תקראו את זה: "קבלה" זוכרים את

p a l o m a

New member
תקראו את זה: "קבלה" זוכרים את ../images/Emo4.gif

התכנית בTV של אושרת קוטלר שראיינה את שני צדיקי הדור שלהלן.. הכתבה מתפרסמת הבוקר בYNET" מנהל מרכז קבלה נעצר בחשד לעושק ומרמה תושבת ראשון לציון קיוותה שהמרכז לקבלה יסייע לה להתגבר על הסרטן לאחר שהובטח לה כי "תרומה כואבת" מצידה תסייע להחלמתה. ההבטחה הפכה למה שנראה כסחיטה מתמשכת, עם סוף טראגי. שאול יודקביץ', מנהל המרכז ומהידועים באנשי הקבלה בעולם, נעצר ונחקר.......................

דרדרית

New member
לצערי... גמ'ני זוכרת את המוסד הנ"ל

לא לחיוב אך ידעתי להתנתק מהם בזמן... השליחים שלהם שעובדים שם בנאמנות ובחינם... מצליחים לשכנע גם אסקימוסי לקנות מקרר... כעיקרון- בהרצאות שלמדתי דרכם מאד נהניתי ואפילו נשארתי עם כמה פניני לשון מהם... כמקור לידע מעניין וגישה אחרת לחיים- הם נפלאים ומעניינים. ואם היו עושים יותר "לשם שמים" ולא "לשם הרבי"- הכל היה נראה אחרת....

p a l o m a

New member
צודקת בהחלט! האמת גם אני מאד הייתי

רוצה לדעת קצת יותר בנושא "קבלה" ... התשובות שאני מקבלת הם לא אוביקטיביות (מבעלי כיסוי הראש...) כנראה שפשוט לקרוא ספרים בנושא (שאלה אם מבינים את הכתוב...) לקרוא על זה - הכי נכון.

דרדרית

New member
פלומה- גם הם בעלי כיסוי ראש...

אך הגישה שלהם אחרת לנושא שוב חוזרת ואומרת- זה מאד מעניין ואף מושך "להשאב לשם" טוב שמחסור במזומנים מנע ממני לשקוע לתוכם... אגב- גם בין "כסויי הראש" - ישנן גישות שונות וחשיבה שונה לגבי כל עניין כמעט... בופסוף למדתי להבחין בזרמים ובפלגים... ולגבי הספרים- ניסית לקרוא פעם את ה"זוהר"? ממש בלתי אפשרי כמעט אפילו שהוא ב...עברית

p a l o m a

New member
דרדרית.. גם אני ניסיתי לקרוא

את הזוהר ולא הבנתי דבר.. עוד יקום מישו שיתרגם לשפה תיקנית וקלה את הכתובים ואז יבוא אולי גם המשיח

הי גמני כבר פה וגמני הייתי שם

שם בקבלה אבל אז לא היה יודקביץ אלא משה רוזנברג, כל מה שלמדתי היה מאוד מעניין ובעצם לצורך זה הלכתי לשם, אבל, הסחטנות שלהם גם הבריחה אותי, השיעורים יקרים מאוד ותמיד יש להם "סיבה למסיבה" למה צריך לשלם ולמה צריך לתרום וככל ששתרמי יותר זה יותר יועיל ומשהו חינם? חס וחלילה!!!! זה "לחם בזיון" כך זה נקרא בפיהם. אני למדתי שם קורס עקרונות בסיסיים בקבלה, מדיטציה קבלית ומדי פעם הייתי באה בימי שלישי ל"סוגיות" שהעבירה רותי רוזנברג. כמו כן הייתי בכמה טיולי לילה לקברות צדיקים שהיו חוויה מדהימה, המדהים ביותר דוקא לבית לחם לקבר רחל כחצי שנה לפני האינתפאדה. אני אישית לא דתית ולא מאמינה אבל התקופה הזו היתה מעניינת ומיוחדת. יש גם דברים שלמדתי שם ולקחתי לי לחיים אם כי לא הרבה. מה שמסוכן שם זה שהם באיזו שהיא צורה חיים ככת, חברתי שהביאה אותי לשם, נמצאת שם כ-10 שנים והיא לגמרי מסובבת כבר. מה שאומר לקחת כל דבר בפרופורציה.

p a l o m a

New member
אנימו ../images/Emo24.gif על שיתוף הפעולה..

במפגש תלמדו אותי איך מצרפים לינק.. חהחהחהחהחהחהחהח אוייי אני מתגלגלת מצחוק

אנפה2

New member
בואו אספר לכם על המרכז לקבלה.

