תקרת רביץ – הוספת בידוד? החלפה?

karen01

New member
תקרת רביץ – הוספת בידוד? החלפה?

שלום לכל השיפוצניקים, בן זוגי ואני שוקלים לקנות בית, אולם התקרה של חדרי השינה היא תקרת רביץ + רעפים. הדירה בה אנו גרים היום היא עם תקרת רביץ ואנחנו מאוד סובלים מזה (כמו גם מחלונות גרועים, בלוקים "פשוטים" ועוד). השאלה – מה אפשרויות הבידוד לתקרת רביץ, ועד כמה הן באמת אפקטיביות? האם מישהו מכיר אפשרות התקנה של תקרת גבס – במקום או מעל/מתחת לרביץ? אשמח לשמוע גם על עלויות – מדובר בשטח של 60-70 מר. תודה וסופשבוע נעים! קרן.

amic

New member
מסוכן לתלות תקרת גבס מתחת

לתקרת רביץ. אינכם יודעים מתי ואיך בוצעה התקרה.אולי הקרשים המהווים שלד כבר רקובים? אולי אין מספיק מסמרי תליה? אולי ואולי? אינכם רוצים תקרה על הרצפה. הדרך הנכונה לקחת גגן (בונה גגות) שיבדוק את האגדים ואת שלד הרביץ ואז להחליט. כעקרון, אם התקרה בסדר והבעיה היא חום יש בדוד מיוחד להנחה מעל הרביץ, או מתחת לרעפים שיפתור הבעיה.

karen01

New member
תודה והמשך שאלות

תודה על התשובה - אכן נקודה למחשבה. ועוד כמה שאלות: 1. איפה ואיך מוצאים גגן? הדירה בזכרון יעקוב. יש לך מושג לגבי סדר גודל של מחירים? 2. הבעיה היא אכן חום/קור, ואני מכירה צמר סלעים, אלא שמנסיון בדירה קודמת שגרנו בה זה לא עזר באופן משמעותי, ולכן אני שואלת - אולי היו התפתחויות בתחום מאז או סתם אופציות שלא שמענו עליהם. שוב תודה.

amic

New member
כתובת של גגן אשתדל למצוא לכם

למרות שברור לי לחלוטין שבזכרון או בבנימינה יש כאלה ולו רק בגלל כמות גגות הרעפים שיש באזור. לגבי בדוד מחום קיים פוייל מיוחד , אינני זוכר כרגע את שמו אבל ניתן למצוא, שמניחים מתחת לרעפים והוא דוחה עד 80 אחוז מהקרינה. לגבי קור אז רק צמר סלעים או צמר זכוכית. יש חומר בענין גם באתר של מרכז הבניה עמי

גיא 29

New member
יש עוד דבר שהייתי ממליץ לך ...

יש אצל יצרני הפחים שבשבות לגג רעפים מה שהדבר הזה עושה הוא שהוא עובד כל עיקרון אויר חם -אויר קר(ללא חשמל) ופשוט מוציא את האויר החם מהגג שבשבת כזו עולה כ300 ש"ח+מעמ ולדעתי זה הפיתרון האידיאלי,כמה שבשבות כאלו על הגג והטמפ´ יורדת פלאים...

בנוסף לשבשבות עדיף

ליצור פתחים בתחתית הגג, להחליף את כמה רעפים ברעפי פתח מיוחדים כך שבמקום האויר החם שיוצא יכנס אויר קר יותר

מאגר

New member
../images/Emo91.gifלגבי בידוד בגג תיקרת רביץ

1. ניתן היום לבודד גג רעפים מחום בצורה טובה ומשמעותיתיש אפשרות להשתמש בכל אחד מהדברים שהציע כאן בניפרד או עם כולם ביחד ואז זה הרולס רויס מבחינת הבידוד א. להחליף את הרעפים לרעפי חסינה אם הם לא כאלה. ב. מתחת למרישים המחזיקים את הרעפים לתוח בועות ניילון מצופה ניר כסף ג. לשים קלקר בפלטות על הרביץ בתוך הגמלון ד. להתקין שני כדורי שבשבת פח העובדת על טרמו דינמיקה ללא חשמל כבר הוזכרה כאןבאחת התשובות)

מאגר

New member
רעפי חרסינה

אלו רעפי חרס כמו טוגננה או כל אחת מהפרימות הידועות בארץ

lili5

New member
מאגר, מה היתרונות של רעפי חרסינה

ואיך המחירים? בקרוב אתחיל עם פרוייקט החלפת הרעפים והיעוץ שלך ממש חשוב. תודה תודה.

