תקראו את הכתבה הבאה

באמת לא בסדר, אבל למה מלחיץ?

השתמשת בתחליף המסויים הזה? אני משערת שאנחנו לא ממש יודעים מה יש בתחליפי החלב. גם רמדיה, שבה אנחנו משתמשים, מעדכנת מדי פעם את המוצרים. למשל, "הנוסחה לעיכול שקט" - מה זה? מה זה מכיל? אני יודעת שמדובר ביחס כלשהו בין שומנים לחלבונים בתחליף, אבל לא יותר מזה. ועוד דבר - מדגם של 40 תינוקות??? ממש בדיחה!

ריטה1

New member
מפנה את תשומת לבכן להתכתבות

הארוכה בנושא בפורום להיות הורים. יש שירשור שהתגלגל הלאה ונורא הרגיז אותי בנושא הנקה, היו שם כמה בנות מניקות שלעגו לאלו שלא מניקות, ולדעתי זה היה ממש לא במקום. אשמח לשמוע את דעתכן בנושא, כמו אני גם מאמינה שבעקבות השירשור שם תקבלו מושג לגבי הבית החם שלנו כאן.

מסכימה איתך לגבי ה../images/Emo82.gif החם שלנו

קראתי את השירשורים ואכן אצל חלק מהבנות היתה נימה של התנשאות ושמחתי גם אני שזה פורום הבית שלי. גם פה יש מספיק בנות שמניקות, אבל אף אחת לא כתבה פה "אני מתאפקת..." או "זה מה שקורה שבוחרים לתת תמ"ל ולא להניק" וכד´. זה רק מחזק את נחיצות הפורום שלנו. אולי הורים שלא היה להם פשוט להיכנס להריון מבינים יותר טוב שלא כזה פשוט להניק, לגדל ילדים וכד´ ולא שופטות אף אחת על בחירה שונה משלה, אלא להיפך ממשיכות לתמוך כמו בתקופת פורום פוריות והריון...כל הכבוד לנו....

מניקה ולא שופטת

קראתי את השרשורים גם בהנקה וגם בלהיות הורים..מה אגיד לכם? יש שם כמה תגובות ממש לא עניניות.. אני מניקה. לא חשבתי לעצמי שאמשיך עד כה אבל כיף לשנינו ומאוד נח אז אנחנו ממשיכים. כמו בכל דבר, גם לזה יש חסרונות ואני בדיוק בשלבים של להרגיל את בן לבקבוק וזה ממש לא פשוט! הגיע הזמן אחרי 10 חודשים כמעט לא? מה שבטוח, את הילד/ה הבא אני מרגילה מהתחלה לבקבוק, שיידע שקיימת אופציה נוספת, ואפילו עם תמ"ל כי ממש אין לי סבלנות לשאיבות (גם שם הייתי).. כל אחת עושה את הבחירות שלה, לפעמים אלו לא ממש בחירות אלא קטע שלא הולך וזה קרה גם לחברות קרובות שלי. העיקר שנהיה כולנו בריאים, ובסוף כולם גדלים. אהבתי את התגובה של מישהי שם שאמרה, שהנקה היא בסך הכל קטע קצר מכל משך החיים שלנו. החינוך אחר כך, במשך חיים שלמים חשוב הרבה יותר.. וזה אכן לא עושה אותי לאמא טובה יותר מאחרת...

ליבי, זה לא כל כך פשוט

להרגיל לבקבוק, אני מתכוונת. אמנם יש תינוקות שלא מפריע להם לינוק מציצי ומבקבוק במקביל, אבל יש תינוקות שמתבלבלים. אצלי זה הרס את ההנקה. עוד בביה"ח הפעילו עלי האחיות לחץ לא נורמלי שאתן להן להאכיל את התינוקות מבקבוק בלילה. כזכור הייתי אחרי קיסרי ורציתי להניק מלא, אבל אף אחת לא עזרה לי, והייתי צריכה לגרור את עצמי כמה פעמים בלילה לתינוקייה להניק שניים. בקיצור, אחרי שהן התחילו להגיד לי שאני לא מגיעה מספיק ושיובל בוכה מרעב, הסכמתי שיוסיפו בקבוק, וזו הייתה ההתחלה של הסוף. גם בבית הייתי חייבת להוסיף בקבוק (בהמלצת יועצת ההנקה שלי!) כי הם לא ינקו מספיק (או לא ינקו כמו שצריך), וההנקה נהרסה. הם משכו את הפטמה ולא הסכימו להכניס את כולה לפה, רק את הקצה ועוד ועוד... בקיצור, זה הסיפור (המקוצר) על איך לא הצלחתי להניק. הפואנטה שלי היא שעדיף, אם אפשר, לא להרגיל את התינוק מייד לבקבוק, אלא לבסס קודם היטב את ההנקה ואז לנסות להרגיל גם לבקבוק.

