ענייני כספים בתאילנד נתחיל מזה ש1400 דולרים לטיסות (ישירה של אל על + ארבע פנימיות), אכן זול באופן יחסי לממוצע, טיסות אל על לרוב - ללא כל טיסה פנימית עולות כ-1200 דולרים, ככה שזה נשמעת עסקה משתלמת.
לפני שאני פותח את נושא ההוצאות השוטפות בתאילנד, אעיר על מזג האוויר, לפני ארבע שנים ביקרתי בתאילנד בתקופה המתוארת, חודש אפריל, מזג האויר הוא חם ולח! לא באופן יוצא דופן מהחום של יולי-אוגוסט בתל אביב, לדעתי זה לא משהו שימנע מכן לטייל ולהנות. גשם בתקופה הזו, כמעט ולא קיים. זכור לי ערב אחד של גשם (למספר דקות בודדות) במהלך השהייה שלי בתאילנד באותו הביקור.
כספים בתאילנד - הוצאות שוטפות, אטרקציות, בילויים, קניות ומה שבינם..
אחלק את הדעה שלי לשניים.
הדבר הראשון יהיה מעט ארוך, השני קצר הרבה יותר.
1. אין, לאף אחד, שום יכולת לתת לכן תשובה ודאית לגבי שאלת הכסף - כמה צריך? האם <הכניסי ערך כאן> יספיק לי?! או כל שאלה דומה לנ"ל.
סכום ההוצאות תלוי בהרבה יותר משתנים ממה שאת חושבת, כדי להקל ולנסות למקד - אתן מספר דוגמאות, הן של מחירים והן של סוגי הוצאות.
מגורים:
הכל תלוי ברמה המינימלית לכן, ברצונכן, בתאילנד, כמו בכל מקום בעולם לדעתי - ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של מקומות ללון בהם, החל מגסט-האוס פשוט במיקום שאינו מרכזי, בעלות של 5-6 דולרים לאדם ללילה בחדר, דרך מלון סביר ביותר במרכז העיר בעלות של כ-80 דולרים לחדר ללילה, ועד מלון במאות דולרים ללילה ברמה של 5 כוכבים.
אני יכול לתת את דעתי על שני מלונות ספציפיים - האחד בבנגקוק, השני בצ'יאנג מאי: (בשני המקרים, חדר לזוג - מיטה זוגית או 2 מיטות Twin, ממוזג, כולל ארוחת בוקר, Wifi זמין וכד')
בנגקוק - Centrepoint Pratunam - ממוקם באזור מרכזי הקניות הגדולים, מלון ברמה טובה, שופץ לאחרונה יחסית (שנה), בעלות של כ-80 דולרים ללילה.
בצ'יאנג מאי - Raming Lodge - ממוקם במרחק הליכה מאזור שוק הלילה, מלון ברמה טובה, העלות כ-60 דולרים ללילה.
תחבורה:
ישנו הבדל משמעותי בין עלות דרכי התחבורה - טיסה מבנגקוק לצפון תאילנד (צ'יאנג מאי) תעלה יותר הרבה יותר מנסיעה ברכבת לילה או אוטובוס, אבל כמובן, תיקח הרבה פחות זמן, יכול לתת כדוגמה את המעבר בין שדה התעופה הבינלאומי Suvrnabhumi בבנגקוק - לבנגקוק עצמה, נסיעה במונית - אם נוקבים במחיר מראש יכול להיות גם 600 בהאט, באם לוקחים על פי מונה - יכול להיות בין 200 ל 400 בהאט, לעומת המונית, אם תקחו אוטובוס תוכלו להגיע לעיר בעלות הרבה יותר נמוכה. ניתן גם להשכיר אוטו או אופנוע, גם לזה יש עלויות שונות.
תקשורת -
אני יוצא מנקודת הנחה שאתן מתכננות בזמן הזה לשלוח לקרובים הנשארים בארץ סימני חיים כאלה או אחרים, לשם כך צריך אמצעי תקשורת, אם לוקחים טלפון סלולרי ישראלי - העלות יכולה להגיע גם לכ-20 שקלים לדקת שיחה אחת ושני שקלים להודעת טקסט אחת, לעומת זאת - שימוש בסים תאילנדי בתשלום מראש (ניתן לרכוש בכל חנות 7Eleven) יוריד את העלות לכ-40 אגורות לדקת שיחה וכ-10 אגורות להודעת טקסט.
