תקנון אתר אינטרנט, קצת מידע?

yosi44441

New member
תקנון אתר אינטרנט, קצת מידע?

שלום רב
אני מעוניין לפתוח אתר אינטרנט
הרעיון בגדול הוא אנשים מעלים סירטונים/תמונות וכו'
ומשתפים את זה לחברים שלהם

החשש כמובן שאדם מעלה לי משהו של זכויות יוצרים ואני מקבל את התביעה,ועוד חששות אחרים

על מנת שיהיה מסודר אחלק את השאלות למספרים
1-האם יש אפשרות לנסח תקנון שאפשרי לכתוב בו ,כל התוכן המועלה באתר הוא באחריות מי שהעלה את התוכן, במידה ופגעתי בזכויות היוצרים שלך אנא שלח לי מייל עם הוכחה כלשהי והתוכן יוסר תוך 24 שעות
האם זה תקין? או שלא משנה מה שום תקנון בעולם לא יעזור וברגע שיש לי תוכן שפוגע בזכויות יוצרים אני בבעיה .

2-במידה וכן, ויש כזה אופציה, האם אני חייב לשמור את ה IP של מעלה התוכן כך שאצטרך למסור אותו ? או שגם לא....

3- לגבי איך עושים את זה
הרי כל חוזה זה מפגש של רצונות, האם אוכל ליצור כזה לבד?
מעיון של מספר תקנונים של אתרים (פליקס וכו' ) מה שאני רואה חוזר על עצמו בכל התקנונים...

אז הנה תקנון שניסחתי לעצמי בראשי פרקים(כמובן שאנסח בצורה יותר יפה )
שהגלישה באתר היא הסכמה לתקנון(אצלי אני יעשה שמי שמעלה תוכן הוא מסכים לתקנון)
המערכת לא אחראית לכל נזק שיגרם בגין התכנים,והשימוש/צפיה בתכנים הם על אחריות המשתמש בלבד.
אסור להעלות שום תוכן שפוגע בזכויות יוצרים
המערכת רשאית למסור פרטי IP לגורמי המדינה כמו משטרה בית משפט
מותר למערכת להגביל שימוש של אנשים במערכת/למחוק תכנים מכל סיבה שהיא
מרגע שהעלאת את התוכן לאתר שלי אני רשאי להשתמש בו לפי ראות עייני
אין להעתיק תכנים מהאתר/לאסוף מידע בכל צורה שהיא
במידה וקיים סיכסוך משפטי הגוף השופט יהיה בית המשפט במקום X

האם זה בסדר ?אני יכול נסח כזה תקנון לבד? למה צריך עו"ד אם אני בודק מספר אתרים דומים שלי, מנתח את הצרכים שלי וכותב כמו למעלה...
האם צריך אותו כדי לגלות עוד דברים שלא חשבתי עליהם ?(לא חושב שיש כאלה כיוון שניתחתי מספר תקנונים מכובדים)...

אשמח לתגובות חברים
תודה

תקנון אתר

אתה שואל ברצינות? איך אני יכול לדעת מה היכולות שלך:? נניח שאני שואל אותך אם אני יכול להרים משקולת של 100 קילוגרם, מה אתה עונה לי?
עכשיו לעצם העיניין. אתמול שמעתי ברדיו איזה רופא, מסביר איך עושים ניתוח גלאוקומה. בקיצור נמרץ, עושים חור בגלגל העין ומשאירים אותו פטוח.
עכשיו שאני יודע, אתה חושב שאני הולך לעשות את זה לבד?
ריבונו של עולם, משפטים לומדים באוניברסיטאות 3 1/2 או 4 שנים, יש ארצות שיותר, אחר כך עושים התמחות שנה, אחר כך צריך לעבור מבחני לשכת עורכי הדין ועשרות אחוזים מהנבחנים נכשלים, ואחרי זה עורכי דין צריכים ניסיון ואתה שואל אותי עם אתה יכול להכין תקנון לבד?
אתה יכול, כי הנייר (גם האלקטרוני) סובל הכל. האם התקנון יגן אליך בדיוק איפה שאתה פגיע?
אבל העיקר, תחסוך עכשיו כסך, הכל יהיה בסדר, עד שיקרה משהו, ואז תרוץ לעו"ד ותשלם פי 10. או שאם אתה יכול להכין תקנון טוב, אתה אולי יכול גם לייצג אותך בבית משפט על הצד הטוב ביותר...

למעלה