תקפו אותך באכזריות ? שב בכלא 5 שנים

תקפו אותך באכזריות ? שב בכלא 5 שנים

עיוות דין מחריד בעיניי של בית המשפט העליון. רופא שיניים הותקף באכזריות על ידי צעירים באמצע הלילה, הוא העז להגן על עצמו ופצע אותם. לכן חויב לשלם להם 150 אלף שקל, וגולת הכותרת - נשלח לכלא לחמש שנים. תיאור המקרה .

s h o o s h a

New member
החמרה בעונש

אכן, מדובר על אדם נורמטיבי, שאינו מזיק ומעולם לא הזיק לחברה ולסובבים אותו ומעולם לא היה מעורב בפלילים וסביר להניח שגם לעולם יהי מעורב בכאלה. ועל כל אלו גם שופטי העליון אינן מערערים. ובכל זאת, פסק הדין המנומק להפליא מסביר מדוע נאלצו לפסוק בחומרה כפי שפסקו ואני נאלצת להסכים עם ההחלטה. מתוך ההחלטה: המערער הודה בעובדות האמורות, ובעקבות כך הורשע בעבירה של חבלה בכוונה מחמירה לפי סעיף 329(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977. בהמשך, הוא נדון לחמש שנות מאסר, עשרה חודשים מאסר על-תנאי, והוא חויב, בהסכמתו, לפצות את אטלן בסכום של 150 אלף ש"ח, ואת יהונתן ויגאל בסכום של 5,000 ש"ח, כל אחד. קשתה עלינו ההכרעה בערעור זה. המערער רחוק מדמות העבריין המצוי הבא בשעריהם של בתי המשפט. נהפוך הוא, מדובר באיש משפחה, שבהתנהגותו לא נמצא עד כה דופי, וגם לקהילה בה הוא חי תרם רבות. לפתע, וכרעם ביום בהיר, מצא המערער את עצמו נוטל חלק בהתרחשות ששינתה את חייו מן היסוד, ומאז הוא מכה על חטאו ומתייסר גם מתוך הכרה בנזק הנורא שגרם למתלוננים. העולה מכך הוא אפוא, כי בעניינו של מערער אין צורך לתת משקל בענישה להרתעת היחיד. ברם, זהו רק פן אחד של הדברים. הפן האחר מקורו בכך שגם אם היה המערער קורבן לאלימות אותה לא צפה, היתה תגובתו, בסופו של יום, קשה ביותר, וחרגה באופן קיצוני מהסביר. ובמלים אחרות, גם מתוך הכרה בנסיבות הקשות אליהן נקלע המערער והאלימות שנקטו כלפיו המתלוננים, עדיין היה מצווה לשקול בזהירות את דרכי תגובתו, כדי שמעשיו לא יחרגו מהגדרתם כאמצעי ההגנה, ולא יגלשו לתקיפה קשה של יריביו. אכן, המערער היה רשאי גם רשאי להגן על עצמו, אולם בפניו היו פתוחות דרכי פעולה שונות, פוגעניות פחות. כך לדוגמא, אפשר שאיום בנשק בלבד היה מרתיע את התוקפים, ואם בכך לא היה די כדי להשיג מטרה זו, אפשר היה לירות באוויר. ואם גם צעד זה לא היה משיג את מטרת ההרתעה, יכול היה המערער לכוון את נשקו לכיוון פלג גופם התחתון של המתלוננים, או להסתפק בפגיעה באחד מהם בלבד. אולם, הוא לא נהג כך, ובעקבות שיקול דעת מוטעה ונמהר, הוא כיוון את נשקו לעבר ראשיהם של המתלוננים ולחץ ושב ולחץ, שלוש פעמים על ההדק. זהו מקור חטאו של המערער, ולא נפריז אם נאמר כי אך בדרך נס לא הסתיים אותו עימות בתוצאה קשה פי כמה, באשר היה גלום פוטנציאל גם לאובדן חיי אדם. תגובה מסוג זה שהגיב המערער, חייבה את בית המשפט לנהוג בו ביד קשה, כדי שהעונש יהווה מסר מרתיע גם לרבים, במיוחד בימינו אלה כאשר השימוש בנשק חם "ליישוב" מחלוקות הפך לשכיח.

