תקנון בבתי הספר..

תקנון בבתי הספר..

נראה לכם שתקנון ותלבושת זה דבר חיובי או שלילי? עד כמה הוא תורם? אני אגיד לכם למה אני שואלת. בנות שלומדות בבתי ספר בלי תלבושת פתאום מסכימות לעצמן ללכת עם מכנסי אלאדין (אגב, מה אתם חושבות על זה? מכנס או חצאית?), חולצות פתוחות, חצאיות ממש קצרות.. אולי כל זה היה יכול להימנע אם היה תלבושת ותקנון מסודר? מי יודע..

תקנון זה חיובי עד גבול מסויים...

אצלנו ניסו לשים תלבושת אחידה וזה לא הלך..וחבל כי הצניעות לא משו בכלל... ה' ישמור איך שבנות מעיזות לצאת מהבית..הרבה הולכות עם אלאדין וצר לי לבשר להן שזה נראה יותר כמו מכנסיים מאשר חצאית ואם הן מגדירות את עצמן כבנות ישראל הן צריכות ללכת בצורה נאותה שמכבדת את עצמן..וכנ"ל לגבי החצאיות שהולכות ומתקצרות... וגם השרוולים... מה נסגר
או שאנחנו מקיימים מצוות והולכים לפי ההלכה או שלא...חבל ממש על איך שבנות דתיות מתלבשות היום... ולדעתי חלק יכול להימנע אם הבצפר יקפיד על כללי צניעות כמו שצריך..

תלבושת

יש לנו חולצת תלבושת,שיותר נפוצה בחטיבה,אנחנו כבר לא ממש שמות עליה. [אבל לפעמים להנהלה מתחשק לעשות מבצעי שימי חולצה או צאי מהשיעור..] לגבי חצאית:יש איסור מכנסיים מתחת לחצאית בהוראת מרא דאתרא הרב יעקב אריאל שליט"א אבל טייץ לא נכלל ויש מורות שגם בולשות לגבי אורך חצאית[יש אצלנו בנות שבאמת מגזימות בקוצר של החצאית..] לגבי אלאדין עוד לא יצאה הוראה...ולפי דעתי זה יותר מכנסים מחצאית,ולא צריך להתיר את זה...

ושכחתי להוסיף

שהתלבושת ברוב המקרים לא מגיעה למפרק..תלוי באיזה ייצור אז זה מהזה בעייתי ממש יצא הפסדו בשכרו

לדעתי צריך תקנון כלשהו.

אבל במידה מסוימת. אם התקנון יחמיר סתם, ויותר מידי-אף אחת לא תשים עליו, וסתם יהיו אנטי. ברגע שהתקנון הוא סביר-זה מעולה לדעתי.. לגבי אלאדין-אני נגד.. כאילו-זה מכנסיים, אז מה העניין? ואורך של חצאיות? בכלל נסחפו..

אנטי? לאו דווקא.

מה יעזור רק תקנון? אם יש רק תקנון-לדעתי זה לא עוזר.. זה לא משהו מוגדר..

נכון, לאו דווקא...

אבל אצלי לפחות, כשאני הייתי ביסודי והיה לנו תקנון מעיק ומוגזם-זה גרם לי אישית להיות אנטי. תמיד הייתי מנסה למצוא דרכים להתלבש דווקא נגד התקנון.. זה גם מה שגרם לי, מיד כשעברתי לאולפנא, להתחיל להתקלקל.. עכשיו, כשאין שום תקנון חזרתי לעצמי.. הצניעות שלי באה מעצמי.. לדעתי כשיותר מידי מקפידים, וזה סתם מוגזם-זה די יוצר אנטי.. אם יש תקנון ולא מקפידים-זה באמת לא עוזר, צודקת. המטרה היא גם להקפיד עליו..

למעלה