תקפות של צו קריאה

jeshu

New member
תקפות של צו קריאה לפני כמה זמן התקשרו אלי ממשרד הקחישור ושאלו "האם אתה מגיע לאימון?" (התאריך 9-12 לדצמבר). אמרתי שכן אם אוכל, אבל אני מצפה שישלחו לי צו חדש עם הערות חריגות כי לא קיבלתי שום צו והמילואים בקרוב (קרוב מידי ע"פ התקנות). בשלב הזה התחיל וויכוח בו נטען ששלחו צו ואני הסברתי שלא התקבל. בסוף הסתבר שהצו נשלח לכתובת בה גרתי לפני שנתיים בטענה "זה מה שיש לנו במחשב" למרות ההסברים שלי שהגעתי מאז למילואים פעמיים (חד יומי ותעסוקה) ועידכנתי את הכתובת בטפסים בשתי הפעמים. שום דבר לא עוזר ואז עונה הטענה "אם שלחנו, אז זה מחייב" ולא מעניין אותם אם שלחו צו אלי או לאנשים שגרים בדירה בה גרתי לפני שנתיים. הטענה הזו מעלה לי את הדם לראש, מה גם שיש סיכוי טוב שבתאריך הזה או אחריו תהיה לי אחת הבחינות האחרונות בתואר. עכשיו התקשרו שוב ושוב, מרתי שאגיע אם אוכל, אבל אני מצפה לקבל צו ועם הערת חריגות ושום דבר לא עוזר.

שקלתי להתקשר למ"פ ולמג"ד, אבל מהכרות איתם אני לא מצפה שזה יעזור. המג"ד הזה הוא ממש תופעה ואי אפשר ממש לדבר איתו בהיגיון כי הוא בטוח שכולם רק רוצים לא להגיע (טוב, נו, עם המשימות הטיפשיות שהם מוצאים לנו מי יכול לרצות להגיע...) והמ"פ רק רוצה לרצות את המג"ד. כמו כן, מהתקנה שקבעה שצריכות לעבור שלוש שנים בין תעסוקות הם התעלמו בגסות ושלוש שנים קוצרו לשנתיים וקצת, מה שכמובן גרם לנזקים לי (ביחס לאם היו מחכים בסבלנות שיעברו שלוש שנים ואני אסיים את הלימודים).

למי פונים עם דברים כאלה?

אושי231

New member
היי... אז כמה דברים
1. משרד הקישור שולח צווים לכתובת המעודכנת אצלם במערכת במחשב. אם עדכנת את הכתובת אך בכל זאת לא שלחו לך את הצווים למקום הנכון- תצטרך להוכיח זאת. בקש תצלום של שאלון הפרטים האישיים שלך עליו חתמת ביום הגיוס הקודם ותראה אם באמת יש הצדקה לביטול הצו או לא.
2. כן תפנה למג"ד ולמ"פ ותסביר את העניין בסופו של דבר הם אנשים והם גם המפקדים שלך והם צריכים להכיר את זה.
תכין קבילה מסודרת ותפנה לנקח"ל, עם ציון עובדות ופרטים יבשים בלבד, אם תרצה נעזור לך בפורום לנסח.
בהצלחה ותחזור לעדכן!

jeshu

New member
שאלתי טלפונית מה כתוב אמרו שבטופס האחרון הייתה הכתובת הזו מלפני שנתיים ושלייד אני כתבתי את הכתובת בה התגוררתי בזמן המילואים.

אושי231

New member
אז זה אומר שכן עדכנת את הכתובת הנכונה אבל הם לא עדכנו את זה במחשב ולכן שלחו לך את זה לכתובת הקודמת שלך ולא הנוכחית.
תתקשר שוב, תעשה בדיוק את אותה השיחה ותקליט שהם אומרים לך שרשומה הכתובת העדכנית שלך.
לאחר מכן תפנה לקפ"צ (קצינת פניות הציבור) ותבקש ממנה לטפל בהקדם בנושא. אם זה באמת נכון ואכן עדכנת את הכתובת והתקלה היא של הקישור- קפ"צ יטפלו בכך ויגרמו למשרד הקישור לעדכן את הצו שלך לצו חריג.
בכל מקרה תעדכן בזה את המ"פ שלך, זה הכי חשוב.

jeshu

New member
הם אומרים שהם שלחו לשתי הכתובות אבל לזו שגרתי בה שום דבר לא הגיע...

אושי231

New member
זה כבר משהו אחר.. מה שמשנה לצה"ל זה מה נשלח ולא האם הגיע או לא.
אם אכן שלחו לשתי הכתובות אבל הצו לא הגיע- חובת ההוכחה שהצו לא הגיע היא עליך. כלומר אם תוכל להוכיח שהדוור התרשל באותו יום או שהצו לא הגיע אליך מכל סיבה אחרת- אז תוכל להשתחרר.
כל עוד לא תוכל להוכיח זאת- תצטרך להגיע למילואים.

jeshu

New member
אי אפשר להוכיח שום דבר כזה... מתאים כמובן לייצר תקנות כאלה.

בכל אופן, דיברתי עם המ"פ שלי (הוא התקשר) וסיכמנו שאם תהיה בעיה הוא ידבר עם המג"ד.

motior

Member
דרך אגב, לגבי תעסוקות אאל"ט זה לא שיש שלוש שנים בין תעסוקה לתעסוקה. רק השנה הקלנדרית קובעת. לפי החוק תקין שאם התעסוקה האחרונה הייתה בדצמבר 2010 הבאה תהיה בינואר 2013 - למרות שזה בעצם רק טיפה יותר משנתיים.

למעלה