תקף אותי וירוס

A Wang

New member
תקף אותי וירוס

בחודש האחרון תקף אותי וירוס הקרוי "וירוס שנאת סין" או בשמו המדעי "וירוס-אני-פשוט-לא-יכול-לסבול-אותם-יותר-הסינים-האלה" ... לא עזרו הרקיחות של רופאי הסינים (שהתחלתי לא לסבול גם אותם אחרי שהבנתי שיותר מידי רקיחות מביאות לנשירה) לא עזר החופש (שרק החמיר את מצב עם האפטיות שלהם לכל דבר שקשור לעבודה והאובר-גרידיות שלהם בכל מה שקשור לכסף) לא עזרה לי החברה הסינית שלי (שרק הסבירה לי בצורה ברורה למה הסינים רמאים/אנטיפאטים/לא אמינים/בלי נשמה - מילים שלה) ולא עוזרת לי השפה (שרק בנסיגה מאז שהבנתי שלא כדאי להבין אותם, כי זה מחסל את התירוץ של "אל תשפוט תרבות אחרת בעיניים של התרבות שלך" כי לא נשאר הרבה תרבות אחרי שהבנת מה הם אומרים) זהו! יש לי את הוירוס! יש לי כמה חברים שמברכים "ברוך שהחיינו" כי הם מחכים שנים שיהיה לי את הוירוס שאותם תקף ביומם הראשון בצ'יינה. יש למישהו נוגדן? והנה מושג החברות הסיני כפי שהגדיר לי אותו סיני: "המושג חברים מכיל בתוכו שני סוגים של אנשים - אלה שתוכל להשתמש בהם כדי לעשות כסף וכאלה שעושים מהם כסף עכשיו" בקיצור......הצילו!!!!!!!!

guanyin

New member
ניסית אולי...

ויטמין C??? סתתתתתתתתתתתם... אוף - לא יכולת לפרסם את ההודעה אחרי שאני כבר אהיה בסין? טוב - העיקר שתרגיש שוב טוב, ואם לא - אז יש ישראלידה בשנז'ן להתרפק עליה!

כרגע כל הסינים חברי...

קודם כל, טוב לשמוע אותך שוב. ולנושאנו, מה אגיד ומה אומר? אם בארזים נפלה שלכת, מה יגידו האזובים בהונג קונג?

sodagou

New member
בתור אחד שכמעט ונדבק

אין תרופה חוץ מלחזור לארץ. שנה שנתיים כאן ואתה מבריא לגמרי. כמו חדש. ואז אתה מת לחזור לסין עוד פעם. אולי בעצם, תופעת לוואי של התרופה היא פגיעה בזכרון.

Omiz

New member
זה לא וירוס

זאת מגיפה !!! גם אני חטפתי את זה חזק, ואמנם אין את הפזם שלך אבל זהו, אני לא רוצה לראות יותר סינים, לאכול אוכל סיני, לדבר סינית, נמאס לי !
ולכן החלטתי לנסוע לארץ לשבוע, לנקות את הראש, זה אמור לעבוד...
בזמן האחרון פשוט הגעתי לכמה שיאים, כמו הפעם שלקחו אותי לארוחה במסעדה הכי יקרה בעיר, כזאת שמאו בכבודו ובעצמו היה אוכל בה, והאוכל היה פשוט גועל נפש...אפילו מהריח במסעדות נמאס לי - ושלא תבינו לא נכון, אני יכול לחיות בסין על תקציב של 6 באודזה ליום...
ניסע, נחזור, נתחיל מחדש....מתי היית בארץ בפעם האחרונה ?

dudusan

New member
הוירוס הזה תקף אותי ביפן לפני שנה

ועכשיו הוא תוקף אותי בישראל... התרופה היחידה היא כרטיס טיסה לפי מה ששמעתי- אבל זו רק תרופת סבתא.

KX250

New member
דודו סאן SABI SA

טוב לשמוע שאתה בסדר מה אם החברה ?? יום טוב

gao xing

New member
מבינה...מבינה....

