תקראו....

גלוק

New member
תקראו....../images/Emo70.gif

כתבתי את זה למטה ואני כותב עוד כדי שכולם יראו לדעתי התנועה לא יכולה להחליט דבר כמו אנחנו תומכים או לא תומכים בברק. אני יודע שהרבה אנשים לא חושבים כמוני, אבל תכלס, אין לי עדיין מושג אם אני שמאלני או ימני, ולא נעים לי!!! לא נעים לי שמחשיבים אותי שמאלני בגלל שאני בנוע"ל ולא נעים לי לעבור פעולות על זה רק בגלל שכולם אומרים לי ש:"פוליטקה היא חלק בילתי נפרד בחיים שלנו" וש:"הנוע"ל היא תנועה שמזדהה עם השמאל וזהו". והדבר שהכי מפריע לי שחניכים בצעירה נחשפים לזה כמה שאומרים שאם לילדים יש דעה אחרת הם לא יקבלו את הדעה שלנו זה לא נכון וחניכים מאוד מושפעים כשהם רואים את כל הבוגרת של הקן שלהם תולה שלטים למפלגה זו או אחרת. אז אם אתם שמאלניים- סבבה, אבל אל תהפכו את התנועה שלי לכזאת ואל תהפכו את החניכים שלי לכאלה ואל תגרמו להורים לחשוב שאנחנו עושים לילדים שטיפת מוח וזה כל מה שרציתי לומר!!! עצבני מקן קרית אונו

צודק../images/Emo70.gif

אתה ממש צודק! ואפילו שהתנועה שמאלנית אני ימני גאה ושום דבר לא ישנה את זה! אפילו לא התנועה! דודי

שמאל ../images/Emo35.gif ימין ../images/Emo35.gif

שמאל וימין בכל העולם מייצגים גישות כלכליות. שמאל-גישה סוציאליסטית וגישה של מדינת רווחה. ימין- גישה קפיטליסטית, כלכלה "חופשית". בארץ לעומת שאר העולם, שמאל וימין אינם מזוהים רק עם כלכלה. הבולט בין הקונפליקטים הוא "ארץ ישראל השלמה" האם נוותר על שטחים תמורת שלום אמת? אני מסכים אתך ב 100 אחוז. אסור שהתנועה תעסוק בפוליטיקה ובעיקר בתקופת בחירות. אם למשל ילד רואה חולצות כחולות מפגינות עם שלטים של מועמד זה או אחר, מיד הוא נזכר במה שהוא יודע או חושב שהוא יודע על המועמד ומשליך אותם על התנועה. התנועה בכך מתלכלכת בצרותיהם של הפוליטיקאים. התנועה מתלכלכת בסחר מכר שיש בכנסת "שמור לי ואשמור לך". התנועה (לדעתי) לא יכולה להישאר אדישה למצב הארץ. לאבטלה, לעוני, למצב הבטחוני, לאלימות, לגזענות, לשנאה והרשימה עוד ארוכה, ארוכה, ארוכה. ולכן בתור תנועה מורדת אנחנו חייבים לתת את הדין. חייבים ללמוד את המציאות כמו שהיא. אתה וקבוצתך צריכה לשאול את השאלות הקשות ולנקוט עמדה. נכון, התנועה נוקטת עמדה שמאלנית. מבחינה כלכלית והומנית. גישה סוצאיליסאטית ושיוויונית. חובתך להטיל ספק על כל הנאמר בכל פעולה ופעולה. לא לקחת שום דבר כמובן מאיליו. בחודשים האחרונים הועברו לחניכים בשכבות הצעירות פעולות בנושא הדמוקרטיה לרגל שש שנים להרצחו של יצחק רבין ז"ל. בפעולות הגדירו החניכים מושגי כמו דמוקרטיה ואלימות, החניכים שאלו את עצמם האם יתכן שדמוקרטיה ואלימות ישכנו אחד ליד השני. כמובן שהקבוצות עברו פעולות אלו לפי גילם. ולגיל הצעיר נתנו דוגמאות מעולמם. שטיפת מוח??? שחר קדמון נצר-סיונה מחוז דרום

