תקנים/חוקים לגבי בניית מקלחת

לפyמים

New member
תקנים/חוקים לגבי בניית מקלחת

האם יש חוק או תקן לגבי ההפרש בין רצפת המקלחת המשופעת לבין שאר חדר האמבטיה? האם יש תקן/חוק לגבי השיפועים במקלחת?

לפyמים

New member
../images/Emo124.gif מקפיצה לתשובה

אולי בכל זאת מישהו יודע בבקשה? משהו - מישהו..................

fireman

New member
אם את שואלת על תקן

כנראה שהדבר נובע בגלל מחלוקת עם איש מקצוע על ביצוע. היות ואנחנו לא איש המקצוע שלך, יהיה יותר נוח אם תביאי בפנינו את הבעיה\שאלה באופן ספציפי ולא בדרכים עקלקלות. בטוחני שנוכל לסייע יותר. לא הייתי שולל גם את כתיבת השאלה גם בפורום 342. בהצלחה

לפyמים

New member
בבקשה ותודה מראש

במקלחת אחת - המים יוצאים בקלות מאזור המקלחת לאזור שאמור להיות יבש (אין לי את המילים המקצועיות, לכן אשתמש ב-רטוב ויבש). לאורך ההפרדה, שלדעתנו נמוכה מידי, יש הבדל בין הגבהים - בצדדים נמוך ובאמצע יורת גבוה, ככה שהמים זורמים לחדר שינה. כשרוצים להוריד את המים מהאזור היבש לרטוב, הברזל שבהפרדה בין האוזרים יותר גבוה מהריצוף ולכן לא ניתן להחזיר המים וצריך לגרוף אותם לאחד הצדדים, כדי שיעבור לאזור הרטוב. במקלחת השניה - קצת יותר שקוע אבל עדיין המים עוברים בקלות. מה שקורה במקלחת זו, לאחר סיום המקלחת, המים מתאספים ברבע הפינתי שהוא קרוב לאזור היבש במקום שיזרמו לביוב שהוא נמצא די באמצע של האזור הרטוב. שפנינו למנהל העבודה של הקבלן הוא טען שהגובה והשיפועים הם לפי התקן. מקווה שהובנתי ואוכל לקבל כאן עזרה. מה זה פורום 342?

בינא

Member
שיפועי מקלחת סיפורי קבלנים ושליחיהם

ידועים ורבים. במקלחת המים צריכים ללכת אל מוצא הניקוז - נקודה. "מנהל העבודה של הקבלן אמר", לא רלוונטי ולא מעניין. דרישתכם החד-משמעית צריכה להיות מהקבלן - סדר את השיפועים אחרת נתבע אותך על רשלנות בבצוע ועל כל הנזקים שייגרמו לנו עד שתתוקן הבעיה. מה שלא הצלחתי להבין זה אם יש לכם מקלחון (דלתות אלומיניום נסגרות לתא סגור כשמתקלחים) או אם יש לכם וילון ומכאן שורש הבעיה. אנא פרטי מה יש לכם ב-2 במקלחות. אבל בלי קשר, זכותכם לדרוש מהקבלן שהמים יזרמו למוצא הניקוז ושלא יספר לכם על התקנים. לא היה מפקח לפרוייקט שלכם? ממתי אתם בדירה? האם שנת האחריות עדיין בתוקף?

mol3

New member
אפרופוא שיפועים וחובבנים

השנה יצא לי לשהות בצימר של קיבוץ בצפון. חדר המקלחת תוכנן כולו כשיפוע כלפי פתח הניקוז של המקלחון, שהיה לא אחר מאשר אריחי רצפה משופעים. מה שהאינטיליגנטים לא לקחו בחשבון... זה שהאלסה צריכה להיות מפולסת !!!!. לא צריך לספר לכם, מה ההרגשה לשבת על אסלה בתנוחה של פנייה מתונה במטוס
זה מה שקורה כשבונים בלי תכנון ובלי פיקוח.

למעלה