תקלה: רואים מטושטש בזום x20 במצלמה עם זום אופטי x125

תקלה: רואים מטושטש בזום x20 במצלמה עם זום אופטי x125

ניקון פי 1000 אחריות הדר - יש לי חוברת. ריסט אול לא עזר.
בבוקר צילמה מעולה עם הגדלה x125 אופטי ולפנה"צ החלה התקלה.
המצלמה לא קיבלה מכה. אודה מאוד למי שיעזור כדי שלא אצטרך לנסוע פעמיים למעבדה עם מונית - עלות של מאות ש"ח.
מצורפת 3 תמונות עם המצלמה לפני התקלה:
1. מטוס שטס מעל מקום הרחוק ממני בכ-2.5 ק"מ ובגובה של כ-4,700 רגל.
2. קניון חולון
3. הירח

dudi4321

Active member
3. בגלל בראשית

1. אולי נכנס גרגר לכלוך בטלסקופ שבעדשה שגורם לחיכוך?
תסתכל במאפיני התמונות, אולי זמן הצילום בחשיפה ירד, ואז יש יותר מריחה.
בכל מקרה צילום המטוס נהדר.

תודה על הניסיון לעזור - לא הוצאתי את המצלמה מהבית ולכן אין..

סיבה לאבק או לכלוך. אין שינוי בזמן חשיפה - רואים את התמונה מטושטשת לפני הצילום. בבוקר צילמה מעולה ופתאום בלי סיבה אחרי שסגרתי אותה ראו מטושטש וזה אחרי שצילמתי תמונות יפות בבוקר עם חדות גבוהה.

הצילום שצרפת צולם עם חצובה ומקרוב

אני מצלם בלי משענת ליד וממרחק גדול - יש לי תמונות שרואים את שם העיר ברור - זה גם תלוי בזווית הצילום מול המטוס - צרפתי מטוס שטס מעל מקום שרחוק ממני בכ-3.5 ק"מ ובגובה של כ-4,600 רגל - רחובות - נראה אבל לא כמו שרואים מקרוב.
אכן באתר זה פחות ברור פי כמה

רשר

Well-known member
מנהל
תעלה את הצילום הבעיתי מהפורום למחשב שלך ותבין בהגדלה

למה לא ניתן להתיחס לשאלתך ברמת ההקטנה הזו, הפיקסלים כל כך גדולים ומרוחקים שלא רואים בעיות חדות או עדשה אלא רק הגדלה,
לכן ביקשתי לראות קרופ מהמקור בחלק הבעיתי - קדמת המטוס והכתובת על רקע השמים,

פתרתי את הבעיה ומצורפת תמונה שצילמתי היום - רק בגלל הזווית

לא רואים ברור את הכיתוב "ראשון לציון" - מצורף קישור לתמונה:
http://www.up2me.co.il/images/21596...GsO1PyKRNrZvINBU1rid7xyrRfLjGcF_VwsGWI14ioQm4
אציין שהמטוס היה מעל מקום שרחוק ממני בכ-3 ק"מ ובגובה של כ-4,650 רגל.
והבעיה הייתה לחיץ MF AF שהזזתי בטעות ולא שום דבר אחר.

ניחוש

יש גלגלת מודים ובטעות העברת למוד שגורם לזמן חשיפה גדול יותר? כדי לשלול את זה תעבור למוד ספורט (או אם יש אפשרות לעבור למוד S ולקבוע מהירות צמצם 1/1000)

- אולי יש תקלה במנגנון ייצוב התמונה. נסה להניח את המצלמה על משטח נייח ויציב, האם עדיין תמונות יוצאות מטושטשות? לבדיקה הזו כדאי לנטרל את מנגנון הייצוב אם אפשר.

- אולי יש תקלה במנגנון הפוקוס. תכוון על אובייקטים במרחקים שונים תוך כדי לחיצה על כפתור הצילום עד חצי הדרך. ותוודא שאתה שומע את המנוע מפקס את העדשה. האם המנוע מפסיק או ממשיך לפעול בעת שאתה רואה טשטוש?

רק במצב "סצנה" זה מצלם ומסריט בסדר עד זום אופטי x125

ביתר המצבים זה נראה מטושטש יותר בהדרגה ככל שמעלים את הזום.
ריסט לא עזר במצלמה וגם בכרטיס.
צרפתי תמונה (שלישית) להודעה שיש כשאני נכנס למצב סצנה
המון תודות לך על כל האפשרויות שכתבת
מה שברור שזה או בהגדרות או תקלה במנגנון הפוקוס כפי שכתבת - מה שחשוב שאין שבר או משהו שאין לו אחריות
מצורפת תמונה שצילמתי בבוקר - איכות התמונה נפגעה בגלל מזג האוויר וחשוב לציין שאני מצלם בלי משענת ליד וכל תזוזה מזערית גורמת לפחות חדות בזום גדול

ברמה העקרונית ככל שהזום יותר גדול

אז כל תנועה של המצלמה יכולה לגרום לטשטוש. מנגנון ייצוב תנועה אמור לעזור (עד גבול מסויים).

אבל לא רק זה יכול לגרום לטשטוש - מהירות תריס נמוכה מדי יכולה לגרום לטשטוש, חוסר באור (למשל ISO נמוך מדי או צמצם סגור מדי בהתייחס לתנאי התאורה), חוסר יכולת להתפקס וכו׳.

ההודעה שאתה מקבל מרמזת שיש בעיית תאורה - המצלמה לא מצליחה להגיע לפרמטרים אופטימליים עבור התאורה הזמינה ולכן מייעצת שתשתמש בפלאש. אני לא מכיר את המצלמה - אולי באמת חסר אור או שהיא תמיד מבקשת לפתוח פלאש בלי קשר לתנאי תאורה.

כתבת ש ״רק במצב "סצנה" זה מצלם ומסריט בסדר עד זום אופטי x125״ - ז״א אין בעיה בפוקוס במקרה זה שהמצלמה קובעת את פרמטרי הצילום? אז בכלל לא בטוח שיש בעיה במנגנוני הייצוב או האוטופוקוס. אולי אתה לא מגדיר את הפרמטרים הנכונים ולכן הבעיה?

נסה לצלם תמונה אחת במוד האוטומטי בזום 125 - אני מניח שיש אפשרות לראות את הפרמטרים שהמצלמה הגדירה במוד preview (כמו ISO, Shutter, Apperture וכו׳). אחרי זה נסה לצלם במוד ידני את אותו אובייקט עם אותם תנאי תאורה - האם זה פותר את הבעיה?

המון תודות לך - אכן ממצב סצנה עברתי לאוטומטי וכעת הכל הסתדר

גם כשאני פותח במצב אוטומטי מצלם מעולה כמו בעבר.
עזרת לי המון - כל הכבוד לך

למעלה