תקראו למרות שזה ארוך....

תקראו למרות שזה ארוך....

היי.. שלום אני חדשה פה אני עטרת, בת חמש עשרה, ההורים שלי כל המשפחה שלי דתיים ואני לא .. זה גורם המון בעיות וויכוחים זה לא ממש קשור לבעיה העכשווית שלי אבל רק רציתי להסביר שיש קצת (הרבה) מתיחות בינינו.. ההורים שלי מתקשים להביא לי כסף.. היום לדוגמא הייתי צריכה ללכת להשכיר סרט ליומולדת של חברה שלי ואז ביקשתי מאמא שלי כסף והיא התעצבנה שהיא צריכה לשלם את זה... אחר כך אחרי שהיא נרגעה קצת התחלתי להתארגן ליציאה ואז התחלתי לספור אם יש לי כסף בארנק בכל אופן בדרך מוזרה מצאתי 20 שקל שכנראה היו הרבה זמן בארנק שלי ולא ידעתי מקיומם בגלל שהם נמצאו בתא שאני לא משתמשת בו... בכל אופן אמרתי לה שמצאתי את השטר ואח"כ הלכתי... כשחזרתי היא אמרה לי שחסרים לה 20 שקל בארנק.. והיא בטוחה שאני גנבתי לה אותם!!!!!!11 זה כל כך לא פייר.. מצד אחד יש לה את כל הסיבות לחשוד בי... זה מוזר שפתאום אני מוצאת כסף בארנק שלי וזה קורה בדיוק כשהיא לא מוכנה להביא לי כסף... אני לא מאשימה אותה שהיא חושדת בי... גם אני הייתי חושדת במקרה הזה אבל זה כל כך לא פיר הצירוף מקרים הזה... אם יש לכם רעיון איך אני אוכל להרגיע אותה או איכשו לשכנע אותה אני נורא נורא אשמח....כל כך לא נעים לי שהיא חושדת בי...

היא צודקת

למה היא תריכה לשלם על הסרט? ולמה את זו שצירכה לשלם עליו? ומה הקשר לזה שהם דתיים ואת לא? במוגע לכסף שמצאת למה סיפרת לה זאת אומרת מה זה עניינה שמצאת כסף בארנק שלך הרי זה הארנק שלך לא שלה. אז הגיוני שהיא תחשוד. מעבר לזה שתגידי לה את האמת אין לך מה לעשות.

.....

את צודקת אין כל כך קשר לדת אבל רק רציתי להסביר לכם שיש לי כבר בעיות קודמות איתם... חוצ מזה ברור שסיפרתי לה שמצאתי תכסף אצלי בארנק אבל היא עדין חושדת בי... אמרתי לה שלא גנבתי אבל היא לא מאמינה לי...

Breaking Wave

New member
תראי, זאת בעיה הרבה יותר עמוקה

מזאת. קודם כל, המתחים שיש בניכם זה לא בריא. לא בריא בין המשפחה, לא בריא בין אימא לבת. שנית כל, דבר עוד יותר לא בריא זה החוסר אמון שיש בניכן. אמון הוא אחד הדברים היותר בסיסיים וחשובים לקיומו התקין והנורמלי של כל סוג קשר שהוא. מה שאני הייתי עושה זה לכנס את אבא שלי, אימא שלי ואותי ביחד לשיחה אחת רצינית שתרגיע את הרוחות ותעשה טוב לכולכם. הייתי מסבירה להם, כמו שאת הסברת לנו - שאין לך שום קשר להיעלמות הכסף מהארנק של אימא שלך, תסבירי להם שזה פוגע, ומעליב אותך שהיא לא מאמינה לך ואם זה כל כך חשוב לה אז תחזירי לה 20 שקל. בנוסף לזה הייתי שוקלת גם להראות לה את השרשור הזה ואת ההודעה שכתבת. אם היא בכל זאת לא מאמינה לך וממשיכה לחשוד - אין לך מה לעשות. עוד דבר, אנ'לא יודעת מה באמת קרה במקרה שלך, אבל אם אימא שלי הייתה חושדת בי למרות שאמרתי לה שזאת לא אני-הייתי יותר מדי נפגעת בשביל לשכנע אותה, או בכלל בשביל לדבר איתה. ואני גם לא מצדיקה אותה אבל קורה לפעמים, שמופעלים עלינו לחצים חברתיים והדעת שלנו לא בדיוק צלולה ושקולה באותו הרגע. וקורה - לפעמים עושים טעויות, משקרים להורים, מסלפים את האמת. אך מה שחשוב הוא - לעולם לא מאוחר מדי להגיד את האמת, לעולם לא מאוחר מדי להתנצל, לעולם לא מאוחר מדי לתקן את הטעויות ולבקש מחילה. אבא שלי אמר לי פעם אחת משפט שנחקק אצלי בזיכרון מאז שהייתי קטנה - האמת תמיד עדיפה על השקר, לא משנה כמה נוראית הטעות שעשיתי, ולא משנה מה עשיתי, ולא משנה שגנבתי את האוטו של ההורים בלי לספר להם - לבוא לספר את האמת תמיד יצטייר בפניהם יותר טוב והם יעריכו את זה הרבה יותר מאשר שהם יגלו את זה לבד. וזה טיפ לחיים. דרך אגב, יש לנו אותה חתימה
בהצלחה.

האם פתרת את הבעיה?

האם דיברת עם ההורים שלך? או שהחלטת להתמודד עם זה אחרת? נשמח לשמוע. יעל.

למעלה