איך לעזאזל

יכול בר דעת להסכים עם כזה דבר? גם אלמלא היה בגילופין, תקפו אותו 3 בריונים בצורה איומה!!! הוא היה מבועת!!! איך אפשר לצפות ממישהו במצב הזה לחשוב שהוא יכול רק לירות באוויר?!?! איך אפשר לגונן על החוליגנים האלה שראויים לעונש מוות!!!!

s h o o s h a

New member
פסק הדין מסביר הכל

אולי אם תטרחי לקרוא את פסק הדין תביני, לא כמוני, שאינני, לטעמך, ברת דעת, את הנימוקים לעונש ותביני עד כמה הם נכונים. בשבילך, אצטט את המשפטים המרכזיים, להבנתי ולעניות דעתי, הנוגעים להסכמה שלי, חסרת הדעת- "...גם אם היה המערער קורבן לאלימות אותה לא צפה, היתה תגובתו, בסופו של יום, קשה ביותר, וחרגה באופן קיצוני מהסביר. ובמלים אחרות, גם מתוך הכרה בנסיבות הקשות אליהן נקלע המערער והאלימות שנקטו כלפיו המתלוננים, עדיין היה מצווה לשקול בזהירות את דרכי תגובתו, כדי שמעשיו לא יחרגו מהגדרתם כאמצעי ההגנה, ולא יגלשו לתקיפה קשה של יריביו. אכן, המערער היה רשאי גם רשאי להגן על עצמו, אולם בפניו היו פתוחות דרכי פעולה שונות, פוגעניות פחות...ובעקבות שיקול דעת מוטעה ונמהר, הוא כיוון את נשקו לעבר ראשיהם של המתלוננים ולחץ ושב ולחץ, שלוש פעמים על ההדק. זהו מקור חטאו של המערער..." אין בדברים אלו דבר וחצי דבר להגן על הצעירים שנהגו בפראות ובאלימות ויש חובה גדולה מאד להענישם בחומרה יתרה על התנהגותם, אולם אל לנו לקחת את החוק לידיים. ואני חושבת שזהו בסיס החלטת בית המשפט בתיתו את העונש שגזר. לפיכך, חוזרת וטוענת כי מסכימה עם פסה"ד. גם אם ייחשב לי שאיני ברת דעת.

the new L

New member
אני לא מסכים

"גם אם היה המערער קורבן לאלימות אותה לא צפה, היתה תגובתו, בסופו של יום, קשה ביותר, וחרגה באופן קיצוני מהסביר." מה זה הסביר? 3 משוגעים שצריכים לשבת בכלא לכל חייהם (וכן - לא מגיע אף עונש מלבד מאסר עולם לאנשים שתוקפים באלימות וללא שום סיבה אדם שעובר ברחוב) מתנפלים על אזרח תמים. לדעתי - מותר לו לעשות הכל בשביל למנוע מהם לתקוף אותו, ואין פה שום משמעות לסביר או לא סביר.

הם ראויים לעונש שהוא קיבל!

תדעו לכם כל גנב (אפי` הקטן ביותר) הוא רוצח בפוטנציה! כגון מה שהיה היום ברחובות שגנבי רכב פשוטים (לכאורה) דקרו עם מברג, שוטר שתפס אותם על חם. אם הוא כבר קיבל עונש, עדיף שבאמת היה יורה לשלושתם בראש. בני מוות!

קראתי גם קראתי

ואני מאחלת לך בכל לבי שתקלעי לאותו המצב בדיוק, כאשר ברשותך אמצעי הגנה כאקדח. נראה אם תהיי מסוגלת לעמוד במצווה לשקול בזהירות כאשר 3 בריונים תוקפים אותך בצורה כזו שאין לך שום סיבה לחשוב שלא יהרגו אותך. הבהרה שאני חושבת שמישהי עם הבנה כשלך עלולה להזדקק לה - חלילה אינני מאחלת לך להפגע פיזית. רק שתעמדי בדיוק באותה סיטואציה איומה ונראה כמה אז תהיי גיבורה גדולה לדבר על לשקול בקפידה מעשים.

