תקציב בניית בית פרטי להערות

אביעד107

New member
תקציב בניית בית פרטי להערות

אשמח לקבל חוות דעתכם על תקציב בניית בית פרטי
160 מ"ר , מפלס אחד , חצי גג רעפים חשוף, חצי תקרת בטון .
מרכז הארץ , אדמה קלה.
מה נמוך? מה יקר? שואף להוזיל ב10%

פיתוח 30K?

אני עונה רק על מה שאני מבינה בו - פיתוח וגינון.
&nbsp
אם התקציב שלך לפיתוח הוא 30K אז כדאי שתדע שאתה בכלל לא מתקרב.
יש חומה? יש גדר? מילוי קרקע? ריצופי חוץ? חניה? ומה עם נק תאורה ומים?
&nbsp
וגינון 10K? איפה אתה חי?! אם מדובר בשטח גינון של פחות מ25 מ"ר זה הגיוני. אבל אין בתים כאלה.
אפילו אם גודל הגינה הוא 50 מ"ר זה לא הגיוני... אולי רק אם תקנה צמחים סוג ז' בכוסיות זעירות במשתלה בשטחים, תגנוב ציוד השקיה מהגינון הציבורי, תוותר על קומפוסט ודשנים, ותבצע את הכל במו ידיך. רק אז, אולי, תעמוד בתקציב.
&nbsp
ליוויתי מאות פרוייקטים שבהם בוצע פיתוח שטח וגינון, כולל כאלה בתקציבים מצומצמים מאד. אבל בבקשה תהיה ריאלי.
בתקציב הזה יהיה לך שביל עפר וכמה עציצים.
&nbsp
מה התקציב שצריך להשאיר? פיתוח - בהתאם למה שכלול, וכנראה פי 5 ממה שהקצבת.
גינון - 350 ש"ח למ"ר, בהנחה שהגינה קטנה ורוצים רק צמחיה צעירה, בלי שום דבר מיוחד.
&nbsp

אביעד107

New member
תודה, גינון בסדר עדיפות נמוך . לגבי פיתוח

הבית בדרום השרון קיימים עצים בוגרים בחצר פקאנים, הדרים, קוקוסים, זית בוגר .
כאמור, השלמת החומה בסעיף אחר, שבילים בסעיף אחר.
גינון בסדר עדיפות נמוך, יושלם בתנועה .

פיתוח לא קשור לגינון

פיתוח זה רחבות, שבילים, יציקות חוץ, טיפול בהפרשי גבהים במגרש, תכנון ניקוזים, חומות ופילרים, שער, מילוי קרקע באדמה מקומית.
הסכום 30K לא אפשרי.
&nbsp
וגם אם "משלימים בתנועה" וגם אם מבצעים לאט במשך 10 שנים, זה עולה כסף וזה לא יפול עליכם מהשמיים. צריך מערכת השקיה? צריך טיוב קרקע? צריך תשתיות לדשא (לא מניחים ישירות על אדמה)? וצריך קצת צמחיה? כל זה עולה כסף, ואין שום דרך חוקית להשיג את זה בחינם. פשוט אין. לא ב10K וגם לא ב20K.
&nbsp

mbp9

New member
אפשר לעשות יופי של גינה ב 10 אלף ש"ח ואפילו בפחות מזה.

יועץ קרקע כולל קידוח - 4250

ראשית - הסכום נראה נמוך, סביר שלא כולל באמת קידוח אלא חפירה רדודה באמצעות מחפרון.

שנית - חשוב מאוד לדרוש מיועץ הקרקע לבדוק גם את האגרסיביות הכימית על פי טבלה 1 בתקן הבטון המחייב 118.
ללא בדיקת אגרסיביות הקרקע יש להניח שהקרקע באגרסיביות נמוכה שמשמעותה דרגת חשיפה 9 (להבדיל מקרקע "לא אגרסיבית" שמשמעותה דרגת חשיפה 3).
קרקע בסביבה שהיתה חקלאית, סבירות גבוהה שתימצא אגרסיביות בינונית או גבוהה בגלל שאריות חומרי דישון והדברה (דרגות חשיפה 10 ו- 11 בהתאמה).
התעלמות או הגדרת חסר של דרגות החשיפה היא סיבה עיקרית לעובדה שמבנים מחזיקים פחות ממשך השרות המתוכנן להם (50 שנה) ודורשים השקעות ניכרות בתחזוקה.

בהנחה שהקרקע אגרסיבית ודרגת החשיפה גבוהה, עדיף, כלכלית והנדסית, לבחור במענה על פי שיטת תכנון תפקודית (בטון בחוזק הדרוש עם מעכב קורוזיה מסוג 2005-MCI )

בהצלחה

Sanchez

Member
הסכום הסופי בהחלט הגיוני...
אבל חלוקת הסכומים בלא מעט מהסעיפים פשוט לא מדוייקת.
ז"א שסעיפים מסויימים תמחרתם בחסר ובאחרים, לעומת זאת, הפרזתם.
&nbsp
לדוגמא:
חומות/פיתוח נהוג לתמחר סביב 1400-1600 ש"ח לקוב (כולל עבודה והכל).
שלד לפי דעתי תמחרתם בחסר. יהיה קשה למצוא מישהו שיבנה בסכום הזה, אלא אם כן מדובר על מבנה נורא בסיסי.
אזעקה, אני מניח שמדובר על אזעקה, מצלמות ואינטרקום. צריך יהיה להגדיל שם את התקציב.
מזגן מיני מרכזי, אני מניח שמדובר על מזגן והתקנה...כאן נראה לי שהגזמתם די בגדול.
דלתות פנים, בתקציב הזה הלכתם על הזול ביותר, הכי בסיסי וגם זה עוד לפני כמה מאות ש"ח של התקנה לכל דלת.
מטבח בתקציב הזה יהיה די בסיסי, אבל כמובן שזה גם תלוי בגודלו. אבל עדיין...
אותו כנ"ל לנגרות חדרי רחצה ונגרות ארונות.
בגג רעפים נראה לי שהגזמתם ברמות. זה אמור לעלות משמעותית פחות. תבדקו את הנקודה הזאת.
סט חלון ממ"ד בדרך כלל מגיע בעסקת חבילה עם השלד.
שערים יעלו לכם לפחות 50% ואולי אף כפול ממה שהקצבתם.
בסעיף הריצוף לא הבנתי את התמחור ! זה כולל חומר ועבודה ? כי נהוג להפריד את העבודה מהחומר בסעיפים.
עבודות גבס, זה התקציב ? בטוחים ? זה פשוט כלום !
צבע פנים 54K ? מה אתם צובעים שם ?
לא הבנתי מה זה פיתוח ?!
גינון 10K ? זה יספיק לשתול אמנון ותמר ועוד 2 עציצים.
לנושא ה"זיווד" אני לא נכנס. כיון ששם אתם יכולים לבחור מה שבא לכם והשוואת המחירים לא בעייתית.
&nbsp
&nbsp
אם זה התקציב שלכם, לפי דעתי תוכלו לבנות בסטנדרט סביר.
&nbsp

omar15

New member
יש סעיפים כאן מקובלים ויש ההיפך אבל ניתן לביצוע ללא תכנון

ואגרות רק בניה שלד וגמר ופיתוח בעלות של כ1350000 ש"ח

למעלה