אגב, אתה יודע שאבא שלי חי פה כבר שנים רבות, כולם כאשר באים לביקור בסין טוענים שהוא השתגע..... אני דווקא טוענת שהוא שומר על שפיות..... הוא אומר שמתכון הקסם הוא פשוט לצחוק מהכל ועל כולם! לצחוק על הטמטום, לצחוק על הגרידיות, לצחוק על הסירחון, פשוט לצחוק! אני רוצה להגיד לך שבסופו של יום הוא מגיע הביתה רגוע ואני בטוחה שזה רק בגלל שהוא למד להמיר את הכעס והעצבים לצחוק.... עם הזמן אני גם למדתי לבנות לי פינה קטנה בסין שהיא נחלתי הפרטית בלבד וללא סינים!!!! זה בחוגים עם זרים בלבד, זה בבית, זה בין חברים דוברי עברית,..... כל פעם שנמאס לי, אני בורחת לאי הפרטי שלי וצוברת אנרגיה לימים שיבואו..... זה עובד!!

אMור

New member
אני יודע ממה הוירוס שלך ../images/Emo79.gif

זה מכל ה"סחלע" הזה שאתה מכניס לגוף שלך...
ובכלל, אתה פה ה"מנהל של הים", הסיני הזקן, החכם בעל הניסיון, אתה הוא זה שצריך לבוא לירוקים ולומר להם את כל מה ששמעת מגאו שין... וזה לא שהיגעת לפה לשנחאי ועברת שנים של
, שהרי עשית פה טירונות ואף סיימת מסלול בביוב של שונדה
בינינו, מי מאיתנו לא חווה התמוטטויות שכאלו, אבל במקרה שלך זה נראה חמור מהרגיל... תשמע מה תעשה, יש ביצה משומרת שקוברים באדמה...
סתם... וברצינות, אנחנו הרי ישראלים, לא? ה-
של כל העולם, וזה לא אני אומר, זה ה-
בכבודם ובעצמם מטפטפים לנו את זה בדיילי בייסיס... אז קח הכל בפרופורציות, נצל את הסינית שלך למה שצריך להבין ושחק
מתי שלא צריך להבין... לגבי התרבות, כבר הסכמנו שבשנז'ן אין יותר מדיי ממנה, אז תפסיק לחפש אותה בכל מקום ותהנה ממנה בטיולים למחוזות אחרים, כמו שאנחנו עשינו ב- HANGZHOU לפני מס' ימים...(אגב, סיכום מסע מצולם ל- HZ יועלה בימים הקרובים) אם תשאל אותי מה ה-
האולטימטיבי, אזי אסכים לחלוטין עם הקולגה שלי לניהול ואמליץ לך להגיע אלינו לעתים יותר קרובות ולשהות קצת במחיצתו של אבי כהן "המשוגע". תראה שתוך שעות תשתנה לך הפרספקטיבה וזה אף יחזיק מעמד זמן לא מבוטל, וכשזה יראה סימני היחלשות - אתה תמיד מוזמן לכאן ל"תדלוק"
. עוד מעט יגיע החבר שלך עם אורחים נוספים ונארגן משהו, Not to worry. ולסיום, תנסה לדמות לך מצב של חזרה לארץ... לא רק שתעבור לכתוב בפורום "נפגעי החזרה מחו"ל", אלא תחלום בסינית על הימים כאן וכל הסירחון והזוהמה שממוטטים אותנו כאן לפרקים פתאום ייעלמו כלא היו... סין, במובנים מסוימים, היא כמו X-ית מיתולוגית שכזו, לא מסתדרים איתה אף פעם וכשנפרדים ממנה, היא לא יוצאת מהראש, ובסופו של דבר, איכשהו - היא הופכת להיסטוריה בפרקי דברי הימים. לספר הזה, עדין לא הגענו... HE

A Wang

New member
ראיתי עוד רופא, והוא אבחן אחרת...

