תקציב משפחתי

אשירית

New member
תקציב משפחתי

להלן חומר למחשבה: יש לי שלושה ילדים. כל אחד מהם יחגוג או חגג את סיום השנה במספר מסגרות. ( חוגים , ביה"ס , גן ). מסיבות הסיום הפכו להיות גרנדיוזיות. ביתי בת הארבע חגגה את סוף שנת הלימודים בגן ביום מקסים בגן החיות התנ"כי. בלית ברירה הוספתי לעלות גם את ילדי הבוגרים כי הסיור הסתיים בשעה מאוחרת ולא מצאתי עבורם סידור אחר.היה מקסים באמת.אין לי טענות למקום. רק לעלות: 92 ש"ח. בתי הגדולה חוגגת את סיום שנת הלימודים בנאות קדומים. אני בטוחה שיהיה מקסים . עלות להורה מלווה אחד : 30 ש"ח. אם שני ההורים רוצים להגיע נשלם 60 ש"ח. בחוג הקפוארה החליטו לשכור את אולם הספורט ברעות ולשתף במופע הסיום גם את רקדניות הישוב. לילדי הקפוארה קטע אחד. לרקדניות שישה קטעים .אני בטוחה שגם שם יהיה מקסים.למרות שאני לא כל כך אוהבת גאז. עלות :40 ש"ח עבור ילד. לי יש שני ילדים בחוג ולכן קיבלתי הנחה ושילמתי "רק" 60 ש"ח. דרך אגב - למה אני צריכה לצפות הילדות הרוקדות גאז? הרבה יותר מעניין אותי לצפות בילדי הפרטיים ! בני עדיין לא קיבל את הגזרה הכלכלית הבאה אבל גם מסיבת הסיום שלו תעלה ודאי כסף. תגידו , מישהו השתגע? האם מסיבה צנועה בה המורה מפעיל את הילדים אינה מספיקה? מה רע בשיעור לדוגמא בחוג? אני נכוויתי מאוד בשנה שעברה בחוג התעמלות הקרקע כאשר נאלצתי לשלם עבור ביגוד למופע סיום ועוד עלות נכבדה עבור ההשתתפות עצמה כי המופע היה באמפי פארק במודיעין. בתי הופיעה על הבמה פחות מעשר דקות ובשאר הזמן התבקשנו להתרחק מהבמה ולקפוץ להנאתינו במתנפחים שעלו גם הם כסף. הורה שמעוניין יקח בזמנו הפרטי את ילדיו למתקנים מתנפחים, לגן חיות או למופע גאז. זו בעיני שערוריה שאין כדוגמתה. מסיבות סיום חייבות להיות מתוקצבות מראש בתשלום לוועד ההורים של הכיתה או בתשלום החודשי לחוג. אפשר להיות קצת פחות ראוותניים בזמנים כל כך קשים לכיס של כולם!

למעלה