשר להריץ בדיקה של תקינות מחיצה.
לרוב עושים זאת עם fsck משורת פקודה, אבל יש לך גם אופציה גרפית מתוכנה gparted.
אם היא עוד לא מותקנת אצלך, תתקין אותה מהמאגרים, אחלה תוכנה לניהול מחיצות!
&nbsp
לחיצה ימנית על מחיצה ובחירה ב-check.
&nbsp
ניתן להסיר את התוכנה Bleachbit ולמחוק את קבצי ההגדרות שלה מתיקיית המשתמש שלך, אבל אני לא חושב שזה יפתור את הבעיה, שכן לא נשמע שמדובר בתקלה בתוכנה עצמה.

תודה רבה

בינתיים מחקתי את המחיצה, התקנתי שוב את מערכת ההפעלה, ותוכנת Bleachbit חזרה לעבוד כרגיל (בלי האפשרות Free disk space, שלגביה יש כנראה באג).
לגבי Gparted: המחיצה מופיעה בה נעולה (עם איור של שני מפתחות וכשהפקודה Check, כמו רוב הפקודות האחרות, מופיעה באפור). יכולתי לעשות את הבדיקה מתקליטור (Live CD) או ממערכת ההפעלה החלופית שלי, אובונטו 10.04 (שנמצאת בדיסק קשיח אחר באותו מחשב), אבל החלטתי לוותר מחשש שהבדיקה עצמה תגרום סיבוך נוסף.
לא מצאתי מערכת אבחון דיסק ב- xUbuntu, למעט זו שאפשר להעלות מה- GRUB (מצב שחזור, Recovery mode), אך היא נראתה לי מסוכנת אפילו יותר מ- Gparted, ולא הפעלתי אותה. ראיתי שתי תוכנות לניהול דיסק במרכז התוכנה (אחת בציון ארבעה כוכבים ואחת בציון שלושה), אך איני יודע עד כמה הן בטוחות וטובות, ועל כן לא הורדתי אותן.

תודה לך.

BravoMan

Active member
המחיצה נעולה כשהיא ב-mount

כשהמחיצה "מעוגנת" - מוכנה לשימוש, אי אפשר לעשות פעולות כמו בדיקת תקינות עליה.
&nbsp
והיא מופיע עם סימן מנעול או משהו דומה בתוכנות כמו gparted.
&nbsp
במצב כזה, ב-gparted יש לך אפשרות לבצע unmount למחיצה, ואז כל שאר האופציות נדלקות.
כמובן, שאם מדובר במחיצה שממנה רצה מערכת הפעלה שאתה עובד בה כרגע, אתה לא יכול לעשות לה unmount, ואם אנו אכן מדברים על מחיצת מערכת, אין מנוס מלבחון אותה דרך LiveCD.
&nbsp
לא הייתי מייחס יותר מידי חשיבות עדיין לדירוגים במרכז התוכנות.
ה-"שוק" הזה עדיין לא פעיל כמו חנויות האפליקציות של הסלולר, אז לא בטוח כמה הדירוג הזה אמין.
כל תוכנה שעושה פעולות "מתקדמות" על מחיצות יכולה להרוס את הנתונים, ולכן מומלץ לגבות אותם, אבל אם יודעים מה עושים ונוהגים בזהירות, בד"כ אין בעיה.

הבנתי, תודה

אם יתעורר שוב חשד לבעיה בדיסק, אסרוק את המחיצה מתקליטור או ממערכת ההפעלה החלופית.

למעלה