הוא אמר לי שלוירוס הזה קוראים "וירוס-בוקר-טוב-באמת!-קוראים-לזה-מציאות" אהבתי משפט של מרצה שלי בחוג לפילוסופיה באונ' ת"א - "להביט במציאות נכוחה" ישראלים מסביב - באמת כיף וחשוב ועוזר ובית חם... אוכל מערבי - סבבה צחוקים - עוזר, נכון חופשה בארץ - אף פעם לא מזיק לבוא בתור תייר אבל, עם הפז"ם בצ'יינה ועם מבט לעתיד שהוא יותר מהרפתקה של כמה שנים, אתם יודעים למה... (ובת'כלס, אין הרבה שחושבים על לגמור את חייהם כאן בצ'יינה, אלא רק לכמה שנים...) אני הגעתי למצב שאני רוצה לשפוט את התרבות שאני חי בה ואם האנשים המרכיבים את התרבות הזאת... ואז אתה מביט במציאות הסינית נכוחה...משווה לאסיומות התרבותיות שאתה גדלת עליהם והעקרונות שאתה מעריך...ואז מגיע השוק!!! לא רק שלא דומה - הפוך!!! סין זה המקום שהמושג PEIFU 佩服 הוא להעריץ מישהו, והוא בשימוש למי שעשה עוול לבן אדם (אפילו לך) ועשה מזה רווח לעצמו. סין זה המקום ש"חוכמת חז"ל" שלהם ופניני החוכמה שמספרים לילדים זה "אני מעריץ את הפוגי'אנים. הילדים שם כל כך חכמים. הם מגיל 6 מוכרים חבילות קלפים ברחוב. מראים את הקלף הראשון ואת הקלף האחרון, ואז אומרים לקונה "יאללה, מהר". כשהם מסתלקים, הקונה פותח את חבילת הקלפים ורואה שיש רק קלף ראשון ואחרון ושכל השאר חתיכות ניר!!!... PEIFU PEIFU את הפוג'יאנים" סין זה המקום שכשאתה יושב עם איש ממשלה הוא מבקש משוטר שיביא לו דוגמא להראות לך של הזיוף האחרון של סכיני ג'ילט...ואל תדאג למכס...נסדר גם את זה סין זה המקום שכשאתה שומע משפטים כמו: "אתה מאוד חכם" משמעו "הנה, הרגע קלטתי את השיטה לעבוד עליך" "בסין עושים עסקים אחרת" משמעו "כן, כן, תמשיך להאמין לי ואני אמשיך לגנוב אותך" "כן, אנחנו יכולים" משמעו "קודם תהיה תלוי בנו, ואח"כ נמרר לך את החיים עד שתתיאש ותוותר על הכסף" (ולא רק לי קרה, גם לחברים מחברות ענק שעושים עסקים עם הסינים) "אמא שלי חולה" משמעו.. או-וה המון "שמעתי שזרים יש להם רחמים, אז אולי תרחם עלי אני אקבל ממך כסף " או " אני צריך חופשה אז לקחתי" משפט כללי לכל שימוש... ... אתנחתא אני קולט שנהיתי מיזנטרופ סיני!!! הצילו! .... טוב, אולי אני עובד יותר מידי ואולי זה באמת קשה לראות את המציאות בעיניים ... נראה לי הסיבוב בניו יורק וקנדה שבוע הבא יעזור לי ... תבורכו על הסבלנות שקראתם את ההודעה ... דרך אגב, יש מישהו שאוהב את הסינים ויכול לומר עליהם מילה טובה??

כן.

