תקראו את הקישור הבא!

smailie

New member
תקראו את הקישור הבא!

את האמת? שיחק אותה, אבל אני לא מקנא בו.

schlomitsmile

Member
מנהל
שיחק אותה??? כן, הוא שיחק משחקים, ואת המחיר ישלמו 7 נערות ו7 ילדים.

smailie

New member
כמובן שכתבתי את זה בציניוּת

במן סגנון שמזכיר נער מתבגר ומתלהב.

aviah

New member
זה מה שקורה כשהמדינה מממנת גידול ילדים

אף אחד מהילדים לא יגדל להיות אדם נורמלי, אני מהמר על כך שאף אחד מהם לא יהיה מאושר. וההורים שלהם - לפחות האבא - ימשיכו לא לעשות כלום עם החיים שלהם.

חנול

New member
באמת? בריטניה מממנת גידול ילדים?

לא תיארתי לעצמי שיש מדינה שיש לה מדיניות קצבאות יותר נדיבה משלנו, חוץ משבדיה..בוא נאמר.. ואגב, מצחיק אותי שהתכבה התמקדה בו. אני הייתי מתמקדת בבעיה הרצינית שיש לנערות בבריטניה. חוץ מבחור דביל במיוחד, חברו אליו לא פחות מ-7 בחורות/נערות/נשים (לא יודעת גילאים) טיפשות באופן חמור יותר..

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הייתי ממהרת כ"כ לשפוט אותן כעו"ס נוער במקצועי, אני יכולה להגיד לך, שנערות רבות לא שומרות על עצמן (בכל מיני דרכים), ולא מפאת מחסור באינטילגנציה. אפילו ביחס אליו, עם כל שאט נפשי מהתנהגותו, הייתי נזהרת ואומרת שלנער שהיה לאב בגיל 13, יש, סביר להניח, סיפור לא פשוט שעיצב אותו לנצלן חסר אחריות.

hag70

New member
עד כמה שאני יודע בבריטניה הסיפור הוא קצת שונה

יש חוק בבריטניה שאומר שכל ילד שנולד לנערה מתחת לגיל מסויים (לא זוכר בדיוק. 18? 21?) שהיא לא נשואה והאבא לא מכיר בתינוק המדינה משתתפת בכל ההוצאות עליו עד סוף תיכון ואולי אפילו יותר. החוק קיים כבר 20 שנה לפחות. מן הסתם הרעיון מאחורי החוק הזה הוא לעזור לנערות שנקלעו לבעיה שאין להן יכולת להתמודד איתה. מה שקרה בפועל הוא שהעניין יצא מכלל שליטה, הרבה נערות נכנסו להרבה הריונות לפני גיל המכסימום לתמיכה מהמדינה, לא התחתנו בכוונה ואפילו ביקשו מהאבא שלא יעזור להן אחרת הן יאבדו את כל ה"זכויות" שלהן. נערות מגיעות לגיל 20 כשהן אמהות ל 3, 4 ו 5 ילדים וההורים שלהם מאד מרוצים והם מאד מרוצות. בהרבה מקרים הן יודעות מי האבא, האבא גם הוא יודע שהוא אבא, אבל מתעלם במכוון כדי להרוויח את הזכויות וכולם חיים בשמחה רבה. מן הסתם מדובר במשפחות ממעמד סוציואקונומי מאד מסויים, ולא כולם היו נכנסים ל"הרפקתאה" הזו, אבל אלה בהחלט לא מקרים של "תאונות" אלא מצבים מתוכננים בקפידה ובעידוד ההורים והבנות בהחלט נכנסות למצב הזה ב"שמחה". הן בעצמן אומרות שעדיף להן ללדת את כל הילדים עד גיל ביטול הזכויות ושהמדינה תעזור להן מאשר ללדת אותם בגיל מאוחר מדי ואז הן צריכות להתמודד עם כל ההוצאות לבד. רובן מפסיקות ללדת אחרי שהן עוברות את גיל המכסימום. בקיצור - תעשיה מוקפדת ומתוכננת. בפועל יוצא שיש נשים בנות 39 שהן סבתות בפעם הראשונה ובגיל 45 הן סבתות ל 5-6 נכדים וכל המשפחה (15 נפשות ב 3 דורות) ממומנת על ידי המדינה, FULL!. הרשויות עלו על הטריק הזה ושוקלים לבטל את החוק (או לפחות במתכונתו הנוכחית). הבעיה כמובן, שיש כאלו שאכן זקוקות לתמיכה מהמדינה וסובלות מהרמאויות של האחרים. אלה היו 60 שניות על תמיכת הממשלה הבריטית באמהות טיפש עשרה
.