יש קשר בין שמאל הומני לשמאל מדיני

שחר היקר, אני מסכים אתך שהמסר העיקרי של התנועה הוא הסוציאליזם וההומניזם, זהו שמאל חברתי, אבל אני לא מבין כיצד אתה עושה הפרדה בין זה לבין המצב המדיני במדינת ישראל, אדם שמאמין בשיוויון ערך האדם חייב לתמוך בחתירה לשלום. לגבי מעורבות במערכת הבחירות האחרונה: מזכירות חניכים של אגף החינוך של הסתדרות הנוער העובד והלומד התכנסה וקיבלה החלטה לנקוט עמדה מתוך הבנה שאי נקיטת עמדה פרושה אדישות לקורה בחברה הישראלית ובצורה דמוקרטית החליטה לתמוך במעומדותו של אהוד ברק לראשות הממשלה. צעד זה היה צעד דמוקרטי וחשוב לקיומה של התנועה כתנועת נוער מעורבת בחברה ובעלת אמירה חברתית ופוליטית. תום שלמוני, גרעין תמוז, קומונר קן צפת,מחוז צפון.

אני מסכימה...

אני ממש מסכימה אתך. גם אני לא יודעת מה אני לעזאזל (ימנית או שמאלית), אני רק יודעת שאני רוצה שלום ושקט, ויש לי עוד כמה שנים להחליט איך אני רוצה את זה. אני לא אכתוב את הדעות שלי לגבי זה כי זה יהיה העתק מדויק למה שאתה כתבת....

יש הבדל קטן

התנועה היא שמאל חברתי ולא שמאל פוליטי ההחלטה לתמוך בהאוד ברק היתקבלה במזכירות הראשונה שהייתה ליפני שנה. זה היה בהצבעה דמוקרטית ואם היית רוצה שהתנועה לא תביע דעה או תיתמוך בשרון היית בא ומצביע ככה אבל בכל מקרה התנועה היא שמאל חברתי!-סוציאליזם-מעמד הפועלים- אנטי גלובליזציה וכו´

שמוצקין

New member
מה שאתה לא מבין

זה שיש עמדות ברורות לתנועה, עמדות שנגזרות מתוך ערכי הבסיס (בוגר הרואה את עצמו...וכו´) תפיסה פוליטית שנוגדת את אותם ערכים, כמו לדוגמא, עמדה שהיא בעד פתרון צבאי לסכסוך בהחלט נוגדת הרבה מהערכים הללו, למרות שיש מקום לוויכוח התנועה חייבת לשאוף להיות תנועה נושכת עם דעה ועמדה בקשר לנושאים, כש באותו הזמן יש מקום לוויכוח תמיד (והתנועה, חשוב לציין, היא לא הקודקודיה ו"הזקנים" מתנועת הבוגרים, אתה וכל השכב"ג בקינים הם האנשים שמחליטים את ההחלטות בנוגע לשואים הללו, כי התנועה זה אנחנו, האנשים שבה) וחשוב שהתנועה לא תהיה מסורסת כדי להתאים לכוווווולם, זאת לא מטרתה, וזה גם ההבדל בין חוג (שבו עמדתך בקשר לעולם אינה משנה) לבין תנועה, עם רעיון מאחוריה בה נמצאים אנשים שמאמינים ברעיון מסוים , ונושכים כדי להגיע אליו, יש להבין שבסופו של דבר בשכבות הגבוהות לפחות (גרעין ומעפילים לפחות) אנשים צריכים להבין שלתנועה, כתנועה עם רעיון מאחוריה, אין, כמה אמיתות או חצאי אמיתות, בקשר לנושאים הנחרצים והחשובים, קיימת, לתנועה פעילה, אמת אחת, ואדם שמאמין באמת אחרת, מנוגדת, מקומו לא בתנועה, (אלא אם כמובן, ישכנע את כל התנועה בארץ בצדקתו) אדם לא יכול שלא להיות ציוני שלא להיות אדם שמאמין בשוויון ערך האדם וכל מה שנגזר ממנו, אם הוא כזה, אז הוא נוגד את ערכי התנועה ובכך את קיומה של התנועה עצמה (כפי שהיא היום). נדב

אייל...

אני מקווה שאתה עדיין לא חושב שאני חושבת (מסובך....) שהתנועה שוטפת את המוח כי אני ממש לא... אז רק שתדע

למעלה