הותקפתי בצורה דומה גם לי יש אקדח

ברישיון כמובן.חטפתי מכות אלה בראש פעם אחר פעם.התוקף ראה שיש עלי נשק.לא עשיתי שימוש בנשק פחדתי .כרגע שאני קורא את זה אני מבין שאף אחד לא היה חושב שהיה עלי להגן על עצמי.רבות חשבתי על כך אם היה עלי לחטוף ולסכן את חיי או פשוט להגן על עצמי .הגנתי על עצמי בידים לבסוף.וגם על כך הואשמתי בתקיפה חבלנית הנשק נילקח ממני.התוקף אמר שכיונתי אליו.דבר שיקרי.אמנם בסופו של דבר לא הןעמדתי לדין והנשק הוחזר לי.היום זרקתי את הנשק ראיתי שהוא לא מביא לי בזמן אמת שום תועלת רק נזק.

s h o o s h a

New member
הגנה עצמית

אני אינני מאחלת לאיש לעמוד בסיטואציה בה עמד האיש. לא לך ולא לעצמי. אני גם מסכימה שאדם שמותקף צריך להגן על עצמו. חובה עליו להגן על עצמו. אלא שאדם שמחזיק ברשותו כלי נשק שמסוגל להרוג, צריך לדעת להשתמש בו בתבונה. ואמרו חכמים ממני. יריה באוויר מרתיעה, יריה לכיוון פלג גוף תחתון בהחלט עשויה להרחיק ולעצור השתוללות. ייריה מכוונת לראשו של אדם הורגת וכוונת המכוון להרוג. במקרה המדובר לא היתה סיבה נראית לעין שהאדם המותקף יוציא את נשקו ויכוון אותו לראשם של הבריונים. וגם כשעשה זאת וירה בראשון, ממש לא היה צורך שימשיך ויירה גם בשני וגם בשלישי. ובל נשכח, במקה הספציפי הזה, שהאיש היה תחת השפעת אלכוהול וכושר השיפוט שלו לא היה במיטבו, עובדה שאינה תורמת לזכותו נקודות. כאמור, אדם צריך להתגונן ולשמור על חייו אבל לא במחיר חיים של אחר ובטח שלא כאשר הוא אינו מסוגל לשקול בבהירות את מעשיו.

תגידי, את נורמלית?

לא הייתה שום סיבה? חלילה, הם רק תקפו אותו ברחוב ותפסו אותו בצורת חניקה. אין שום סיכוי שזה היה עלול להסתיים ברצח או במצב כמו של אליהו(?) מבית שמש שבתו הבכורה שהייתה לפני גיוס צריכה הייתה להשאר בבית ולטפל בו ובמשפחה. נההה. לא הייתה שום סיבה שיירה באחרים? הרי הם בכלל לא היוו לו סיכון!!! אין מצב שהם היו גומרים איתו... הוא היה תחת השפעת אלכוהול? פשע חמור ביותר! האזרח הישראלי הנורמטיבי לעולם לא ישתה יין בשמחה משפחתית! פושע! רוצח!!! "כאמור, אדם צריך להתגונן ולשמור על חייו אבל לא במחיר חיים של אחר ובטח שלא כאשר הוא אינו מסוגל לשקול בבהירות את מעשיו" כלומר, מה שהוא צריך היה לעשות זה להגיד להם "רגע, חבר'ה, אני קצת מבוהל מזה שהתנפלתם עלי ובמקרה אני גם תחת השפעת אלכוהול ולכן קצת מתקשה לשקול בבהירות את מעשיי ולנתח רציונלית את המצב ולכן, לפי דבריה של גברת מנהלת פורום "אין מצב לאלימות" ולמעשה גם לפי דברי שופטי משפט העליון, אסור לי להתגונן כאשר אני במצב הזה. תוכלו לחזור ולהרביץ לי אח"כ?"

את

אמרת שטות ונשארת בחיים וגם לא הזקת לחיים של מישהו אחר. אני מקווה שלא תהיי שופטת בית משפט עליון בקרוב.

Pigulim

New member
אין לי מה להוסיף על זה

למעט "תכל'ס". בפעם הבאה ששלושה בריונים תוקפים אתכם ואתם משתמשים באקדח שברשותכם כדי להרתיע בלי להרוג, נראה אתכם אומרים שיכולתם לעשות פחות.

