תקנה 74א

דני_דין

New member
תקנה 74א

שלום לכולם. בעוד כחודשיים יש לי משפט תעבורה(הקראת האשמה כבר נעשתה), ברצוני לבקש מן התביעה את כל החומר אשר בדעתה להביא לדיון וכן חומר אחר שלדעתי הוא רלוונטי לנושא, (יומן הפעלה, בדיקות כיול וכדומה). נאמר לי ע"י עוזרת התביעה להתקשר אליהם טלפונית ושם לבקש, הדבר נראה תמוהה בעיני מכיוון שאם אבקש את החומר ועד יום המישפט הוא לא יהיה עדיין בידי כיצד אוכל להוכיח כי ביקשתי את החומר הנ"ל, לפיכך ניסחתי מיכתב אשר בו אני מבקש את החומר, והתבססתי על תקנה 74(א) בחוק סדר הדין הפלילי(נוסח משולב) התשמ"ב -1982. האם לעניות דעתם יספיק הדבר ? והאם מישהו מכם יוכל לתת לי תקציר או להפנות אותי לתקנה זו, שמשום מה לא עלה בידי למצוא אותה ברשת למרות שאני בטוח שהיא נימצאת אי שם.

שרק

New member
בבקשה:

דברים שיענינו אותך: 74. עיון בחומר החקירה ]67 [ ]תיקון: תשנ"ה[ (א) הוגש כתב אישום בפשע או בעוון, רשאים הנאשם וסניגורו, וכן אדם שהסניגור הסמיכו לכך, או, בהסכמת התובע, אדם שהנאשם הסמיכו לכך, לעיין בכל זמן סביר בחומר החקירה וכן ברשימת כל החומר שנאסף או שנרשם בידי הרשות החוקרת, והנוגע לאישום, שבידי התובע ולהעתיקו. (ב) נאשם רשאי לבקש, מבית המשפט שאליו הוגש כתב האישום, להורות לתובע להתיר לו לעיין בחומר שהוא, לטענתו, חומר חקירה ולא הועמד לעיונו. (ג) בקשה לפי סעיף קטן (ב) תידון לפני שופט אחד ובמידת האפשר היא תובא בפני שופט שאינו דן באישום. (ד) בעת הדיון בבקשה יעמיד התובע את החומר שבמחלוקת לעיונו של בית המשפט בלבד. (ה) על החלטת בית משפט לפי סעיף זה ניתן לערור לפני בית המשפט שלערעור שידון בערר בשופט אחד. (ו) אין בסעיף זה כדי לפגוע בהוראות פרק ג´ לפקודת הראיות ] נוסח חדש[, התשל"א-1971 2 . 75. דרכי העיון וההעתקה ]68 [ עיון בחומר החקירה או העתקה ממנו יהיו במשרד תובע או במקום אחר שתובע הועיד לכך, ובמעמד אדם שתובע מינה, דרך כלל או לענין פלוני, להבטיח שהעיון וההעתקה ייעשו בהתאם לחוק ולהוראות התובע. 77. סייג להבאת ראיות ]70 [ (א) לא יגיש תובע לבית המשפט ראיה ולא ישמיע עד אם לנאשם או לסניגורו לא ניתנה הזדמנות סבירה לעיין בראיה או בהודעת העד בחקירה, וכן להעתיקם, אלא אם ויתרו על כך. (ב) הודעה של עד בענינים פורמליים שאינם מהותיים לבירור האשמה, אין חובה שתהא בכתב, אולם התובע ימסור לנאשם או לסניגורו - זמן סביר מראש - את שם העד, ואת עיקר התוכן של עדותו לפי הידוע לתביעה, זולת אם ויתרו על כך.

למעלה