תקלת רדיו

david m

New member
תקלת רדיו ../images/Emo46.gif

שלום , אני מתרגל כיום הקפות סולו בהרצליה , ביום חמישי האחרון ממש לפני קבלת אישור ההמראה , "התחרפן" הרדיו ב 152 צפצף צפצוף מוזר , וכל הספרות הפכו ל שמיניות 8888 , הפסקתי גם לשמוע את הקשר. כיבוי והדלקה גם לא עזרו . כמובן שעשיתי 180 וחזרתי . במקרה שמרתי לי את מספר הטלפון של המגדל בהרצליה באלפון הפלאפון , מייד התקשרתי למגדל והמדריך כבר היה בדרך אלי. אני מניח שרבים כבר חשבו על זה לפני , אבל אני יקפיד גם להבא לקחת את מכשיר הפלאפון איתי. אני ממליץ לחניכים אחרים להכניס את מספר הטלפון של המגדל ישירות לאלפון הפנימי שבמכשיר הפלאפון. מתנצל מראש אם לא חידשתי כלום , ואם נושא זה פורסם כבר בעבר. בברכה , דוד

ומה עם הרדיו השני?

אני לא מכיר את המטוס עליו טסת אבל ברוב המטוסים יש שתי מע´ רדיו. זה בדיוק בשביל מקרה כזה.

giloso

New member
לי זה גם קרה שבוע שעבר בהליכה

לי זה גם קרה שבוע שעבר בהליכה סביב הרדיו התחרפן והיה צריך לכייל תדרים מההתחלה האם טסת על CSO ?

eli eagle

New member
נו? ומישהו פתח תקלה בספר על זה?

במרבית הפעמים חניכים / טייסים לא פותחים תקלות כי לא נעים או משהו דומה לזה ומסתפקים ב"להודיע" למבצעים כי יש כך וכך. התוצאה: הטייס הבא אוכל אותה אולי אפילו במשהו חמור יותר. אני דוגל בשיטה של "להציב בפני עובדה": אופס... כן פתחתי תקלה, מצטער... וזהו, ככה אני יודע שהדבר ייפתר. תחשבו על זה.

Eyal B

New member
מסכים איתך ב- 100%

לא אשכח את הפעם שבה נשארתי עם ידית מאייד וכבל ארוך ארוך ביד... "העזתי" לפתוח תקלה בספר (זה היה ביום שישי) וחטפתי צעקות מאחד המדריכים בגלל שהשבתתי מטוס לכל השישבת. לא אפרט מיהו המדריך (מהרצליה דווקא) אבל בהמשך נתקלתי איתו בארועים אחרים (כמעט פספסתי את המבחן המעשי כי הוא "שכח" להחזיר מטוס בזמן...). בקיצר - מסכים שלא על כל דבר חייבים לפתוח תקלה בדפים האדומים (מומלץ להתייעץ קודם) אבל בכל מקרה אסור לוותר כי הזנחה פושעת מהסוג שהמדריך הנ"ל רצה לעשות איננה קבילה ומסוכנת.

הוכחה נוספת לכך ש:

1) יש לתכנן כל טיסה כך שתהיה יכולת ומוכנות לטוס גם לשדה אחר (המקרה של CAT) 2) להצטייד - בנוסף לסלולרי עם מספרי טלפון חיוניים בזכרון - במכשיר קשר ידני כדי להשתחרר מתלות במערכות המטוס במקרה של תקלה מערכתית. 3) המלצותי מופנות כמובן לכל אוכלויית הטייים ולא ר לחניכים.

למעלה