שנמצא בת"א מאחורי קולנוע חן, לא רוצה להזכיר שמות של הרב. לאחר שבתי הגדולה ביטלה את חתונתה, ועברו שנים וראיתי שהיא לא יוצרת קשר חדש, עשיתי מה שרובינו עושים ולא תמיד מספרים, הלכתי לכל מני רבנים, ותמיד אכלתי אותה בזה שהאמנתי שהם יודעים יותר ממני.
וכך התגלגלתי למרכז לקבלה, לאחר המתנה של תור קיבל אותי הרב. ישבתי וסיפרתי לו את הסיפור, שבתי עמדה להנשא וביטלה את החתונה ומה יהיה ?, והרב אמר לי כך : צריכים לכתוב את שמה בספר תורה מסויים, שנמכר על ידם וזה יהיה לי קשה, שאלתי אותו מה יהיה לי קשה ולמה, והוא אמר שזה יעלה לי הרבה מאוד $, לא דיבר חס וחלילה בשקלים......, אמרתי לו שאין לי, אז הוא אמר לי : אמרתי לך שיהיה לך קשה, עכשיו תלכי ותשיגי את הכסף. אני הסקתי את המסקנות שלי ואמרתי לו שלום. זה הרבנים שלנו, כמובן לא כולם.

דרדרית

New member
../images/Emo124.gifלפני שתפרוץ כאן מלחמת אחים

בואו נבהיר ש.... הרבנים מה"קבלה" לא משקפים את כל הציבור הדתי בארץ. טוב? ונשתדל לא להכנס להכללות כי אני בטוחה שגם שם יש אנשים טובים שמאמינים בצדקת דרכם. טוב????

אנימו

New member
אנפה-ואולי הוא היה מתחזה לרב?

יש רבנים מופלאים כי הם חכמים וישרים גם כבני אדם . לא נטיל הדופי בכל העדה.... הבעיה שהתואר שלהם מעמיד אותם בשורה עם האורקלים (כהנים שמביאים את דבר האלים) והם משמשים דוגמא. ויש הסכנה ש"עויילם גויילם" פועל לפי הכוונתם ואם יש ענין עם מישהו לא אחראי ו\או מושחת , זה מגיע לפעמים לסיכון אישי וציבורי של ממש.

אנפה2

New member
אנימו !!!! אני מקבלת דברים כמו שהם

מוצגים לי, כלומר , אם הרב ישב במרכז הקבלה בחדרו, ואמר לי שהוא רב, קיבלתי את זה, יכול להיות שאני תמימה, אבל מקבלת דברים כמו שהם ואח"כ בודקת. ולמה בודקת מטעמים של "כבדהו וחשדהו".

אנפה2

New member
גאונים שלי ../images/Emo140.gifלמה האייקונים

במסרים לא נענים לי, לפעמים לא יוצא איפה שאני רוצה, אני מסמנת ולוחצת, והופ קופץ למקום אחר, ואני מבחינה בין האיקונים בכותרת ובין האייקונים בנושא. ולמה למשל אין איקונים של עוגת יום הולדת , פרצוף של תינוק, סבא, סבתא, לא נראה לכם שחסר?.

p a l o m a

New member
אנפה... צודקת בשני הטיעונים

ולעיתים מערכת המסרים לא עובדת. מקווה שקוראים את זה הממונים על המערכת.........ושיוסיפו גם אייקון של ספל שוקו!!!

אפי 7

New member
בוקר צונן ומקריר ../images/Emo186.gif../images/Emo6.gif

הרוח היהודית שורה היום על הפורום. ורציתי להוסיף משלי. כשבעלי עליו השלום עלה לשכון בגן המלאכים, הרגשתי שהפנימיות שלי איבדה קצת את דרכה ומחפשת דרך לחזור לאיזון. (כנראה סיפרתי פעם - את אחזור) לא רחוק מביתי ישנו מרכז יהודי רוחני הנותן הרצאות כלליות במבט היהדות. מאחר וגדלתי בבית דתי ואיני רחוקה מהנושא, הלכתי לשמוע אותן. האווירה שם הייתה נפלאה, משרה נינוחות. התשלום סמלי, הכיבוד - שתיה ועוגות - בשפע. ההרצאות מפי רבנים וחוזרי בתשובה - מאוד מעניין - וללא שום כוונות להחזיר אנשים בתשובה. כך במשך 6 חודשים - פעמיים בשבוע - ואפילו נסעתי עמם לסוף שבוע בירושלים שהיה אחד האירועים המרתקים בחיי. לאחר תקופה זו - הרגשתי שהפנימיות חזרה לשלוותה - והפסקתי. אמנם לא היו אלה אנשי קבלה - אולם מאוד עמוקים בדת היהודית. יש גם דברים נפלאים בנושא. שיהיה לכולם יום נעים ואל תשכחו מטריה בצאתכם מביתכם. אפי

למעלה