יותר חזקים מרעפי בטון (אקרשטיין)

ספיגת המים שלהם נמוכה מאוד עלות כ- 2 ש"ח לרעף אגב.. אם כבר אתה מחליף רעפים.. חזק את האגדים הקיימים והחלף גם את הלאטות עליהם יושבים הרעפים בהצלחה

מאגר

New member
../images/Emo41.gifיתרון רעפי חרסינה

מלבד חוזקם היותר גדול מרעפי בטון אורך חיההם של רעפי חרסינה גדול יותר מרעפי בטו מאחר ובטון במך הזמן מעבד את צמיגות המלט שבתוכו ואז הו מתחיל להתפורר מצד שני לא כולם יודעים אבל רעפי חרסיה יוצרים אפקט של ג´ראה ולא נותנים לחום לחדור פנימה עם תחשוב כיצד מקרר הבדואי מים הוא ממלא ג´ראה ושם אותה בחול של המידבר הג´ראה מזיעה והמים מתקררים חשוב על זה מב קורה לגג שלך ואז תבין לגבי מחירים הדבר תלוי מאוד מה מצב המרישים של הגג הקיים מה גודלו של הגג הקיים מה מצב ארגז הרוח של אותו גג קיים ואיזה צמיכות צריך לעשות בתוך הגג עבור רעפי החרסינה למרות שמשקלם הסגולי קטן יותר מרעפי הבטון המחיר לרעפי חרסינה בערך כ 100 שקל למטר מרובע כולל העבודה עבור תיקון המרישים יש להוסיף בערך כ- 50 ש"ח מ"ר כל המחירים האלה הם מחירים למשא ומתן והם כ
בלבד צאו לדרכם והאל יהיה בעזרכם ושיהיה לכם

lili5

New member
תודה סיגל ../images/Emo140.gif

אם הייתי אומרת לגגן שאני רוצה רעפי חרסינה הוא עוד היה חושב שאני רוצה גג מפורצלן....

arcdsgn

New member
גג חרסינה

רק אחד ידע להשתמש בחרסינה לציפוי הגגות שתכנן. גאודי! אבל הוא נחשב ויחיד בדורו, מטורף וסגפן לא קטן :) אצלינו זה לא היה עובר בועדות :)

karen01

New member
תודה לכל מי שענה

מהתשובות שלכם נשמע שלא כדאי לפסול את הבית על זה (כאמור אנחנו אחרי שנים עם רביץ וחשבנו שבבית שנקנה זה כבר לא יהיה...). תודה ותמיד אשמח לעוד רעיונות / מידע.

ראשית יש לבדוק את חוזק האגדים בגג

אם הם ישנים אז.. עדיף לפרק את התקרה, לחזק את האגדים, ולאחר מכן לעשות תקרת גבס חדשה אם האגדים חזקים דיים ישנה אפשרות לעשות תקרת גבס מתחת לתקרת הרביץ למרות שאינני ממליץ לך כיון שאז.. התקרה כבר תהיה כבדה מידי לגבי הבידוד ישנם סוגים שונים, הנפוצים ביותר הם : צמר סלעים עם ציפוי אלומיניום או נילון עם בועות אויר וציפוי אלומיניום (מומלץ) בכל אופן תודאי שהבידוד יהיה עם ציפוי אלומיניום (מחזיר קרינה) ניתן גם לאוורר את הגג בעזרת פתחי אוורור בנקודות הגבוהות והתחתונות של הגג החום נוטה לעלות למעלה ולהיפלט דרך הפתחים העליונים, כאשר הוא נפלט נוצר מצב שאויר פחות חם נכנס מהפתחים התחתונים וכך מתאוורר הגג שבת שלום

בידוד ואיטום

ישנו גליל המכונה BTI של חברת ביטום מהצפון תשאלי שם יעזרו לכם היריעה היא מאד מומלצת בהצלחה

lili5

New member
ראיתי פרסום של BTI

היריעה מבודדת גם מחום וגם מקור ועומדת באיכות תקן בינלאומי. עשויה מחומרים ידידותיים ולא דליקים. גם אם היריעה מתכסה באבק, אין פגיעה בכושר הבידוד. טלפון: 1800-302060

למעלה