מחשבים, אינטרנט - לפעמים רוצים לבדוק מה מצב החברים בפייסבוק, לחפש עוד המלצה לטיול באתר ההוא, לעשות שיחת וידאו בסקייפ עם ההורים, או סתם להזמין חדר במלון ליעד הבא, בחלק מהמלונות יש מחשב המיועד לשימוש השוהים במלון, עלותו, אגב, לרוב תהיה יקרה יותר מעלות שימוש במחשב בחנות האינטרנט הקרובה, עלות סבירה שזכורה לי היא 60 בהאט לשעה בחנות חיצונית וכ-120 או יותר במלון.
אטרקציות -
אטרקציות יש בשפע, החל ממופע ועד יום טיול, דרך שייט נעים ועד לקפיצת בנג'י, לכל דבר יש עלות!
מופע קברט יעלה כ-500 בהאט, ויום טיול כולל איסוף מהמלון וארוחת צהריים יעלה כ-1000 בהאט לטיול מסוג אחד ו2500 בהאט לטיול במסלול אחר שניהם יקחו אותכם בסיור מודרך למקדש הזה, דרך חוות הסחלבים ההיא והשוק ההוא, ובדרך יסביר לכם המדריך על איך ומה.... או באותה מידה אפשר לשכור רכב או אופנוע ב250 בהאט ליום (לקטנוע פשוט, ללא דלק), לקנות מפה ולנסוע לבד לחפש את אותם שני אתרים...
ומה עם המסאג' בסוף היום לשחרור הרגליים התפוסות? או הגב מהתיק שסחבת כל היום? (גם לזה יש עלות, 250 בהאט לחצי שעה אם אני זוכר נכון)
אוכל -
משתנה מאוד משמעותי, תלוי אם תסתפקו בלאכול בדוכן ברחוב את האוכל הפשוט והמקומי שסביר שבעלות של כ50-150 בהאט תוכלו לקבל את המנה שתשביע אתכם לכמה שעות טובות, ובאותה מידה תוכלו גם למצוא מסעדה מערבית בעלות של כ-600 בהאט לארוחה ואף יותר.
כמו גם יש את משתנה הנשנושים - ארטיק מדי פעם בseven eleven הקרוב, בקבוקי מים, קולה, בירה או כל חטיף אחר ועד פרי עסיסי בפינת הרחוב או שייק בננה-קוקוס בשוק הלילה.
אלה הוצאות שלאף אחד אין יכולת לתת לכן אומדן של כמה תקנו..
קניות -
הוא משתנה מאוד קריטי - כמה קונים ואיפה? בשווקים או בקניוני המותגים? באיזה כמות? - חולצה אחת במקום הזה וחולצה נוספת במקום ההוא, ושלישית בכלל בעיר אחרת או את הכל במקום אחד ואז אולי להתמקח ולקבל הנחת כמות. זה משהו שאין דרך לדעת, פתאום מוצאים בגד שאוהבים, פתאום מתקלקלת המצלמה וצריך לקנות חדשה, פתאום.. אין דרך לצפות מראש.
2. הדבר הקצר(זוכרת, אמרתי שיש שני דברים ארוך וקצר?!)
אסייג ואומר, אני באותו טיול לפני ארבע שנים (שני אנשים לאורך כל הטיול ושלישי בחלק ממנו) - הוצאתי כ-13 אש"ח לחודש וחצי של טיול בתאילנד (שבועיים וחצי) - לאוס (גיחה מיותרת של שבוע) - ויאטנם (שבועיים וחצי) - וסין (10 ימים). הסכום כלל את הכל - למעט הטיסות תל אביב-בנגקוק ובייג'ינג-תל אביב. (כלל את כל המעברים בדרך בטיסות, רכבות, אוטובוסים ומעבורות, את כל האוכל, אופנוע ששכרנו מספר פעמים, מלונות בהם ישנו, אטרקציות וכו')