תקליטי יד-שניה בת"א

Ivory Flower

New member
תקליטי יד-שניה בת"א

עסק מסובך העניין הזה. נכנסתי לאוזן השלישית, ולשמחתי הרבה גיליתי תקליטים של אלאן פארסונס במחיר של 10-20 שקלים. התלהבתי מהמחיר וקניתי שישה תקליטים. ואז נכנסתי לחור בשחור, והתחוור לי שאותם התקליטים עולים שם 3-10 שקלים. החלפתי כמה מהתקליטים שקניתי באוזן לשני תקליטים שלא מצאתי במקום אחר (in the court of the crimson king וסוף עונת התפוזים), וחזרתי לחור בשחור וקניתי את תקליטי האלאן פארסונס החסרים. כשחזרתי הביתה והשמעתי את התקליטים לצערי גיליתי ש: א. סוף עונת התפוזים נתקע בכמה קטעים. ב. אחד ה-APP נתקע גם כן בשני קטעים. ג. באריזה ששייכת לתקליט tales of mystery... נמצא התקליט the turn of a friendly card ובעצם קניתי שני עותקים של התקליט. ד. התקליט eye in the sky מצידו האחד נושא את שם הלהקה haircut one hundred ומצידו השני את אלאן פארסונס כמו שאמור להיות (אבל המוזיקה בשני הצדדים היא נכונה). אמנם המחיר היה ממש נמוך, אבל בכל זאת - אי אפשר למצוא תקליט שמנגן כראוי וגם לא יקר? (והפואנטה של ג ו-ד היא שצריך לבדוק אפילו דברים בסיסיים כמו תקליט תואם לעטיפה).

datu

New member
|זהירנושא דומה-דיסקים יד שנייה בת"א

חוץ מזה שכדאי להשוות מחירים בין חנויות המשומשים עצמן, צריך לבדוק את מצב הדיסק (גם אם הוא ממש זול ביותר), גם בחנויות שמתמחרות לפי מצב הcd . לדוגמה, ב"חור בשחור" יש מדבקה על הדיסק שמציינת באיזה מצב הוא, למרות זאת על אוסף כפול בהופעה של wings לא היה שום סימן שהוא שרוט ובתכל'ס בבית ראיתי שאחד הדיסקים בהחלט שרוט (לא קפץ לי, אבל זה תלוי במזל ובסוג המכשיר).

o o o f

New member
לא כתבתי כאן מעולם אבל..

קניתי מאות (אני לא מגזים, מאות) תקליטים ב 10 השנים האחרונות, בעיקר בחור בשחור, ונתקלתי במקרים ממש בודדים בהם תקליט קפץ. המחירים באוזן בהחלט יותר יקרים ולשם הייתי הולך כשלא היתה לי ברירה (למרות, שלמשל, מצאתי שם פעם את כל האלבומים הישנים של camel במתחת ל 20 שקל, אבל זה היה מזמן והיום נראה שהם כבר פחות מתעסקים בתקליטי יד שניה). בכל מקרה, נראה שהיה לך קצת חוסר מזל. אל תתייאש ותמשיך לקנות - אפשר להיחשף לאינסוף דברים, במחיר אפסי ובחוויה שאין לה תחליף :)

o o o f

New member
ותוספת קצרה..

כמו שכתבו כאן, בהחלט יכול להיות שהמחט לא במצב טוב. נסה אולי לבדוק את התקליטים על פטיפון אחר (בחנויות עצמן יש תמיד פטיפון בעמדת האזנה). לא רחוק מהחור יש את "מעבדת הכוכב" (על קינג ג'ורג', לא זוכר איזה מספר) שמתמחים בפטיפונים ומחזיקים במחטים לכמעט כל הסוגים. כדאי להצטייד בראש המחט עצמו (הוא מתפרק) לפני שמגיעים לשם.

Ivory Flower

New member
חור בשחור הם בסדר גמור

רוב התקליטים שקפצו הם מאוף דה רקורד, ואחד (מהשניים) שקניתי באוזן. ואני בת. והפטיפון חדש, קניתי אותו בתחילת החודש והוא לא יד-שניה. ואמנם אני שומעת די הרבה מוזיקה, אבל אני לא חושבת שמספיק בשביל ליישן את המחט.

אפצקרשת

New member
התקליט eye in the sky

בצד אחד מדבקה עם שם להקה לא נכון?! יכול להיות שתוכל לעשות מזה כמה גרושים בEBAY. מה שנקרא misprint

jester56

New member
סליחה שאני קופץ אבל....

