תקנות האתיקה של הבלוגרים

אבל אם אתה רוצה להגיע לעמוד הראשי?

איך תגיע אם לא תכתוב על האח הגדול?

wranger

New member
אבל הוא שאל על אתיקה, לא על דרכים לקידום

בסדר, יש ביקורת על קידומים של האח הגדול וזה נורא אופנתי להיות ציניים נהדר. אבל כמה אפשר לדחוף את זה לכל דיון אפשרי? זה לא פורום ביקורת על קידומים, אלא פורום הבלוגיה. אפשר בבקשה פה ושם קצת להתאפק ולא להשפריץ ביקורת, רק מדי פעם?

orelie

New member
נכון ציניוניות

אבל אני יכולה לחזור אליך באותה שאלה... כמההה אפשר לקדם את האח הגדול כמה אפשר לראות את התכנים האלה בעמוד הראשי? ועוד דבר זה נכון שזה פורום הבלוגיה - אבל זה גם המקום היחיד שיש להעביר ביקורת על קידומים או שאני אפנה את ההסתייגות שלי בעניין לפורות הנקה????

wranger

New member
בואי נבהיר רגע מה זה פורום הבלוגיה בעיני:

לשאלתך, פורום הנקה הוא פורום נהדר וכבודו במקומו מונח. אני בעצמי מודה ומתוודה שהייתי שם קורא סמוי במשך תקופה מסוימת, אחרי שהבן שלי נולד. אבל הוא כמובן לא המקום להסתייגויות בנושא קידומים - לשם כך הוקם פורום משוב. כן, פורום משוב הוא הכתובת הטובה ביותר לכל התלונות התפוזיות בעולם, ובכלל זה גם לקידומי תוכן. פורום הבלוגיה, לעומת זאת, הוא פורום שנועד להתקשרות בין הבלוגרים להנהלת הבלוגיה, ולפיכך הוא אמנם יכול להכיל דיונים בנושא תלונות על קידומים של בלוגים, אבל גם -ולטעמי, בעיקר- לנהל דיונים על בלוגים שאינם קשורים לקידומים! לא ייתכן שבכל פעם שמישהו רוצה לשאול שאלה בנושאי הבלוגיה, להעלות הצעת ייעול שקשורה לבלוגיה או לפתוח דיון על בלוגים - יבוא גולש אחר ויסיט את נושא הדיון לעוד ביקורת על קידומים. בסדר, יש 900 דיונים ביום שכולם ציניות ורעל ותפוז זה חרא ורדוד ואין עם מי לדבר. אבל רבאק, תשאירו כמה פינות נקיות!

orelie

New member
לא תשמע אותי אומרת שתפוז זה חרא

אל תכניס לי מילים לפה או לראש.... או קי אז קיבלתי את העניין לגבי פורום משוב אבל בנינו כידוע לך אני לא היחידה שמתוננת על עניין קידום האח הגדול, וכשזה לא האח הגדול זה רוקדים עם כוכבים, וכשזה לא רוקדים עם כוכבים זה הישרדות ואין סוף תוכניות ריאליטי מבינה את הבקשה שלך להשאיר הודעות נקיות מציניות ולא להשחיל את תפוח רקוב בסלסלה... אבל בנינו - פורום משוב מצפצף עלינו בנושא קידומים תכנים ריאליטי לכן צער לי שאנשי הבלוגיה מרגישים צורך להגיע לפורום הבלוגיע לפורקן יעל

Bezalel P

New member
אין שום בעיה לפרוק גם כאן.

אבל אפשר להשאיר את הדיונים בנושא קידומי התוכן תחומים לשרשורים ספציפיים, ולאפשר התפתחות של דיונים בנושאים נוספים בלי להכביד עליהם גם עם הנושא הזה.

wranger

New member
אולי נחזור לדבר על אתיקה של בלוגים?

חבל, התחיל פה דיון עם פוטנציאל מעניין. לסיום ענייננו הנוכחי: בתגובה הקודמת שלי דיברתי לא רק אליך, אז אנא אל תקחי זאת אישית. למיטב ידיעתי (ומנסיוני כגולש תחת שמות משתמש אחרים...
), פורום משוב לא מצפצף אלא נותן מענה, ואני מבין את אלה שבכל זאת רוצים לפרוק גם כאן בפורום, אבל יש גבול גם לזה. אז יאללה, אתיקה! מה יש לך להגיד בנושא?

orelie

New member
לא להשתמש בשם משתמש אחר על מנת להכפיש למשל

זה טוב לא? לא לגנוב מהאחר תמונה, תוכן... למרות שאין בלעדיות על רעיון, אפשר לפרגן למי שנתן את ההשראה עוד בהמשך אם לא יפטרו אותי

wranger

New member
אני לא בטוח למה אתה מתכוון

אתיקה בין בלוגרים? ענייני אאוטינג למיניהם? אתיקה שקשורה לנושאי כתיבה, כגון "לא אכתוב על נושא כזה וכזה"? בכל מקרה, אני חושב שתקנות בוודאי שאין. אולי כללים מוסכמים ובלתי כתובים.

