תקנה 15

מד55

New member
תקנה 15

שלום לחברי הפורום, כתוצאה מתאונה עבודה קיבלתי 42% נכות קבועה ואני מקבל קיצבה בהתאם. שאלתי היא האם מותר לי לקבל תוספות שכר ותוספת שעות עבודה ושמשכורתי תגדל מעבר למה שקיבלתי לפני התאונה, בהסתמך על תקנה 15 תשובתכם חשובה לי. תודה לעוזרים. מד 55

מד55

New member
תקנה 15 - ביטוח לאומי

לעו"ד ענבר, תודה על התייחסותך וכבקשתך הבהיר את עצמי, בספטמבר 2004 במסגרת עבודתי נפלתי מסולם ושברתי את שני רגלי, עברתי ניתוח לא קל ברגל ימין ונותרתי עם כרסול שמאל מרוסק המקשה לי עד היום לתפקד (לפי המלצת הרופאים עלי לעבור ניתוח ברגל זו). ברצוני להדגיש כי אני חשמלאי, ועקב נכותי אין באפשורתי לבצע הרבה מטלות. (בעיקר תיפוס על סולמות ולהגיע למקומות גבוהים ). ביטוח לאומי הכיר בי ואישר לי לצמיתה 42% נכות (המורכב מ- 28% רפואי ו- 14% לפי תקנה 15). שאלתי היא האם אני יכול לעבוד ולהישתכר מעבר למשכורת שהיתה לי לפני התאונה מבלי שביטוח לאומי יפגע בקצבת נכות. או לחילופין, לעבוד בעבודה נוספת שלא במקצועי, שלא תכביד על נכותי, ובכך להגדיל את ההכנסה החודשית שלי ושוב מבלי שהקצבה החודשית שלי תפגע. אודה לך על התייחסותך. מד55

קצבת ביטוח לאומי ועבודה

שלום רב, להבדיל מקצבה שמשלם ביטוח לאומי במסגרת נכות כללית, שאז ניתן להשתכר בנוסף לקצבה סכום קבוע ומעבר לכך, הקצבה נפגעת. בענף נפגעי עבודה, אין מניעה לעבוד ולהשתכר במקביל לקצבה. עקרונית, ביטוח לאומי רשאי לזמן אותך לועדה רפואית, ולבחון מחדש את נכותך והזכאות לקצבה, אך בפועל, הוא בד"כ לא עושה כן. בברכה,

למעלה