תקראו את זה, מחריד!

shooGS1

New member
תקראו את זה, מחריד!../images/Emo18.gif

כמה מחברי הטובים עבדו / עובדים שם... והתפתחה בינינו שיחה כבר מזמן על עבודה עם אוכלוסיות קשות במיוחד, מול חוסר גיבוי מערכתי, וניהול כושל, וההשפעה של אוירה במקום עבודה על אבדן של ערכים אנושיים בסיסיים. מה דעתכם?

shooGS1

New member
אני../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

מפתחת תחביבים. מצאתי עיסוק מרגיע - השחלת חרוזים קטנים מאד, על חוט דק בדוגמאות מסובכות, זה מכניס בי את שלוות הנפש...

dardara

New member
תחביב שהולך היום מאוד ואף

יכול גם להכניס קצת כסף הלא כן???

באמת מזעזע...

בכלל, בשנה האחרונה שומעים הרבה בעיתונות על מוסדות שמתגלה בהם התעללות כלשהי.
מצד שני, אני חושבת שצריך לקחת בערבון מוגבל - יש לי ניסיון רע עם התקשורת וכמה שקל לסלף דברים בכתבה קטנה עיתון.

shooGS1

New member
מעבר לנושא של עיתונות וסילוף

המצב הנוצר במערכות כאלו (מניסיון וידע), הוא הפקרה של עובדים מול חוסים. בהרבה מערכות מהסוג הזה עובדים נאלצים להתמודד עם מצבים של אלימות מצד חוסים (שלא יודעים לשלוט בעצמם) ומצבים אחרים שמעמידים עובדים בפני מעמסה נפשית קשה מנשוא, ומערכות לא נוקטות בשום פעולה על מנת להקל עליהם. לא רק חוסים זקוקים לתמיכה ואמפתיה.

ואין הדרכה מספקת

במערכות? זאת באמת נראית לי עבודה מאוד קשה לעבוד עם חוסים, למרות שאני לא חושבת שניתן לתרץ אלימות נגד חוסים במעמסה נפשית של העובדים. האם ההדרכה לא מספיקה? אולי צריך לחשוב על עוד דרכים להקל על העובדים, אולי לחשוב על עוד שיטות שאיתן ניתן להתמודד עם אלימות של החוסים. אולי יש כאן גם איזושהי הפקרה מצד הנהלת המוסד כלפי העובדים, שלא מספקים להם מספיק תמיכה, הדרכה ועזרה בנושאים שיש קושי בהם.

איזה ערכים אנושיים?

התעללות מהסוג שמתואר בכתבה הוא לא אובדן של ערכים, בטח לא בגלל העבודה. אני לא יודע איזה ערכים היו שם לפני. מי שמנצל את חוסר היכולת של אלה שהוא מטפל בהם לצורך סיפוק דחפיו, לא אבד ערכים אנושיים. הוא הגיע לעבודה בלי ערכים כאלה. הבעיה היא בסינון הראשוני, ועוד יותר בעצימת העיניים הבלתי מובנת לאחר שהמעשים התחילו להתגלות.

shooGS1

New member
זהו שלא כ לאחד נולד עם סט מושלם

של ערכים. יש כאלו שעובדים במעונות מהסוג הזה שנים, לא יצטיינו במיוחד באמפתיה, ולא יהיו מעורבים מאד בחיי החוסים, יש כאלה עובדים, אפילו הרבה. אבל בהינתן האוירה המתאימה... הרי האוירה מתחילה ונוצרת אצל זה שעוצם את העיניים, כשהעיניינים מתחילים לצאת משליטה.

SuperGirl 25

New member
נכון, גם להנהלה תפקיד חשוב

מנהל אמור לייצג ערכים מסויימים, לתת דוגמא ולהנחות את קו העבודה. כשהראש (קרי ההנהלה) פגום, אז יש "היתר" מסויים שכל השאר (שמראש ערכיהם פגומים בעליל, כפי שאבי ציין) יוכלו להתנהג כך ובוודאי כשידעו שהדבר מגובה (בעצימת עיניים לדוגמא).

למעלה