לשמור על תרבות דיון

למרות המקרה הקשה והמורכב עלינו לשמור על תרבות דיון במיוחד בפורום מהסוג הזה. יש דרך לחלוק על דעתו של האחר, עלינו לזכור שאלימות מילולית, גם היא אלימות לכל דבר. שושה היא ממנהלי הפורום היותר יסודיים והיותר מעמיקים, והיא אינה ראוייה ליחס המזלזל הזה. ובניגוד לדעתה של שושה אני סובר שעונש של 5 שנים על אדם שניסה להגן על עצמו מפני תוקפנותם של בריונים הוא חמור מדי. על מקרי רצח בדם קר נוטים השופטים להקל ע"י המרת סעיף הרצח להריגה, או באמצעות עסקות טיעון למיניהן, אז למה דווקא כאן יש להחמיר? יתכן ולפי החוק היבש הקורבן הנאשם היה צריך לבצע א' ב' ג' לפני שהוא ירה לכיוון התוקפים, אך אין לשפוט אדם הנמצא בסיטואציה קשה זו. אני זוכר מקרה שאירע לפני שנים בעיר בה אני גר ששלשה בריונים שתויים תקפו באכזריות אדם שהפך בעקבות המקרה לצמח. ולסיום אני רוצה לאחל החלמה מהירה לשוטר האמיץ רס"ר שלומי אסולין שמלא את חובתו, נאבק עם גנב רכב ושלם על זה ביוקר. אנחנו נמצאים (למי שעוד לא הפנים) במלחמה סיזיפית וקשה כנגד האלימות הקשה שלא נחה לרגע.

הדבר היחיד שהרתיע אותי בדברייך..

היה העובדה שהוא היה תחת השפעת אלכוהול... אנחנו אזרחים במדינה חופשית, כל עוד הוא הלך ברחוב או בכל מקום אחר, בצורה שקטה ותמימה, גם אם היה מעט שתוי או מושפע מאלכוהול ששתה, עדיין לא אומר שזה נקודות לרעתו. האם אנחנו צריכים לשקול כל צעד במעשינו כדי ש"אם במקרה של תקיפה או אונס וכו'" נוכל להגיב בצורה שקולה? איך נחיה ככה? זו היכנעות לעולם שלישי, לאלימות ולחיים תחת מגננה תמידית. הוא אולי הגיב קצת לא פרופורציונלית, אבל איך אפשר לבקש מאדם הגון וישר לעמוד ולשקול אופציות-תגובה כש-3 ביריונים תוקפים אותו? זה רק מוכיח כמה תמים וישר הוא היה, מי יכול להיות כ"כ שקול ולהתחיל לחשוב "טוב אירה באויר, טוב אירה רק לאחד ברגל.."? זה שקול מדי. זה מנוסה מדי. זה לא חשיבה של אזרח תמים וחף מפשע. יכל להספיק קנס או מעט עבודות שירות כדי להכניס את הציבור למודעות "התגובה השקולה". לא צריך כלא, ובטח שלא ל-5 שנים. מזעזע. יותר מדי פעמים אנחנו שוכחים מי הקורבן לאחרונה..

tamarb76

New member
אין קשר למיקום הגיאוגרפי

מה שמקשה עליך ועלי " לחיות פה" קורה בכל מדינה בעולם בין אם מתוקנת או לא מה שמעיק עליי ביותר הוא חוסר האמון שיש לי במע' המשפטית העקב הפירסומים הנ"ל מי יגן עליי מפני הפשע? אני?? מי יגן עליי ועלינו אחרי שנתגונן?? אולי יש משהו בהגיון של אדם ממוצע כמוני ששונה מאוד מהגיון של שופט משכיל ומנוסה בבית המשפט כי אני מנסה להבין היכן הנקודה ההגיונית שאני מפספסת כל הזמן, הנקודה ששולחת אנשים שרצחו לשנה וחצי בכלא ואנסים לעבודות שירות

עוד הוכחה לכך

שמערכת המשפט הישראלית שווה לתחת ואיננה דבר הראוי להאמין בו. אני מתביישת שאני חיה במדינה שזו מערכת המשפט שלה, ומאחלת לשופטים הנכבדים להיות מותקפים על ידי אותם הבריונים שזיכו בפרס (וכמובן, מצויידים באקדח. שלא יפגעו חלילה, רק ישבו בכלא).

למעלה