אני דוקא אוהבת את הסינים:) אבל מצד שני לא יודעת אם יש לי פה מילה - הייתי בסין רק לשלושה חודשים... אמנם גם לי לפעמים הם גרמו לכמעט תלישת שערות מרוב עצבים (שוק המשי גגגררררר) אבל מצד שני פגשתי גם המון סינים נחמדים שעזרו וחייכו וניסו לתרגל את ה- I LOVE YOU שלהם עלינו... (כנראה שהם חושבים שזה מילה נרדפת ללהתראות כי אחרת אין לי הסבר לזה) אני מניחה שסינים שאתה פוגש בטיול שונים מהסינים כשאתה חי איתם יומיום... מקווה בשבילך שהוירוס יעבור:)

farfromhome

New member
אוהבת טיוואנים

שזה סוג של סינים, אבל מסתבר שהרבה יותר נחמדים מאלו של סין (לפחות לפי מה שאתה מספר, אף פעם לא הייתי בדה-לו). אני חצי שנה פה, ולפני שנתיים חייתי פה שנה, ולא נמאס לי מהם. רק נמאס לי ששורפים כסף לאלים מתחת לחלון שלי ומסרטנים אותי. אבל חוץ מזה הם ממש נחמדים וידידותיים. אמנם קשה לפעמים לדעת מה הם באמת חושבים, אבל אני בדרך-כלל מניחה שהם נחמדים כמו שהם נראים
אפילו ה"ערסים" הטיוואנים הם ערסים צעצוע לעומת הישראלים. אני מרגישה פה הרבה יותר בטוחה מאשר בארץ, וצבועים או לא - זה נחמד כשמחייכים אליך בכל מקום (אני גם לא רואה את זה כצביעות, אלא כסוג של יצירת הרמוניה). נכון שהם מאד חומרניים וכסף ומעמד מאד חשובים להם באופן כללי, אבל כמו בכל חברה לא כולם כאלה, והחברים שמצאתי פה הם אחלה אנשים.

עמילי

New member
כמו באהבה

נשמע קצת כמו באהבה
. בהתחלה- כל מה שהיא ומה שהיא עושה זה נפלא, מקסים, מרגש
. אח"כ יותר ויותר דברים מעצבנים
(במיוחד אחרי שמחליטים לגור ביחד ומתחילים לדבר על חתונה)
. היא כבר ניראת הרבה פחות יפה ממה שהיה נדמה קודם
ובכל מיקרה-זה פחות מרגש
. ו(כמעט) כל דבר שהיא עושה- מעצבן
... מהנקודה הזו- או שמצליחים לעשות אינטגרציה
ולאהוב אותה עם הטוב ועם הרע, או שעוברים הלאה
........

A Wang

New member
יש לי רק עוד שאלה אחת

יש כאן מישהו שחושב ומתכנן "לרדת" לסין? כלומר לגור כאן כל חייו? והאם זה בגלל : נוחות כלכלית? אהבה לסיני/ת? אהבת המקום? או סיבה אחרת

אני יודע שכל יום אני מתלבט

ולא בשאלה האם אני הולך לחיות כאן כל החיים, אלא האם אני הולך לסיים את היום שפוי, או לקנות כרטיס טיסה בחזרה... אז לכל החיים זה באמת לא רלוונטי עבורי. ההבדל ביני ובינך (חוץ מהעובדה שאני לא הייתי שורד דקה איפה שאתה) הוא שאני יודע שמה שאני עושה כרגע הוא זמני, לצורך מטרה מאוד מסויימת. ולכן קל לי לקבל את החסרונות של סין, ולהנות מההטבות שלה בלי לחשוב על זה יותר מדי.

דיי, עצוב לי לקרוא את זה

אח שלי, אני מקווה מאוד מאוד שהטיסה לניו יורק ביום שישי תעזור לך לצאת מהתקופה שלך. כי לא חשוב מה אני אכתוב לך כתגובה למה שכתבת, בתוך תוכי כואב לי הלב עלייך, עצוב לי שאתה מרגיש ככה, אתה יודע שאני רוצה שיהיה לך רק טוב! אתה חבר יקר ואיש מיוחד, אני יכול לומר שהחיים שלי בסין השתנו בגללך ועוד כמה חברים יקרים מאוד, אז תעשה טובה לעצמך ולכולנו ותחזור לעצמך. אוהב כל הזמן

למעלה