שום דבר לא פשוט..

לא ללדת בואקום ולא בקיסרי, לא להניק ולא לישון לילות - מישהו הבטיח לנו גן של שושנים?
את רואה? זה מאוד מכעיס אותי כל הדברים שאת מספרת! על היחס המזלזל של האחיות שחושבות שהן יודעות יותר טוב מה רוצה האמא של הילדים! לפעמים שוכחים שהתינוקות האלו של מישהו שחיכה להם המוווון זמן! אני כמעט ולא הצלחתי להניק בביה"ח..כאב לי כל ה....ולא יכולתי לזוז. כשהייתי באה לקחת אותו, הוא היה ישן. רק אחות אחת עזרה לי מאוד אבל היא לא עובדת 24 שעות.... כשהגעתי הביתה הורדתי לגמרי את הבקבוק. ציצי זה מה יש! ולא היה לי קל.. בן התגלה קצת כפלגמט בענין של לתפוס את הפטמה (מענין למה....) אבל הנה. הצלחנו ואני גאה בעצמי!!!
חברות שלי הרגילו את התינוק כעבור חודש בערך לבקבוק. פשוט להנות מכל העולמות - זה אפשרי!!

ההתלבטות של לשלב הנקה מלאה

עם ידיעת היניקה מבקבוק מטרידה גם אותנו שיר יודעת להשתמש בבקבוק למים ורק למים, בעצם אתמול גם למיץ תפוחים אבל ברגע שיש לזה טעם של חלב שאוב, ישר יריקה מזלזלת תוך ציפיה למיכל המקורי גם לנו יש תוכניות שהילדות הבאות תלמדנה לינוק מבקבוק בשלב מוקדם מספיק מצד אחד ומאוחר מספיק כדי לא לפגום בלמידת היניקה תוכניות זה דבר יפה, היו לנו גם תוכניות להכנס להריון לפני יותר מארבע שנים

אני שילבתי מההתחלה בין הנקה לבקבוק

ובמקרה זה דווקא הצליח, ולא בגלל ה"עזרה" שקיבלתי בבית החולים, כי בבית החולים כשאמרתי שכואב לי להניק בתנוחה הרגילה בגלל הניתוח אמרו לי לתת בקבוק ורק בזכות אחות אחת שהסבירה לי את תנוחת הפוטבול הצלחתי להניק ובזכות רופאת נשים חביבה בביבי אפרופו הבנתי שאפשר גם לשלב בין בקבוק אחד בלילה להנקה!!!! אבל הנה היום אני "משלמת" על ההצלחה ההיא בכך שהדר סרבן מוצקים...
וכמו שנלחצנו עם המטרנה תראו מה מצאתי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2127815,00.html

גם אצלי זה היה ככה...

בגלל שהוא נולד כזה פיצפון הוא לא הצליח לינוק, ולוותר על ארוחות (=להרעיב אותו) במשקלו הפעוט לא הסכמתי כמובן, אז הילד התרגל לבקבוק, וכשכבר קצת התחזק לא היה על מה לדבר. אני מגישה לו ציץ והוא מסתכל עלי בתדהמה של "מה זה הדבר הזה ומה את רוצה שאני אעשה איתו? עכשיו אוכלים, לא משחקים!". חבל, כי נורא רציתי להניק, אבל אם לא הולך אז לא הולך...

ריטה1

New member
ומטרנה לא מורידים את המוצרים מהמדף

כפי שנצטוו לעשות. הייתי היום בסופר והם עדיין שם במלוא תפארת האריזה החדשה, שאלתי את ההנהלה בסופר והם אפילו לא יודעים שהם אמורים לעשות את זה. בסוף קניתי רמדיה ודייסת רמדיה, מקווה שיעבור טוב. הבעיה היא שהלילה אני עוד אתן לה את המטרנה לילה טוב כי אני לא רוצה לתת לה דייסה אחרת בלילה.

למעלה