aviah

New member
את קצת סלחנית, לטעמי

גם אם הנער הוא תוצר של "סיפור לא פשוט", למה לאפשר לו להעמיד דור המשך של סיפור לא פשוט?

schlomitsmile

Member
מנהל
אמרתי שיש לאפשר לו? אמרתי, שלמרות שהתגובה הראשונית שלי היא לשנוא אותו, במחשבה שניה ברור לי שההתנהגות המזוויעה שלו נובעת מסיפור לא פשוט, וחבל שלא טיפלו בו כבר אחרי (או עדיף- לפני) הילד הראשון (להזכירכם- ילד בן 13!),ואז אולי לא היו נולדים עוד 6. אנשי-טיפול נתקלים לפעמים במצבים מאד מאתגרים: אם אני צריכה לטפל בנער אנס או אלים מאד בצורה אחרת, ברור שאני חשה דחייה עזה כלפיו, אבל אם לא אצליח להתעלות, ולחוש את המצוקה שהביאה אותו להיות טיפוס נאלח, לא אוכל לעזור לו לחדול להיות כזה.

חנול

New member
אני אגב, לא חשה שום דחיה/שינאה כלפיו

אני חושבת שלבריטניה יש בעיה חמורה בחינוך (ועם ההסבר של האג, זה פתאום נהיה ברור יותר). הבעיה היא בחינוך שני המינים. אח"כ אני חושבת שגם בלי חינוך, צריך להיות טיפוס מיוחד (טוב, אני לא אגיד יותר "דביל", על אף שנורא בא לי) כדי לחזור על אותה טעות 7 (!!!!!!!) פעמים. וביחד עם זה, אני חושבת שהמצב הוא מדהים אם יש לנער ממוצע, 7 (!!!!!) נערות שהוא "מצליח" להכניס להיריון (ושוב, אני לא אגיד "דביליות" על אף שנורא מתחשק..). אין לי שום ספק שאנשי מקצוע צריכים להתעלות ולראות את הסיפור, ואני חושבת שגם אני מתעלה- אני חושבת שיש פה בעיה חמורה של מע' החינוך בבריטניה. ואם מע' החינוך כרגע כושלת, אני לא פוסלת לחשוב על פתרונות מסוגים אחרים. נכון, כרגע לא קופצות לי הצעות יעול מחוננות, אבל לאפשר למצב הזה להמשיך? מה זה משנה כמה סיפורים קשים יש שם? זה רק יותר חמור. לא תמיד "להבין" את הסיפור זה מספיק. לפעמים פשוט צריך למנוע /לאסור אותו מראש...

schlomitsmile

Member
מנהל
אוקיי. נאמר שיוציאו חוק נגד זה (ואולי כבר יש, לא יודעת)- נראה לך שזה ימנע משהו? כנראה שלא התבטאתי בנהירות- לא טענתי שלהבין זה מספיק. ניסיתי להסביר שההבנה הזאת היא תנאי הכרחי לטיפול, שהוא, לדעתי הדרך היחידה למניעה אמיתית של מקרים כאלה.

חנול

New member
כן. הבנתי

הבנתי שאת מתכוונת לכך. אני אגב מצדיעה למטפלים שמאמינים בטיפול כמניעה. קל יותר לרוץ לאפיק "העונשי"..

shno

New member
זו גם הייתה התגובה הראשונית שלי ../images/Emo8.gif

ולעניין - למרות הדיון המלומד שמעלי, דעתי היא שהוא דביל והן דביליות, כל אחד מהכיוון שלו. ועם כל הכבוד לחוק שמממן ילדים מסכנים כאלה שנולדו לסיטואציה חסרת סיכוי ושאולי בזכותו יש להם סיכוי לאיזה שהוא עתיד נורמלי, אני לא מבין איך המדינה ששופכת כל כך הרבה כסף בגלל דגנרט כמו האבא הזה לא מחייבת אותו בעבודות שירות או משהו כזה - "שישלם" לחברה בחזרה בעבודה, אם הוא לא משלם בכסף לילדים שלו, ובטח ובטח אם בכל מקרה מדובר במובטל צעיר ובריא (אני מניח, אין לי כמובן דרך לדעת...).

למעלה