Bezalel P

New member
אתיקה של בלוגרים

זוהי שאלה שעלתה בתקופה האחרונה לא מעט פעמים בארץ ובעולם. מכיוון שבלוגרים אינם מאוגדים בשום גוף מאורגן (ובהקשר הרחב אפילו לא כפופים לחוקים של אותן מדינות), אני לא מאמין שקיימות תקנות מחייבות לאתיקה כזאת. בלוג הוא לא כמו עיתון שחבר במועצת העיתונות למשל, אשר קבעה תקנון אתיקה ומנגנון בקרה עליו עבור גופי התקשורת החברים בה. עד היום לא שמעתי על התארגנות של בלוגרים להקמת ארגון דומה, כאשר כלל לא בטוח שהדבר אפשרי, שתקנון אתיקה כזה יהיה בר אכיפה, וגם שיש בו צורך. בלוגרים כפופים כמו כל אדם אחר לחוקי המדינה שבה הם חיים. חוקים כאלה רלוונטיים בדרך כלל לנושאים של זכויות יוצרים, דיבה ולשון הרע, פרטיות וכיוצא באלה. ישנן מוסכמות קהילתיות מסוימות שאפשר להתייחס אליהן, אבל הן לא אחידות ולא מחייבות. למשל, בלוגר שמקבל מוצר מסוים או הטבה כדי שיסקר אותם בבלוג, יציין את הדבר בגילוי נאות. יש הקשר מיוחד שהביא אותך לנושא הזה? או שזו תהייה כללית?

יש סיבה ששאלתי

רציתי לכתוב פוסט על חברי כנסת שמקבלים תרומות לפריימריס מתושבי חו"ל. עברתי ובדקתי אילו חברי כנסת מקבלים את כל תרומותיהם מחו"ל. בסוף לא מצאתי מישהו כזה. חשבתי האם אני צריך לקבל תגובה מהח"כ המדובר.

Bezalel P

New member
הבנתי

שאלה מעניינת. אילו היית רואה את עצמך כעיתונאי או כעושה עבודה עיתונאית בהקשר הזה, והיית מוצא ח"כ כזה, ייתכן שהדבר האתי לעשות הוא באמת לקבל את תגובתם. אבל מכיוון שאתה פועל כאדם עצמאי, ולא כפוף באופן פורמלי לכללי העיתונות, ההחלטה אם לנהוג לפי הכללים האלה נתונה בידך.

seymore butts

New member
נושא מעניין

לדעתי אין ממש אתיקה של בלוגרים ששונה מהאתיקה הכללית שצריך להקפיד עליה ברשת, דהיינו הימנעות מאאוטינג, השמצות אישיות מתחת לחגורה וכולי. אבל לדעתי כן ראוי לתת את הדעת על כמה כללי נימוס בסיסי כגון : 1. להקפיד להגיב למגיבים בפוסטים שלך, ואף לבקר בבלוגים שלהם ולהגיב (אם יש לך מה לכתוב, לא תמיד יש). 2. לא למהר לחסום משתמשים מלהגיב רק בגלל שלא מצא חן בעיניך מה שהם כתבו. 3. לא להשתמש באופציית "רשומה זו סגורה לתגובות". כשאני מגיע לרשומה כזו אני לא טורח לקרוא את התוכן שלה. לא מעניין את הבלוגר מה יש לי להגיד - אותו כנ"ל לגביו. (לדעתי גם אין לקדם רשומה כזו אבל זה כבר סיפור אחר). 4. לתת קרדיט במקרה שהפוסט לא מקורי שלך (למשל אם זו בדיחה שהגיעה במייל לציין את זה. לדעתי עדיף להימנע מפוסטים כאלה אבל אם כבר...). 5. כמובן שאין להעתיק פוסטים מבלוגרים אחרים ולפרסמם כאילו הם שלך. ידוע על בלוגרים "סדרתיים" שעושים זאת באופן קבוע. אני מתאר לעצמי שזה מרתיח לגלות שגנבו לך פוסט, למזלי עוד לא חוויתי את זה על בשרי. בסוף יצאו כאן גם קצת כללי אתיקה.....

orelie

New member
לא חושבת שסעיפי 1.2.3 זה אתיקה

לדעתי זה בחירת מנהלת הבלוג רצוי כמובן לבקר אתל מי שמגיב אצלך ולהגיב לו גם בהתאם , אבל זו לא אתיקה אתיקה זה משהו מחייב יותר - אני חושבת 4. לעניין בהחלט 5. ברור חשוב לציין זאת אבל שוב זו דעתי

לי למשל אין אלוהים בקטע הזה

מה שבא לי מבחינת תוכן - מתפרסם, לא נוח למישהו לקרוא - בעיה שלו...

למעלה