תקן 1205 חלק 6

omribe

New member
תקן 1205 חלק 6

שלום,

מחפש את תקן 1205 חלק 6 בנוסחו המקורי.
היכן אפשר למצוא? מצאתי באתר של מכון התקנים בעלות של כ-250 ש"ח. תמוה בעיני שעיון בתקן עולה כסף.

העניין הוא -
הקבלן אצלי בדירה התקין אסלה תלויה בגובה 43 ס"מ (ללא מושב). לטענתו 40-45 ס"מ זה תקין ע"פ התקן. מחיפושים באינטרנט מצאתי תשובות סותרות, לכן מחפש את הנוסח המקורי.

האם מישהו יכול לעזור?

רוני1955

Active member
תקן

אתה למעשה צריך את תקן 1205 חלק 3, "התקנת מתקני תברואה ובדיקתם: קבועות שרברבות ואבזריהן".
גובה פני אסלה צריך להיות 39 ס"מ +- 1 ס"מ.

omribe

New member
תודה רבה לך! האם תוכל להעביר לי את הקובץ?

אשמח מאוד אם תוכל להעלות לכאן או לשלוח למייל: [email protected]

ושאלה נוספת להבהרה -
בהנתן וזהו התקן, האם הוא מחייב?
האם אטען בפני השיפוצניק כי עליו לשנות את גובה האסלה לפי התקן אזי עליו לעשות כן? או שהתקן הוא "המלצה בלבד"?

רוני1955

Active member
זה לא כזה פשוט.

על תקן יש זכויות יוצרים, ואסור לי להפיץ אותו. הגובה המדויק מצוין גם כאן:
https://pratim.co.il/www/pmag_article.asp?id=39
נסה לדבר עם השיפוצניק בהתבסס על מה התמונה שהעלתי ועל הקישור.
לגבי השאלה הנוספת, נראה לי יש לך "קייס", שהרי הוא טען שהוא הרכיב לפי התקן, והתעקש על זה. אם הוא טען שהתקן מחייב, שישנה לפי התקן.

זה פשוט מאוד - צפייה חינם באתר מכון התקנים

תקן זה ורבים אחרים ניתנים לצפייה בחינם באתר מכון התקנים בקישור הזה תחת "תקנים בחקיקה"

בהצלחה

רשר

Well-known member
מנהל
חובה לאסור על מכון התקנים לעשות בכספנו כרצונו

הקטע הזה באתר הנו שיא החוצפה בשם "זכויות יוצרים" שאנחנו שילמנו את שכרם של כל העושים במלאכה ואז בעלי השררה תוקעים לנו "זכויות יוצרים" על משהו שלנו,
בנוסף התרוץ שיש להם זכויות יוצרים על תרגום של תקנים זרים כשאיכות וטיב התרגום נמוך מסתם מעבר בגוגל,
מה הרגיז אותי עכשיו - הצורך להרשם תחת כוכביות חובה עבור כל קריאה מחדש של אותו עמוד - זו התעמרות בצרכני התקנים שכבר שילמו,
טוב אני כבר גדול ויודע לצלם מסך בזמן הקריאה ולשמור אותו כך שלפחות לא אצטרך לחזור מחדש עבור אותו הדף אבל לחשוב כמה תקנים צריך למקצוע אחד (נניח חשמל, מתכת,,,) ובסוף זו רק ורסיה לפני אישור כתקן ישראלי,

בהמשך גם נכנסתי לתקנון האתר - שאינו אחראי על דבר הכתוב בו,
אינו אחראי על נזק שיגרם מהכתוב בו,
וכמובן שישמור על פרטי המשתמש כרצונו לכל מטרה שתעלה על דעתו של מנהל האתר והמכון

תקנים לצפייה ותקנים לביקורת הציבור

רשר - אינני מתכוון לשפוך מלח על פצעיך.....
מכון התקנים פועל תחת חוק.
חוק דומה קיים בכל המדינות החברות בארגוני התקנים, ורכישת תקנים עולה כסף.

כל עידכון תקן חייב בפירסום לביקורת הציבור במשך חודש לפחות.
מי שנכנס ללשונית "תקנים לביקורת הציבור" אחת לחודש, יכול להוריד טיוטות תקנים חוקיות למחשבו האישי ללא תשלום.
תוך כמה שנים תוכל לצבור ספרייה של טיוטות תקנים תואמות למדי לתקנים עצמם.
לאחרונה החל מכון התקנים לאמץ כלשונם, בהתאמות מקומיות, את התקנים האירופיים.
לאור האימוץ, מכון התקנים מפרסם במסגרת ביקורת הציבור רק את השינויים.
אפשר להתאמץ, לכתוב מייל לרכז התקן המסויים ולבקש (ולקבל במייל) את התקן במלואו.
עובדה זו מרגיזה לא פחות כי היא מוסיפה מאמץ וגוזלת זמן מאנשים שמעוניינים להציע עידכונים לתקנים, והזמן לביקורת הציבור הוא חודש מתאריך הפירסום.

מנסיוני (הן כמגיב והן כחבר בוועדות תקינה):
כל הצעה מביקורת הציבור נדונה בועדת התקינה, רוב ההצעות נדחות, מיעוטן מתקבלות (ואז יש לפרסם עידכון נוסף לביקורת הציבור......)

בהצחה

רשר

Well-known member
מנהל
אני מכיר היטב את המכון מכמה כיוונים

היו לי 2 נציגים בענף החשמל
אחד בענף מזוג אויר/קרור
ונתקלתי לאחרונה עם מוצר מיובא בצורך לאשר לפי תקן לא קיים,
הם חלטרו תמורת 4000 ש"ח כל מיני בדיקות לא נחוצות רק כדי להצדיק את שהית הדגם זמן ארוך כשהבדיקות בפועל 1/2 שעה, בסוף גם החזירו בהתנצלות (מחשש לתביעה) את רוב הכסף, עד היום הם לא יודעים מה המוצר עושה למרות שהוכן להם סט הפעלה בשטח ושם נערכה בדיקה נוספת שבסופה ברור היה שאין להם כל יכול לבדוק טכנית ולא לאשר מחוסר תקן,

omribe

New member
שאלת המשך

הקבלן התקין אסלה תלויה בגובה 43 ס"מ.
ע"פ התוכניות (שהוא כמובן חתם, פיזית, עליהן) גובה האסלה צריך להיות 40 ס"מ.

אין לי עניין להתעקש על מספר סנטימטרים, אבל:
1. מגירה בארון אמבטיה שסמוך לאסלה, נבנה ע"י נגר, לא נפתחת כי היא נתקעת באסלה. היתה אמורה להפתח מעליה.
2. הישיבה גבוהה מדי עבור אשתי ואיננה נוחה.

הקבלן מתעקש לא להזיז את גובה האסלה.
הוא לא קיבל את מלוא התשלום כך שיש לי מנוף עליו, אבל כמובן שאני מחפש פתרון "בדרכי שלום" לפני שאני פונה ל"תתקן ע"פ התוכנית או שלא תקבל כסף".

ע"פ שני מהנדסי בניין שדיברתי עימם, התוכנית מחייבת את הקבלן ועליו לבצע בדיוק מה שכתוב שם, גם אם התקן מתיר גובה אחר. האם זה נכון?

בנוסף, כיצד ניתן להזיז את האסלה לגובה הנכון בצורה הקלה ביותר?
האם יש לשבור את הקיר ולהתקין מחדש או שיש פתרונות פשוטים יותר? ראיתי ערכה לתיקון גובה אסלה באתר של פלסאון. האסלה אצלי היא של חמת.

למעלה