תקל עם עו"ס של העירייה

• פותח הנושא brum
  • פורסם בתאריך

brum

New member
תקל עם עו"ס של העירייה

קודם כל שלום, אני חדשה פה בסביבה, זו פעם ראשונה שאני רושמת כאן משהו, ראיתי שיש כאן עצות טובות אז אני מנסה את מזלי, תודה מראש לכל מי שיענה - בני בן ה-6 הוא ילד "לא ברור", אין לו שום תסמונת או מחלה ידועה, בהתפתחות הילד אמרו לי שהוא עם פיגור שכלי קל אבל הדוח של הפסיכולוגית כותב שהוא בסביבת הפיגור השכלי, פעם רשמה סטיית תקן אחת ופעם שניים או שלוש סטיות (שנתיים הם משכו אותי עם ההגדרה שלו - רק לקראת סגירת התיק אמרו לי שזה פיגור ולא רק עיכוב התפתחותי). בעקבות קריאת החוברת של אקים החלטתי לנסות ולנצל את זכויותי כאם לילד מוגבל ובין השאר פניתי לעו"ס של העירייה (בראשון) שהייתה ממש נחמדה בהתחלה עד שהיא הבינה שאני מתעקשת להגיע לאבחון (שאם הוא באמת מפגר לפחות שתהיה לי הכרה של השרות לילד המפגר) היא חזרה ואמרה לי שלפי נסיונה המקצועי אין טעם לשלוח את המסמכים למפקחת (התלוננה איזה עבודה מיותרת אני עושה לה ושבגללי היא תקבל נזיפה ובלה בלה בלה) והתעקשה שאני אביא לה דו"ח של המחלקה הפסיכולוגית של העירייה (לא קיים כזה הם סומכים על התפתחות הילד). הילד שלי כבר שנתיים בחינוך מיוחד ומיועד עוד שנה להשאר בגן חובה טיפולי למרות גילו, אני מרגישה שזה משהו יותר רציני מקצת עיכוב בהתפתחות, האינסטיקנט אומר לי להגיע לוועדה. רציתי לדעת אם מישהו נתקל בבעיה דומה (מחסומים שמקים העו"ס או ילד גבולי כזה) והאם לפי חוק זכויות החולה אני זכאית להגיע לאבחון כלשהו שיכול להגיע בסופו של דבר לאבחון של השירות לילד המפגר ? האם מישהו עבר את כל הועדות ? יכול לתת לי המלצות ? שוב תודה לכל מי שקרא

למעלה