סליחה שאני קופץ פה אבל לפני שקונים משהו משומש יש לבדוק בשבע עניים ואם ציפית למצוא זהב טהור במחיר 10 ש"ח כדאי שתתעורר תקליטים שעולים פחות מ 10 ש"ח בדרך כלל שווים פחות מ 10 ש"ח אלא אם איזה עובד עשה את טעות חייו ותימחר לא נכון הנושא שהעלית פה בכלל לא קשור לתקליטים אלא לאופן הרכישה בכלל האוזן השלישית אמנם יקרים יותר מאחרים אבל... (ואני אומר את זה בתור בעל חנות)לאוזן יש את המוניטין שלהם ששוה הרבה. הם לא ימכרו זבל במחיר גבוה ולהפך(ואף אחד לא מכריח אותך להיכנס ולקנות אצלם) לא פעם אני שומע לקוחות מתלוננים שחלק מהתקליטים שלי יקרים או שבחנויות אחרות ניתן למצוא אותם במחיר זול יותר אין מה להתייחס להערות מהסוג הנ"ל כשמדובר בחומר משומש כי זה פשוט מעיד על חוסר הבנה משווע של המתלונן שלא יודע להעריך את מה שנמצא תחת ידיו חנויות בעלות מוניטין עומלות יומם וליל למצוא את החומרים הנכונים ולהשקיע בעובדים מקצועיים על מנת לרכוש את אמון הציבור מי שלא מעריך שימשיך לחפש תקליטים נדירים בשקל

Ivory Flower

New member
לא ציפיתי למצוא זהב טהור

וגם כתבתי את זה בגוף ההודעה. ואני בת. ודווקא כלפי האוזן השלישית יש לי יותר טענות. קניתי תקליט יד-שניה של תמוז, במחיר של 35 ש"ח ושלושה או ארבעה מהשירים נתקעים בחלק מסויים. משני הצדדים. לא יכלת להתנסח בצורה פחות מזלזלת?

jester56

New member
התנצלות מלאה

במידה והיה צליל מזלזל אני באמת מתנצל ניסיתי רק להבהיר שהמחיר הנקוב במוצרים יד שניה הוא משמעותי ביותר ! את מוזמנת אלי לחנות כשתהיי באיזור ניסית להחזיר את התקליט לאוזן השלישית ולהסביר להם את טענותייך ? יקיר

Ivory Flower

New member
מתקבלת ../images/Emo13.gif

ביום שיצא לי להגיע שוב לת"א אני אכנס לשם, למרות שנראה לי שהם לא מחליפים במקרים כאלה. ותודה על ההזמנה. למרות שזה יותר קרוב לי מת"א, אני בקושי מגיעה לקריות.

o o o f

New member
התלבטתי אם להתחיל דיון על זה או לא.

אבל הצחיק אותי כשכתבת "אם ציפית למצוא זהב טהור במחיר 10 ש"ח". הרשה לי לספר לך, מצאתי הרבה יותר מזהב טהור במחירים נמוכים מ 10 שקלים. אני לא מתכוון כמובן לתקליטים נדירים או הוצאות מיוחדות, אלא לכל האלבומים הנפלאים שקניתי בשביל -להקשיב- להם. כל אותם תקליטים שהינם חסרי ערך עבור סוחרים כי הם תמיד נמצאים בכמויות והביקוש לא עולה על ההיצע, אבל המוזיקה שמוטבעת עליהם לא תאבד מערכה לעולם..

jester56

New member
אם כך אז...

אנשים כמוך תמיד מוזמנים בחום לחנות שלי אצלי בהחלט תמצא "זהב טהור" כדבריך

מפלצות

New member
שלום...

אם עיניינכם בפטיפונים... אז אני מאוד הייתי רוצה להצטייד בפטיפון על מנת להתחיל לאסוף תקליטים, אשמח אם תגידו לי היכן אני יכול למצוא פטיפונים טובים במחיר טוב. תודה רבה!

מפלצות

New member
אני לא יודע...

אני ממש חדש בתחום. אני מת על מוזיקה וכמעט כל שעות היממה האפשריות לכך אני שומע מוזיקה. ואני מעריך אותה מאוד. אמרו לי שיש הבדל גדול בין המוזיקה האלקטרונית המהונדסת לבין הצליל הישן החמים והטוב של התקליט אז אמרתי שיאללה אני אנסה. אז לפני שאני פושט על חנויות תקליטים יד שניה בכדי למצוא את מוזיקת העבר האהובה, אני צריך פטיפון. אז אני מחפש המלצות למה ואיך לעשות ומה כדאי. תודה רבה!

Ivory Flower

New member
גם אני הייתי (ועודני) ככה

לכן אני יכולה להמליץ לך רק לפי מה שאני עשיתי. מראש שללתי אפשרות של יד-שניה כי אני לא מבינה גדולה בתחום התיקונים וכל זה. חיפוש קצר העלה שמחירים של פטיפונים הם די גבוהים, יותר מהתכנון המקורי שלי בכל אופן. והפנו אותי לחנות אחת, ושם קיבלתי הסבר ארוך ומפורט וגם הצעה לפטיפון לא יקר (יחסית). אם תרצה אפנה אותך לשם. רק שתדע שפטיפון לא מגיע לבד, וצריך בשבילו גם מגבר (פונו סטייג', ורסיבר יכול לעשות את העבודה שלו אם אתה לא חייב איכות טיפ-טופ) ורמקולים (כמו של מערכת סטריאו טובה).

מפלצות

New member
השאלה היא... אם אני אחבר

אותו למערכת סטריאו שלי בתור AUX הוא עדיין יהיה איכותי? ואיזה חנות זו?

Ivory Flower

New member
חנות בירושלים

אני לא חושבת שמותר למסור פרטים כאן, אני יכולה לשלוח במסר. וככה אני חיברתי.

מפלצות

New member
אם אפשר אני מעדיף חנויות בדרום...

אך אם אין אני חושב שעדיף לי ת"א כי יש רכבת וכו' וזה יותר נוח.

למעלה